Van értelme egyéni vállalkozókat könyvelni?
Jelenleg csak pénzügyi és számviteli üi. végzettségem van,
de a számvit.törvénnyel tisztában vagyok és igy is könyvelhet cégeket.
Belevágnék vállalkozásszerűen egyéni váll. könyvelésébe.
Kicsit tartok attól, hogy ez a munka sokkal stresszesebb,
mint más munkák. Azért kezdeném ezt el mert igy itthon tudnék dolgozni. Valamennyire érdekel is a feladat.
Igen van, de a végzettséged alapján nem könyvelhetsz minden vállalkozói körnek. A pü-i- számviteli szolgáltatáshoz mérlegképes kellene, de valahol persze el kell kezdeni. Meg kell próbálni..
Igen nagyon stresszes munka és állandó határidőket kell teljesiteni, ez a munka ilyen. Az ügyfelekhez nagy türelem kell, és figyelni kell minden változást ami a szakmát érinti. Állandóan toppon kell lenni.. azaz tanulás megállás nélkül. és gürizés..
Nem ajánlom, hogy belevágj gyakorlat nélkül, még ha egyéni vállalkozókat is szeretnél könyvelni. Próbálj meg könyvelő irodába elhelyezkedni, a legjobb hely gyakorlat szerzésre, ha tényleg érdekel.
Én mérlegképes könyvelő vagyok, 2004 óta dolgozom könyvelő irodában, és nagyon sokat tanultam ott, még most is folyamatosan tanulok, mert sok a változás. És igen, elég stresszes.
Nem mernék egyedül belevágni, még így sem, hogy rengeteg céget könyvelek.
Az egyéni vállalkozókra egyébként nem vonatkozik a számviteli tv.
Azt javasolnám, először kezd bedolgozni könyvelő irodának, azok részfeladatokat adnak ki.. és igy folymatosan megismernéd a különböző területeket.
Gyakorlat nélkül belevágni nem javaslom. Ha valamit elszursz vállalni kell a felelősséget. és akinek ezt okozod be is hajtja rajtad.
Indulj el a kályhától, tehát gyakorlat szerzés.. és ezt otthon is tudnád végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!