Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az Szovjetunió elleni támadás megelőzőcsapás volt?

Figyelt kérdés

A Fejér Megyei Hírlap most hozott le erről egy cikket, azért ebbe a kategóriába írtam.

[link]

2011. jan. 15. 18:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%
Hát nem tudom. Végh Ferenc először is nem történész, csak katona, nem tudom, hogy érthet hozzá jobban mint az elmúlt évtizedekben az összes történész együttvéve. Nekem mindig gyanúsak az ilyen nevesincs figuráktól induló hatalmas újdonságok, amikre a világon még soha senki nem jött rá, csak ők, csak itt és csak most. Én azért megvárnám, hogy komolyabb helyekről is megerősítsék ezt a "felfedezést".
2011. jan. 15. 18:22
 2/20 A kérdező kommentje:
Úgy mondom, hogy ezt nem most hallom először, már korábban is sokan állították, hogy a Szovjetunió akart támadni először, sőt bizonyos körökben ez általános elfogadottabb is, mint az, hogy nem akartak támadni.
2011. jan. 15. 18:38
 3/20 anonim ***** válasza:
49%
Hitlert szeretnek feherre mosni.
2011. jan. 15. 18:42
 4/20 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, miért hiszel el minden baromságot, amit egyes áltörténészek mondogatnak? Tanulj történelmet, akkor lesz saját véleményed. Vagy ha ahhoz lusta vagy, akkor használd a józan paraszti eszedet.

Szerinted ha a Szovjetunió támadásra készült, akkor hogy lehet az, hogy a náci sereg úgy haladt Moszkva felé, mint kés a vajban? Semmi ellenállás, csak a végtelen puszták, néhol tankcsapdák, ahova eljutott a hír, hogy támadnak a németek.

Vagy szerinted Sztálin Szibériában rejtegette a hadseregét, és nem értek időben vissza a frontra? Ugyan már. Azért is volt nagy szó, ami Leningrádban történt. Mert katonák alig voltak, a civilek harcolták ki a győzelmet.

Óriási erőfeszítésbe, és persze emberáldozatba került a Szovjeteknek, hogy minél hamarabb felállítsanak egy ütőképes hadsereget.

Egyébként is, szerinted mi az igazság, amikor Hitler már a Mein Kampfban is megírta, hogy ki kell irtani az oroszokat?

2011. jan. 15. 18:53
 5/20 anonim ***** válasza:
41%

"Mi a véleményetek arról, hogy az Szovjetunió elleni támadás megelőzőcsapás volt?"

Ez egy Szuvorov (Rezun) nevű dilettáns "történész" áltudományos elmélete, kb. minden szavát megcáfolták már.

Ha nem akarsz egész könyveket olvasni arról, miért hülyeségek Szuvorov állításai, akkor olvasd az index fórum "Anti-Szuvorov" topikját.

Szuvorov kb. az a történelemtudományhoz képest, mint az örökmozgó feltalálói a fizikához képest. Feltűnősködő dilettáns.

2011. jan. 15. 19:00
 6/20 anonim ***** válasza:
48%

18:38

"sőt bizonyos körökben ez általános elfogadottabb is"

Bizonyos körökben, melyek meglepő módon nagy átfedést mutatnak azokkal a "bizonyos körökkel", amelyek szerint nem volt holocaust, meg Hitler végig békét akart, csak a szemét agresszív lengyelek keresztülhúzták a számításait.

2011. jan. 15. 19:01
 7/20 anonim ***** válasza:
44%
Újból írják át a történelmet.Így Magyarország részvétele is más megvilágításba kerülne.A végén úgy alakulhat, önvédelemből küldtünk hadüzenetet a Szovjetuniónak.
2011. jan. 15. 19:02
 8/20 anonim ***** válasza:
40%
Arra kérdezel ezzel, igaz-e, hogy Sztálin Európa lerohanására készült??
2011. jan. 15. 19:08
 9/20 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Igen és nézd meg a cikket, amit belinkeltem (ha még nem tetted meg).

Harmadiknak válaszolom, hogy nem tudom mit higyjek, de amiket most mondott, azok nem erősítik meg a hagyományos verziót, mert történelmi tényeket tekintesz semmisnek, vagy hagysz figyelmen kívül.

"Szerinted ha a Szovjetunió támadásra készült, akkor hogy lehet az, hogy a náci sereg úgy haladt Moszkva felé, mint kés a vajban? Semmi ellenállás, csak a végtelen puszták, néhol tankcsapdák, ahova eljutott a hír, hogy támadnak a németek. "

Pont azért volt gyors a német előrenyomulás, mert a Vörös Hadsereg támadó pozícióban volt felállva a teljes határ mentén. Nem voltak védelmi vonalaik, mert ők készültek támadásra és nem vártak egy támadást.

A szovjetek a kijevi katlanban szeptemberben 600 000 embert vesztettek.

A németek bialysoki katlanban 328 000 foglyot ejtettek.

Dél-Ukrajnában kb. 1,5 millió szovjet katonát kerítettek be. Szóval szerintem azért volt ellenállás.

"Vagy szerinted Sztálin Szibériában rejtegette a hadseregét, és nem értek időben vissza a frontra?"

A Távol-Keleten azért tartottak sereget, hogy megakadályozzák a japán terjeszkedést. 1937-ben már szétvertek a szovjetek egy japán támadást Khalkin Golnál. Sztálin azért tudta Európába vezényelni a szibériai csapatokat, mert a tengelyhatalmak között nem volt együttműködés és Japán pont 1941 végén kötött megnemtámadási szerződést a Szovjetunióval, vagyis egy japán támadás lehetősége megszűnt, ezért átlehetett vinni a hadsereg ottani részét Európába.

"Egyébként is, szerinted mi az igazság, amikor Hitler már a Mein Kampfban is megírta, hogy ki kell irtani az oroszokat?"

De ezzel most mit akarsz állítani? Azt, hogy Hitler nem támadott? Vagy Hitler ezt nem akarta? Attól hogyha ezt írta Hitler, még nem történhetett meg az, hogy a szovjetek le akarták rohanni Európát és Hitler megelőzte őket a támadással?

2011. jan. 15. 19:21
 10/20 anonim ***** válasza:
12%
Draga jo istenem mennyi mindent elhisztek,sok hazugsag... a Szovjetuniot azert vertek szet, mert a franciaknak ez nem kedvezett mert a szovjetunio egy hatalom volt amitol feltek, pedig nem volt ra okuk,ugyanugy mint nagymagyarorszagtol is ezert romboltak szet, csobehuztak Gorbacsovot es utana jott az osszeomlas. 2 eve elek oroszorszagban magyarkent elotte sohasem jartam itt,rengeteg orsszal beszelgettem mindegyik szerette a szovjetuniot mert jol eltek,es egysegesebb volt a nemzet mint most,csak nem hazudnak az egyszeru munkasemberek! A franciak letrehoztak az europai uniot hogy minel tobb orszag hozza nekik a penzt es meg tobb teruletrol fosszak ki a nyersanyagot! Semmivel sem kulonb politikailag az Eu,csak mindenki a latszatra ad. Nem azert jobb az elet nyugaton mert eu van, mar elotte is jobb volt.Mindenki lekommunistazza az oroszokat pedig itt sokkal lazabban elek mint otthon, nem jon a sok apeh level gepjarmuado, ilyen ado olyan ado stb.A szovjetunio egy eros hatalom volt amitol meg az amcsik is feltek,lehetett az o kezik is a szovjetuni szetrombolasaban. Utolso szo jogan nem megelozo csapas volt a szovjetunio szetrombolasa hanem pusztan felelembol tettek. Kozmondas: Tamadas a legjobb vedekezes ugye.. de csak a gyava embernek! koszonom udv ;Attila
2011. jan. 15. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!