Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ma, ha vki nem tartja fontosna...

Ma, ha vki nem tartja fontosnak a nemzetet, az miért van ezen az állásponton?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 21:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Lényegesnek tartom azt is, hogy próbáljuk meg optimistán hozzáállni a jelenlegi vezetéshez. Hátha valóban az országért teszik a dolgukat. Nem látunk bele dolgokba, csak amit a bőrünkön érzünk. Hátha lesz jobb is. Én igyekszem pozitívan hozzáállni a jelenlegi helyzethez. Mást úgy sem tehetsz. Nem érdemes dühöngeni, se gyűlölködni. Biztosan meg van mindennek az oka.
2011. márc. 16. 07:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Valakinek az etnikuma az olyan dolog mint a családja vagy az egyéb életkörülményei vagy adottságai amikbe és amikkel a világra pottyant.Az hogy valaki magyar(vagy akármilyen nemzetiségű)és magyar az anyanyelve a kultúrája az olyan természetes és magától értetődő dolog mint a szeme színe, vagy a magassága.Ezen nincs mit ragozni , mert ez egy alaphelyzet.Inkább akkor van baj amikor túlhangsúlyozzák és azt hiszik , h magyarnak lenni egy kiváltságos és az összes többi nemzet fölé helyező dolog.Persze , h mindenkinek a saját családja a nemzetsége , nemzete a legfontosabb de ha ezt nem szoktuk mindennap külön hangsúlyozni az nem jelenti azt, h megfeledkeztünk róla.

Aki más nemzetiségűvel alapít családot annak a gyereke egy identitás nélküli korcs lesz aki saját magával kell elsősorban rendezze ezt a dolgot nekünk kívülállóknak semmi közünk hozzá . Nagy valószínűséggel egyik nép sem sorolja az övéi közzé akkor sem ha amúgy nincs mivel belekössön ,mert egyéb indokkal nem tud de ezt bármikor a fejéhez vághatja.Nos az ilyen emberek valószínű , h próbálják majd a nemzetiségük kérdését minél jelentéktelenebb szempontnak feltüntetni.

Általában az életben , az üzletben nem tartom fontosnak, h azok akikkel érintkezek (klienseim) milyen nemzethez tartoznak, milyen a politikai fekvésük és mit hallgatnak a rádióban vagy mit néznek tv-ben.De azért figyelek arra is mert minden nemzetnek megvannak a maga sajátosságai és nem engedhetem meg magamnak azt a luxust , h felkészületlen legyek .

2011. márc. 16. 09:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Nagyon keményen fogalmazol. Világszerte keverednek az etnikumok. Félvér a legszebb ember, tarja a közmondás. Hát hogy én hogyan állnék hozzá, ha magyaron kívül más etnikumhoz tartozó kerülne be a családba, azt nem tudom, de én nem hinném, hogy gyökértelen lenne az utód. Pár év és kínai- magyar , vagy kínai- roma, házasságok fognak köttetni. Mindig az anyától függ (anyanyelv) hogy megtalálja e a gyökereit. Hány Amerikába vándorolt család utódai már nem is tudnak magyarul. Nem hiszem, hogy minden amerikai gyökértelen lenne. Hiszen a nagyolvasztó tégely egyik helye.
2011. márc. 16. 10:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Milyen közmondás ez? Sose halottam.

Most azért vagyok kemény mert úgy fogalmaztam , h nekünk semmi közünk hozzá és valójában saját maga kell ezt a hovatartozást elrendezze magával.

Ehhez annyit tennék, h ha helytáll a maga területén akkor mindegyik etnikum( az apjáé és az anyjáé is)magáénak szeretné tudni az illetőt , ha pedig kifogások vannak ellene akkor egyik se.

Nem vagyok híve a keveredésnek , mert az utódok ki vannak téve kényelmetlen helyzeteknek miatta ,bár van amikor előnyük is lehet belőle.

Amerika az Amerika az egy másik világ de ott sem keveredik mindenki, mindenkivel.

2011. márc. 16. 11:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a magyar egy végtelenül fafejű, kulturálatlan és kirekesztő nép. Csak a más népek kedvességének és optimizmusának köszönhetjük, hogy jó hírünket keltik mikor elmennek az országunkból.

A nyomába sem érhetünk az elődeinknek, sajnos.

Személy szerint fontosnak tartom a nemzeti hagyományok, tudás stb továbbvitelét és a családom múltjára, családtagjaimra is büszke vagyok.

Mindig eszembe jut:

"A magyar név megint szép lesz,

Méltó régi nagy hiréhez;

Mit rákentek a századok,

Lemossuk a gyalázatot!"

Szégyenkeztek '48-ban, pedig akkor sokkalta becsületesebbek voltak az emberek és elkeserítő hogy mennyire elkorcsosult a nemzeti tudatunk. Vagy teljesen "turbómagyar" valaki vagy teljesen gyökértelen. A kettő között nagyon vékony vonal van és azon kevesen férnek el.

2011. márc. 16. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!