Ma volt a fókuszban egy szavazás és a végeredménye, hogy a válaszolók 84% támogatná a gyerekét külföldi karrierépítésben. A Maradék 16% miért nem?
Hisz itt már kilátástalan a fiatalok jövője.
AZ dönt okosan aki elmegy a süllyedő hajóról.
Az itteni fizetések röhejesek a nyugathoz képest, de az árak megközelítik vagy el is érik.
"Nektek meg nem elég semmi se..."
Tudod az ember mindig többet akar.
Jobb tv, újabb autó, jobb lakás vagy akár elkezd félrerakni mikor nyugdíjas lesz vagy a gyerekeinek.
"Rendes, értelmes végzettséggel itthon is fényesen lehet élni (én is ezt teszem) "
igen? ha van jó kapcsolatod talán...ha nincs, beelőznek a kapcsolatosak....
mit jelent az, hogy fényesen?
és ugye elit egyetemre se járhat mindenki...és az átlagember egy országba se jár elit egyetemre...na, ők aztán fényesen nem élnek...bár ez jó annak aki elit egyetemen végzett, mert van kit kevés pénzért dolgoztatni...
azért jó olvasni, hogy van akinek jó itt
jó lenne, ha mindenki annyi pénzt keresne és nyugiban tudna élni jó érzéssel, mint te...nem? jó lenne, ha ez lenne az alapérzés...van ilyen ország vajon, ahol ilyen érzületűek az emberek?
"igen? ha van jó kapcsolatod talán...ha nincs, beelőznek a kapcsolatosak....
mit jelent az, hogy fényesen?"
A legjobb példa erre az orvos.
Szar fizetés és sokat kell hozzá tanulni.
Na vajon miért is mennek le.
Mesélte nekem valaki, hogy beszélt egy orvossal aki 3 hétvége alatt(csak szombat), többet keres angliában, mint itthon 1 hónap alatt.
"Akinek nincs jó végzettsége, az azt hiszi, hogy külföldön kolbászból van a kerités? Mondom, ki lehet menni, meg lehet tapasztalni... És rá lehet jönni..."
és akinek jó végzetsége van?
AZ is látja a kinti viszonyokat a magyarhoz képest. De nem is kell messzier tekinteni. Elég csak ausztriáig.
Nem dicsekedtem, te olvasni nem tudó, hanem erre a kommentre reagáltam:
"Jó példa bátyám. 500E a fizetése, de viszont ha kimenne a tengeren túlra akkor ott 1.7-1.8M kapna."
És a kérdező kommentjére is reagálok ismét (kolbászból a kerités téma):
Akinek van megfelelő végzettsége, az itthon is jól él. Max. még többre vágyik, de erre irtam, hogy nem irigylem, ezért nem mennék el egy idegen országba, idegen kultúrába, család, barátok nélkül élni (semmi se elég a bátyádnak esete...).
Akinek nincs megfelelő végzettsége, az kint se fog jól élni (kinn sincs kolbászból a kerités).
No, tán mindenki megérti, mit akarok közölni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!