Ma volt a fókuszban egy szavazás és a végeredménye, hogy a válaszolók 84% támogatná a gyerekét külföldi karrierépítésben. A Maradék 16% miért nem?
Hisz itt már kilátástalan a fiatalok jövője.
AZ dönt okosan aki elmegy a süllyedő hajóról.
Az itteni fizetések röhejesek a nyugathoz képest, de az árak megközelítik vagy el is érik.
Őket kellene megkérdezni.
Én honnan tudjam?
"Hisz itt már kilátástalan a fiatalok jövője."
- Miért is? Az emberiség jelentős része sokat megadna azért, ha ekkoran "nyomorban" élne, mint mi.
Egyébként valószínűleg a maradék 16% jobban ismeri a gyerekét, mint te.
23:02 - Nem minden szülő ismeri a gyerekét, ha csak az enyémeket veszem, ők ellenezték, hogy suli mellett (főiskola) dolgozzak, és lett volna egy jó gyakorlati helyem, felkeresték őket, de ők nekem nem adták tovább a hírt, így mire 1 helyre nagy nehezen bekerültem a kötelező gyakorlatra, amire még fizetést se kötelesek adni, és nem is kértem, sok másiknál kuncsorogtam sikertelenül, aztán most vágják a fejemhez, hogy lett volna, ők tudták, én viszont nem tudtam, mert nekem senki nem szólt. Ennyit arról, ki mennyire ismeri a gyerekét vagy nem.
Minden esetre (most már) anyukám támogatna a külföldben, sőt, ő is menne, ha lenne lehetősége.
Én támogatnám, de szerintem mások azért nem, mert nem minden a pénz. Rendes, értelmes végzettséggel itthon is fényesen lehet élni (én is ezt teszem) és egy vadidegen országban nem könnyű ám, ismerősök, család nélkül élni, felépiteni egy életet. Nekem többet ér a család, rokonok, barátok, mint hogy itthagyjam őket.
A Fókuszban volt ma egy huszonéves, Hong-Kongban élő modell lány, gyönyörű lakásban, nagyon magas szinvonalon él, de TÖK EGYEDÜL egy teljesen idegen kultúrában. Gondolom, miatta volt a kérdés, arról már lemaradtam, csak ezt a részt láttam. Nem irigyeltem egy percig se, ennyit nem ér az egész.
23:27
Nagynéném orvos, nagy koponya, nagyon okos, kiváló a szakmában, de szegény családba született, és soha nem volt protekciója sehol.
Eltaláltad, itthon nem élt meg!
Kiment egy pályázattal Svédországba, ott megél és gond nélkül el tudja tartani a kisfiát is.
Bocs, protekció nélkül itthon sokszor nehezebb, mint ismeretlenként bizonyítani tényleg a tudásoddal máshol.
Tehát a szülők 86% -a szeretné ha a kölke disszidens lenne?
Kirájjjjj :D
"Tehát a szülők 86% -a szeretné ha a kölke disszidens lenne? "
Igazuk van.
Mikor itt a fizetés töredéke a nyugatinak, akkor az árak elérik a nyugatiakat.
Jó példa bátyám. 500E a fizetése, de viszont ha kimenne a tengeren túlra akkor ott 1.7-1.8M kapna.
Ha albérletben lakna, akkor nem lenne mindegy, hogy (nettó) 300E-ból kellene kifizetnie a 100E vagy 1.2M-ból a 200-250E. (ahol ő volt ott egy reális ár)
A többi termék átlagosan ugyanannyi.
Kint töltött egy kis időt(munka miatt) és azt látta, hogy itthon is ugyanannyiért vásárol.
Én személy szerint 3 gyereket akarok. De itthon még a 2.-on is gondolkodnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!