Orbán Viktor meg tudna élni havi 80 ezer nettoból?
Én vagyok újra, a két diplomás minimálbéres.
Miért dolgozom ennyiért? Pontosan azért, mert itt nincs más munka. Jó oké, nem pont minimálbér, de közelít hozzá, pár ezer forinttal több annál. Azért dolgozom ennyiért, mert örülök, hogy egyáltalán dolgozhatok. Beütöm az egyik legnagyobb netes állásközvetítő oldalán, hogy melyik megyében keresek munkát, és azt dobja ki, hogy nulla találat.
Hónapokig keresgéltem, mire valahová felvettek. Egyik barátnőm négy éve nem talál rendes állást, alkalmi munkákból él. Két gyerekkel költözni se nagyon tud, egyedülálló anyaként.
80ezerből nem lehet megélni. Csökken a fizu, mert nincs gyerekem. Kérdem én, milyen jogon? És ha meddő vagyok, ezért nem lehet gyerekem? És ha azért nincs, mert nincs miből lakást vennem, hogy ott felneveljem szerencsétlent? Nincs miből felnevelnem, mert még magamra is alig jut, pedig nem szórom a pénzt. Kifizetem anyáméknak a részemet, kajapénz, bérlet, telefonszámla, és kész, alig marad pár ezresem. Ebből etessem a gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!