Mennyire lenne igaz ez a mondás?
"hát én sem, és a megboldogult dédnagyapám sem
-.-"
na látod ha te se tehetsz róla meg én se akkor ne nekem ród fel a dolgot :)
" Ki a baloldali? Az,aki nem ért egyet a mai kapitalista,kizsákmányoló rendszerrel! Ehhez nem kell MSZP-snek lenni! Sőt,más párt hívének sem kell lennie!"
ez így van
Teljesen igaz, az MSZP nem baloldali, szociáldemokrata párt, sokkal inkább egy nagy neoliberális SZDSZ. Az MSZP-SZDSZ koalíciós kormányok esetére a "farok csóválja a kutyát" megállapítás volt igaz.
Vannak baloldali politikusok természetesen az MSZP-ben is, ilyen például a párt Társadalompolitikai Tagozata. De ez a kisebbség.
Érdekes, hogy ezek a politikusok például a nyáron kiálltak a Fidesz mellett az IMF és az EU követeléseivel szemben.
"Ja és a kedves proletárok vitték GULAG-ra a dédnagyapámat!
Pedig nem volt kapitalista kizsákmányoló..."
Az én dédnagyapámat meg jobboldaliak lőtték le. Pedig nem volt se partizán, se zsidó. Na erre mit lépsz?
"Az én dédnagyapámat meg jobboldaliak lőtték le. Pedig nem volt se partizán, se zsidó. Na erre mit lépsz?"
azt hogy mint a bal nál itt se a "jobb oldaliak" hanem a vezetők adták a parancsot
mint a Gulágra menetelnél
"azt hogy mint a bal nál itt se a "jobb oldaliak" hanem a vezetők adták a parancsot
mint a Gulágra menetelnél"
Én is erre próbálnám rávezetni Sverdans kollégát.
"Mennyire lenne igaz ez a mondás?
Én baloldali vagyok, nem MSZP-s!"
Semennyire. Az MSZP baloldali párt. Mint baloldali párt, az inaktív társadalmi csoportok érdekeit képviseli. Vagyis azoknak a csoportoknak és rétegeknek az érdekeit, amelyeknek a jóléte a jövedelmek állami újraelosztásától függ. Az MSZP tehát a vállalkozásokat igyekezett megadóztatni, hogy a nyugdíjakat és segélyeket emelhesse, mindennek során pedig a "kisember" érdekeire hivatkozott. Tehát jellegzetes baloldali politikát folytatott.
Ez egészen 2006-ig tartott, akkor kénytelen volt az eladósodás miatt megszorító politikába kezdeni. Ezt próbálták szükségből erényt kovácsolva "reformokként" eladni, de a szavazótábor nem igazán dőlt be a trükknek, a baloldaliság elárulásának, "neoliberalizmusnak" stb. kezdték csúfolni az MSZP politikáját. Igazából az nem volt neoliberalizmus, csak egy bátortalan, se hús, se hal blairizmus-utánzat. Ami persze törvényszerűen bukáshoz vezetett.
nem kell rávezetned, én csupán a "föl proletárok" című szólamra reagáltam, mert nem tetszett!
de azt hiszem értjük egymást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!