Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire lenne igaz ez a mondás?

Mennyire lenne igaz ez a mondás?

Figyelt kérdés
Én baloldali vagyok, nem MSZP-s!
2011. jan. 9. 07:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"hát én sem, és a megboldogult dédnagyapám sem

-.-"

na látod ha te se tehetsz róla meg én se akkor ne nekem ród fel a dolgot :)

2011. jan. 9. 08:23
 12/20 anonim ***** válasza:

" Ki a baloldali? Az,aki nem ért egyet a mai kapitalista,kizsákmányoló rendszerrel! Ehhez nem kell MSZP-snek lenni! Sőt,más párt hívének sem kell lennie!"

ez így van

2011. jan. 9. 08:27
 13/20 anonim ***** válasza:

Teljesen igaz, az MSZP nem baloldali, szociáldemokrata párt, sokkal inkább egy nagy neoliberális SZDSZ. Az MSZP-SZDSZ koalíciós kormányok esetére a "farok csóválja a kutyát" megállapítás volt igaz.

Vannak baloldali politikusok természetesen az MSZP-ben is, ilyen például a párt Társadalompolitikai Tagozata. De ez a kisebbség.

Érdekes, hogy ezek a politikusok például a nyáron kiálltak a Fidesz mellett az IMF és az EU követeléseivel szemben.

[link]

2011. jan. 9. 10:53
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egyik legigazabb mondás, amit mostanában hallottam.
2011. jan. 9. 11:33
 15/20 anonim ***** válasza:

"Ja és a kedves proletárok vitték GULAG-ra a dédnagyapámat!

Pedig nem volt kapitalista kizsákmányoló..."

Az én dédnagyapámat meg jobboldaliak lőtték le. Pedig nem volt se partizán, se zsidó. Na erre mit lépsz?

2011. jan. 9. 15:02
 16/20 anonim ***** válasza:

"Az én dédnagyapámat meg jobboldaliak lőtték le. Pedig nem volt se partizán, se zsidó. Na erre mit lépsz?"

azt hogy mint a bal nál itt se a "jobb oldaliak" hanem a vezetők adták a parancsot

mint a Gulágra menetelnél

2011. jan. 9. 15:03
 17/20 anonim ***** válasza:

"azt hogy mint a bal nál itt se a "jobb oldaliak" hanem a vezetők adták a parancsot

mint a Gulágra menetelnél"

Én is erre próbálnám rávezetni Sverdans kollégát.

2011. jan. 9. 15:24
 18/20 anonim ***** válasza:

"Mennyire lenne igaz ez a mondás?

Én baloldali vagyok, nem MSZP-s!"

Semennyire. Az MSZP baloldali párt. Mint baloldali párt, az inaktív társadalmi csoportok érdekeit képviseli. Vagyis azoknak a csoportoknak és rétegeknek az érdekeit, amelyeknek a jóléte a jövedelmek állami újraelosztásától függ. Az MSZP tehát a vállalkozásokat igyekezett megadóztatni, hogy a nyugdíjakat és segélyeket emelhesse, mindennek során pedig a "kisember" érdekeire hivatkozott. Tehát jellegzetes baloldali politikát folytatott.

Ez egészen 2006-ig tartott, akkor kénytelen volt az eladósodás miatt megszorító politikába kezdeni. Ezt próbálták szükségből erényt kovácsolva "reformokként" eladni, de a szavazótábor nem igazán dőlt be a trükknek, a baloldaliság elárulásának, "neoliberalizmusnak" stb. kezdték csúfolni az MSZP politikáját. Igazából az nem volt neoliberalizmus, csak egy bátortalan, se hús, se hal blairizmus-utánzat. Ami persze törvényszerűen bukáshoz vezetett.

2011. jan. 9. 19:11
 19/20 A kérdező kommentje:

nem kell rávezetned, én csupán a "föl proletárok" című szólamra reagáltam, mert nem tetszett!

de azt hiszem értjük egymást

2011. jan. 9. 20:48
 20/20 anonim ***** válasza:

19:11

Egy igazi őskommunista.

2011. jan. 10. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!