Egyeseknek mi a baja azokkal akik irodában dolgoznak és szellemi munkát végeznek?
Kamumail,
ami az egészségügyet illeti az igaz. gyermekkorom óta programozom, pár évvel ezelött allandóan lebetegettem, koncentráció zavar lépett fel, fejfájások állandósultak, és a dokik nem tudtak segíteni, csak azt tanácsolták, próbáljak meg a szabadban mozogni esetleg dolgozni, nos megfogadtam, vettem egy nagy tanyát, és már 6 éve semmi bajom, sok jószágot tartok, reggelről estig fizikai munkát végzek. közben csináltam egy agrár sulit is.
a lényeg, hogy én álltam mindkét oldalon, nos én soha többé nem végzek irodai munkát. lehet, hogy ott jobban keresnék, de lehet hogy itt tartalmasabb, minőségibb életet élhetek jó sokáig.
elnézést a pongyolaságért, kicsit lefáradtam, miután elláttam a jószágokat.
Lehet irodai munka -persze miután végeztél- mellette sportolni, sétálni, kis időt szabadban tölteni.
És mi van akkor ha valakit az érdekel ami szellemi munka? Vagy jobban szeret gondolkodni, problémákat megoldani, mint fizikai munkát végezni?
De a fizetés is eléggé befolyásoló tényező.
tanyai válaszadó!
igen egyetértek veled. mindenképpen egészségesebb ha a levegőn dolgozol és élsz, hisz az a természetes. ezzel nincs is baj, az általam említett szakinak a stílusa volt nagyon gáz, a hozzáállása.
amúgy én is programozó vagyok. és speciel sokszor szívesebben lennék levegőn mint a gép előtt.
"hogy a szellemi melós szerintük nem alkot semmit, mert számukra csak az a hasznos munka amit kétkezivel végeznek."
Nem azért nem alkot mert nem kétkezi munkás. Hanem nem alkot semmi marandót, kivételek persze vannak, építészmérnök, stb.
"Ja és akkor ott van a vicc, hogy ha nem lennének szellemi munkások akkor ki programozta volna a gyk-t ahova most írogatnak?"
Már nem azért, de egy ilyet egy közepes képességű általános iskolás megír.
"válaszolni nem sokat. nem nagyon akarták felfogni a lényeget, pl azt, hogy a szellemi melósok találják ki a találmányokat amit a fizikai munkás megépít."
Ez sem törvényszerű, sőt nem is túl életszerű. Általában azok találják ki az újításokat akik olyan dolgokat építenek. Irodából ezt nem lehet.
"Nem azért nem alkot mert nem kétkezi munkás. Hanem nem alkot semmi marandót, kivételek persze vannak, építészmérnök, stb."
Valaki készít egy játékot az is maradandó.
"Már nem azért, de egy ilyet egy közepes képességű általános iskolás megír."
Ok hajrá.
Majd ha kész vagy akkor jöhet az index.hu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!