Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok hozzá, ha ez...

Mit szólnátok hozzá, ha ez lenne a himnusz?

Figyelt kérdés

Nagyon jó feldolgozása a Szózatnak sztem.

http://www.youtube.com/watch?v=0GDpg8VTuB0

2011. jan. 5. 22:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Gyönyörű ,de szózatnak fogadnám el inkább max.

A himnusz az himnusz és a himnusz szövege és hanglejtése is igazán tükrözi az 1000 éves Magyarország sorsát.

2011. jan. 5. 22:57
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Tetszik, bár az elején a dallam egy szörnyű polifónikus csengőhangra emlékeztet, a 20. másodpercnél erősen elgondolkoztam rajta, h leállítom, de jól döntöttem, hogy nem tettem. Tényleg nagyon szép, az énekesek hangja is nagyszerűen illik a műhöz. Viszont nemzeti himnusznak, hmm nem is tudom. Ha a rendes himnuszunkkal összehasonlítjuk a dallama sokkal "vidámabb", lelkesítőbb, ez nem illik a mi örök pesszimista népünkhöz :)
2011. jan. 5. 23:04
 3/13 anonim ***** válasza:
56%

A lószrt! A Himnusz marad. Amit még képes egységesen tisztelni a nemzet, az ez.

Egyébként szép. De hol van ez a Métához képest?!

2011. jan. 5. 23:07
 4/13 anonim ***** válasza:
92%
Az egyik a címert akarja lecserélni,a másik a himnuszt.Országot nem akartok váltani?
2011. jan. 5. 23:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Számomra pont a lényege maradt ki a Szózatnak ebből a feldolgozásból, sokkal több van abban a versben, mint csak az első versszak, amire itt nagyon leegyszerűsítették az egészet.

Számomra a Szózat egy sztoikus elszántságot sugall, hogy jöhet bármi, te magyar vagy, és ha ez hozza el a végzetet is, akkor legyen, állunk elébe, bármi is jön. Egy csendes, minden flanc és pótcselekvés nélküli de szilárd elszántságot, olyan szamuráj-szellem szerűséget. Ezt már az Egressy féle patetikus megzenésítésnek is sikerült teljesen kiölnie és gyászhuszárossá tennie, ez meg el se jut odáig a versben, hogy esélye legyen ezt kifejezni.

Kéne már végre egy rendes, egyszerű, nem túlspilázott megzenésítése a Szózatnak, ami a verset akarja megzenésíteni, nem műoperát keríteni köré. Ha az meglenne, akkor ott már én is azt mondanám, hogy sokkal alkalmasabb és kifejezőbb lenne magyar himnusznak, a szózat engem sokkal jobban meg tud fogni, mint a Himnusz, sokkal több van benne.

2011. jan. 5. 23:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy feldolgozásnak elmegy a többi közt. Az eredeti Szózat sokkal szebb. Itt kicsit szerintem a viszonylag gyors zene és a dallam elnyomja magát a szöveget. Az eredetit, mint mindenki, már vagy ezerszer hallottam, de a mai napig ha meghallom, az olyan jó érzés, elszorul a torkom, pedig olyat ritkán csinál.

A Himnusz is úgy jó, ahogy van. Pár éve (5-8?) megpróbáltak elterjeszteni egy újabb feldolgozást (kicsit "pörgősebb" volt az eredetinél), de szerencsére visszatértek az eredetihez.

Egyetértek valamelyik fenti hozzászólóval, hogy ezek olyan nemzeti jelképek, amit mindenki elfogad. Ha valaki igazán szereti még ezt az országot, akkor ne akarja már ezt is elvenni tőlünk. Nekik kellene örülniük a legjobban, hogy ezen a téren még egyetértés van. Ha egy új himnuszt akarnának bevezetni, az számomra ezek után csak provokációnak tűnne. Mint ahogy most megy az "igazmagyar"-nem-"igazmagyar" vita.

2011. jan. 5. 23:50
 7/13 anonim ***** válasza:
30%
szerintem meg a Himnusz az egyik téma, amiben a legkevésbé van egyetértés...
2011. jan. 5. 23:55
 8/13 anonim ***** válasza:
nem tudom
2011. jan. 6. 04:32
 9/13 anonim ***** válasza:

nem maradt az ki hogy

áldjon vagy verjen sors keze itt élned halnod kell ?

mert ez a legjobb rész a szózatba ezt lehet ordítani vagyis felvinni a hangot ez a csata kiáltás :)

2011. jan. 6. 07:16
 10/13 anonim ***** válasza:
69%

tegnap 23:55

Egyetértés van. Csak a szokásos, a gyk-n jólismert, mindennel elégedetlen, örökké frusztrált, hisztizős banda utálja a himnuszt (de ők mindent utálnak, mindennel bajuk van, leginkább szerintem önmagukkal nincsenek kibékülve).

2011. jan. 6. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!