Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kéne felelősségre vonni a...

Nem kéne felelősségre vonni a demokrácia passzív rombolóit?

Figyelt kérdés

A hallgatásukkal a kormány és az országgyűlés demokráciát romboló tevékenységét támogató közszereplőkre, alkotmánybírókra, a legfelső bíróság tagjaira, az egyetemek rektoraira, dékánjaira gondolok.

Az én meglátásom szerint a fent említett pozíciók meghaladják a hallgatásba burkolózók szellemi képességeit és erkölcsi tartását. Ezért őket, a demokrácia helyreállítása után, nem szabadna ilyen pozíciókba engedni. Ez egy fejlett, stabil demokrácia záloga.

Várom az érveket pro és kontra!

2011. jan. 4. 21:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
39%
Érvem te sem vagy normális. hihetetlenek mindenap ezek a kérdések orbán fóbiád után már mindenkit felelőségre akarnál vonni.
2011. jan. 4. 21:20
 2/16 anonim ***** válasza:
61%
Nos,ki vonná őket felelőségre? Akik felelőségre vonnák őket,azokat megfosztották ettől a joguktól! Sajnos nemigazságos,de úgy van,hogy ha valamit a többség megtűr,akkor az úgy is marad,hiába van egy igazságérzetes kissebbség!! Ha értelmes politikusok lesznek hatalmon,nyilván nem az orbánfanokat fogják a hatalomra ültetni. Egyébként rengeteg független felemelte a szavát,csak nagyon kevesek hallgatták meg őket!
2011. jan. 4. 21:31
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a demokráciához az is hozzátartozik, jogod van hallgatni. Ez morális amortizálódás, majd öt-tíz év múlva olvashatunk egy cikket arról, hogy milyen lehetőséget szalasztottak el "köreik" amikor szólhattak volna de nem tették....Bla..bla..bla..bla.

Ökörköri

2011. jan. 4. 21:32
 4/16 A kérdező kommentje:

Bűnök:

1.: az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása

2.: visszamenőleges hatályú törvénykezés

3.: a véleményszabadság eltörlése

Mi kell még?!

Akit ez nem aggaszt, az a nem normális. Az egy birka.

2011. jan. 4. 21:34
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Akikról te beszélsz,azoknak nem érdekük beszélni vagy tiltakozni. Féltik a pozíciójukat és fogalmuk sincs arról,hogy az emberek többsége hogyan él!

Arról pedig csak álmodozni lehet,hogy mikor lesz és lesz e nálunk egyáltalán demokrácia. A jelek az ellenkezőjére utalnak.

2011. jan. 4. 21:35
 6/16 anonim ***** válasza:
59%

Én:A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:31

Bár az is igaz,hogy pl.: az alkotmánybírók sem tettek semmi látványos megmozdulást,tiltakozást!! Rengeteg dokumentum film van,az előző rendszerről,ahol politikusok mosdatják magukat:nem tudtam,nem én hoztam a törvényt,nem figyeltem,ott sem voltam,észre se vettem,nem tudtam,h ez lesz a következménye,naív voltam stb..... Minden diktatúrában vannak ilyen mosakodók! Leni Riefenstahl sem "tudta" ,hogy mire készül hitler,csak "naiv" volt!

2011. jan. 4. 21:36
 7/16 A kérdező kommentje:

"Nem, a demokráciához az is hozzátartozik, jogod van hallgatni."

Ez nem egészen igaz. A demokráciához az is hozzátartozik, hogy jogod van hallgatni, magánemberként. Közszereplőként viszont kötelességet védeni a demokráciát. Ezt a kötelességet pedig egy felelős demokráciában számon kell kérni. Nem maradhatunk következmények nélküli ország többé!

2011. jan. 4. 21:38
 8/16 anonim ***** válasza:

"demokráciához az is hozzátartozik, hogy jogod van hallgatni, magánemberként. Közszereplőként viszont kötelességet védeni a demokráciát."-EZ ÍGY IGAZ!

Vannak jogaink és vannak kötelességeink!Sajnos a kötelességet senki nem fogja számon kérni! Gondolj bele,akkor majd a fidesz őket fogja diktatúrával vádolni!!

2011. jan. 4. 21:42
 9/16 anonim ***** válasza:

"Az én meglátásom szerint a fent említett pozíciók meghaladják a hallgatásba burkolózók szellemi képességeit és erkölcsi tartását"

Nem is tudtam, hogy egy pozíciónak is van szellemi képessége:)legalábbis a te meglátásod szerint.:)

Egyébként meg biztos igazad van,mert alkotmyánybíró-jelöltnek nem is kell végzettség.....csak úgy 1-2 laza feltétel...na persze...

Meg aztán ott van az összeférhetelenség is....na de gondolom te ezekre mind gondoltál.

2011. jan. 4. 21:43
 10/16 anonim ***** válasza:
"(2) Az Alkotmánybíróság tagja az Alkotmánybíróság hatásköréből adódó feladatokon kívül politikai tevékenységet nem folytathat, politikai nyilatkozatot nem tehet."
2011. jan. 4. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!