Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csinál itt úgy mindenki,...

Miért csinál itt úgy mindenki, mintha a börtöni rabok nem is emberek lennének?

Figyelt kérdés

Már rosszul vagyok attól, hogy akárhányszor előkerül egy kérdés, ami arról szól, hogy a raboknak milyen élete van a börtönben, egyből azzal jöttök, hogy olyan, mint egy luxushotel és el kéne őket küldeni a kőfejtőbe, vissza kéne hozni a középkori stílusú börtönöket, kínzás kéne meg ilyen hülyeségek!

Nem gondoltok arra, hogy a legnagyobb bűntetés a bentlakóknak a szabadság elvesztése? Tudom ti ezt nehezek értitek meg, hiszen itt egy csomóan a Kádár-rendszert éltetitek! Ti akkor érzitek jól magatokat, ha ugyan rabságban vagytok de van Panem et Circenses!

A lényeg, hogy elég sz*r már ígyis a rab helyzete bent, hogy élete végéig vagy évtizedekig rab lesz, hát még a sokszor "érdekes" cellatársak, az őrök szigora, a sz*r kaják.

Legalább hadd olvashassanak, had kondizhassanak, had TV-zhessenek ilyen körülmények között!

A mai börtönöknek különben se az a feladata, hogy a rabokat minnél jobban megszivassák, hanem az, hogy vissza szoktassák őket a normális életre és megpróbálják kiölni belőlük a bűnözői hajlamot!

Gondolom ti is csak addig hősködnétek, hogy minnél középkoriasabb legyen a börtön, amíg ti magatok nem kerültök börtönbe, vagy a gyerekedet nem akarják sittre vágni!

2011. jan. 3. 17:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha legyilkolom a családodat futni hagysz? Segítenél elmenekülni, hogy ne kerüljek a börtönbe középkori körülmények közé?
2011. jan. 3. 19:54
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
1 rab eltartása az adófizetők pénzéből, napi 7-8 ezer ft. Hol van neked, nekem, vagy egy életet ledolgozó, tisztességes nyugdíjasnak 1 napra ennyi pénze? Tudod mit csinálnék a gyilkosokkal? Gyógyszerkísérletekre használnám. Nem a szerencsétlen állatokat kellene kínozni.Ha túléli, szerencséje van, ha nem, mégnagyobb.
2011. jan. 3. 20:40
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"1 rab eltartása az adófizetők pénzéből, napi 7-8 ezer ft."

Hany ehezo gyereket jol lehetne lakatni naponta ebbol a rengeteg penzbol amit orszagosan a rabokra koltenek?!!

2011. jan. 3. 22:03
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Többnyire nem azért kerül valaki börtönbe, mert a társadalom számára értékes ember volt.

Illetve egy elítélt tartási költsége napi 7000 Forint.

Termelje meg, és ne vágyjon minden csöves télire a börtönbe, mert ott jobb...

2011. jan. 4. 02:25
 25/32 ConnectCare ***** válasza:
26%
Lehet én vagyok furán összerakva, de én egyet értek a kérdezővel. Még azt sem tudjuk biztosan, hogy mitől bűnöző egy bűnöző. Hülyén hangzik, de meg van rá a lehetőség, hogy akár nem is tehet róla,hogy az és genetikai hajlam vezérli (a bűnözők közti magasabb átlag tesztoszteronszint pl. mérhető). A cél szerintem is az ilyen emberek elkülönítése és lehetőség szerinti "átnevelése". A bosszúállás kellemes dolog, jól tud esni az egyén és a társadalom számára is, de racionálisan nem igazán igazolható. Emiatt a börtön is inkább iskolára, mint "szivató létesítményre" kellene, hogy hasonlítson...szerintem.
2011. jan. 16. 19:04
 26/32 anonim ***** válasza:
58%
19:04 - Ha létezik genetikai bűnöző, akkor te meg genetikai hülye vagy. Ha a gyereked elkezd hisztizni az utcán és a földhöz veri magát, megsimogatod a fejét, és azt mondod, hogy "semmi baj, te genetikailag neveletlen vagy"?
2011. jan. 16. 19:42
 27/32 doboszoli ***** válasza:
80%

Tegnap 19:04

Segítek Neked. A bűnöző attól bűnöző, hogy áthágja a nagy többség által elfogadott TÖRVÉNYEKET.

Lop, csal, gyilkol, sikkaszt, nemi erőszakol.

Ha ez genetikai örökség, akkor nem kezelhető, tehát selejt, pusztuljon. Lehet, hogy durván hangzik, de ez az egyetlen racionális megoldás.

Ezeket a bűnöket nem lehet a tesztoszteron szint megemelkedésével magyarázni. Olyan lenne, mint a "megélhetési bűnözés", amelynek hallatán elkezd rángatózni a szám széle.

2011. jan. 17. 18:44
 28/32 anonim ***** válasza:
Aki bűnt követ el,az bűnhődjön. Ennyi.
2011. jan. 29. 22:59
 29/32 AtyeszLL ***** válasza:

A LEGTÖBB elítéltnek jobb bent, mint otthon!

Van ablak, ajtó, kaja, folyik a víz a csapból, van világítás, és sok az ismerős. Ez a minimum amit megkap.

Ha nincs az őrök szigora, akkor a rabok előbb utóbb, hazaszöknek, amit meg zárkán belül csinálnak egymással, arra senki nem kéri őket. Minden egyéb kedvezmény, csak komfortosabbá teszi a börtönt. Sajnos egyre kevesebb köze van a büntetéshez. Nem beszélve az összbüntetésről:

Ha loptál egyszer, sittre vágnak 2 évre. Ha lopsz 8x, és nem egyszerre tárgyalják, nem hatványozódik a büntetés, hanem kapsz összbüntetést, tehát levesznek ÉVEKET! Akciós bűnözés. Senkit ne sajnálj, aki bent van!

2011. jan. 31. 10:40
 30/32 ConnectCare ***** válasza:
Lehet, hogy ez már egy kicsit off, bocsi érte, de most láttam, hogy volt reakció arra, amit írtam. Az első válaszolónak azt tudom válaszolni, hogy a gyereket természetesen nem fogadom el olyannak amilyen a boltban, de ezért otthon nem szivatom, hanem nevelem. Azt nem mondtam,hogy az ember nem nevelhető, csak megkérdőjeleztem, hogy erre a börtön-e a legalkalmasabb. A gyereket sem bezárom a szobájába ez esetben, hanem vagy beszélek vele vagy adok egy fülest, de hatékony megoldást keresek. A második reagálónak pedig azt tudom válaszolni, hogy egyet értek abban, hogy az egyetlen 100%-ig hatékony megoldás a halálbüntetés lenne. Ezt elfogadhatatlannak tartom, mint büntetés de úgy gondolom, hogy az igaz, hogy egy adott tulajdonság génterápia nélkül csak halállal szüntethető meg. Ez esetben viszont a visszaeső tilosban parkolókat is meg kellene ölnünk, ami azért nem lenne egy jó dolog.
2011. febr. 23. 17:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!