Miért csinál itt úgy mindenki, mintha a börtöni rabok nem is emberek lennének?
Már rosszul vagyok attól, hogy akárhányszor előkerül egy kérdés, ami arról szól, hogy a raboknak milyen élete van a börtönben, egyből azzal jöttök, hogy olyan, mint egy luxushotel és el kéne őket küldeni a kőfejtőbe, vissza kéne hozni a középkori stílusú börtönöket, kínzás kéne meg ilyen hülyeségek!
Nem gondoltok arra, hogy a legnagyobb bűntetés a bentlakóknak a szabadság elvesztése? Tudom ti ezt nehezek értitek meg, hiszen itt egy csomóan a Kádár-rendszert éltetitek! Ti akkor érzitek jól magatokat, ha ugyan rabságban vagytok de van Panem et Circenses!
A lényeg, hogy elég sz*r már ígyis a rab helyzete bent, hogy élete végéig vagy évtizedekig rab lesz, hát még a sokszor "érdekes" cellatársak, az őrök szigora, a sz*r kaják.
Legalább hadd olvashassanak, had kondizhassanak, had TV-zhessenek ilyen körülmények között!
A mai börtönöknek különben se az a feladata, hogy a rabokat minnél jobban megszivassák, hanem az, hogy vissza szoktassák őket a normális életre és megpróbálják kiölni belőlük a bűnözői hajlamot!
Gondolom ti is csak addig hősködnétek, hogy minnél középkoriasabb legyen a börtön, amíg ti magatok nem kerültök börtönbe, vagy a gyerekedet nem akarják sittre vágni!
Azért, mert aki bűnözik, az bűnhödjék! Azért, hogy legalább a börtönben tanuljon egy kis tisztességet - mi az a fegyelem, mi az a munka stb.
Olvassanak, tévézzenek, oké. A konditerem viszont teljesen felesleges, a fizikai munkától ugyanúgy megerősödhetnek, és annak még haszna is van.
"A mai börtönöknek különben se az a feladata, hogy a rabokat minnél jobban megszivassák, hanem az, hogy vissza szoktassák őket a normális életre és megpróbálják kiölni belőlük a bűnözői hajlamot!" - írod te. És pont itt válaszolod meg magadnak az ezáltal teljesen felesleges kérdésedet. Szerinted az életében nem dolgozott bűnöző cigányt azzal normális életre nevelik-e, és kiölik-e a bűnözői hajlamot, ha engedik, hogy az a pár hónap/év alatt, amit bent tölt, semmit ne csináljon, csak még jobban kigyúrja magát? Ezt te sem gondolod komolyan, ugye? Vagy mégis? Akkor viszont már klinikai eset vagy, nem lehet rajtad érvekkel segíteni.
"Ennyi erővel a nagy liberalizmus és tolerancia nevében bezárhatnánk a börtönöket és szabadon engedhetnénk onnan mindenkit, mert szegény gyilkosokat és gyermekerőszakolókat csúnya dolog ám büntetni, mert mi modernek vagyunk ugye."
Gratulálok! Még egy ember aki azt hiszi, hogy a liberalizmus egyenlő az anarchiával!
"Gratulálok! Még egy ember aki azt hiszi, hogy a liberalizmus egyenlő az anarchiával!"
Pedig már lassan tényleg ott tartunk, hogy az okos buksitokkal anarchiába fogjátok dönteni a hazánkat.
Átkozom a napot, amikor olyan emberek kerültek Magyarország vezető pozícióiba, mint amilyen te is vagy...
Na most jön a tématerelés:)
Elfogytak az érvek,na meg az ellenérvek:)
Kedves kérdező!
Meglehetősen csapongó kérdésedre mégis reagálok, első gondolatommal ellentétben.
A bűnöző szemeteknek, akik SZÁNDÉKOSAN elvették a másét,(akár az életét is), nem kellene szigorú körülmények között tartani, szerinted. Szerintem sem. Nyugodtan vidd haza mindet, és szeretgesd őket.
A börtönbe senki sem érkezik SZOT-beutalóval, általában jogerős ítélettel szoktak bekerülni.
Ha babusgatják őket, akkor szerinted visszatérnek a normális életbe? Biztos, hogy nem.
A Kádár-rendszert emlegeted. Ott ezek egy részét nemes
egyszerűséggel felakasztották. (nagyon bölcsen)
Mégis mit szeretnél? Kondi, TV, melegkonyha, szolgálati prosti, nyájas őrök,válogatott szelíd cellatársak?
Óriási visszatartó erő lenne a későbbi generációnak.
Amiért reagáltam, az utolsó gondolatod. Egy esetben kerülhetek börtönbe, közlekedési baleset miatt, mert nem fogok bűnözni. Gyermekem sem kerülhet börtönbe, mert én neveltem, és nem fér bele az értékrendjébe, hogy "sittre vágják" Szóval ezt mindkettőnk nevében kikérem magunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!