Miért csinál itt úgy mindenki, mintha a börtöni rabok nem is emberek lennének?
Már rosszul vagyok attól, hogy akárhányszor előkerül egy kérdés, ami arról szól, hogy a raboknak milyen élete van a börtönben, egyből azzal jöttök, hogy olyan, mint egy luxushotel és el kéne őket küldeni a kőfejtőbe, vissza kéne hozni a középkori stílusú börtönöket, kínzás kéne meg ilyen hülyeségek!
Nem gondoltok arra, hogy a legnagyobb bűntetés a bentlakóknak a szabadság elvesztése? Tudom ti ezt nehezek értitek meg, hiszen itt egy csomóan a Kádár-rendszert éltetitek! Ti akkor érzitek jól magatokat, ha ugyan rabságban vagytok de van Panem et Circenses!
A lényeg, hogy elég sz*r már ígyis a rab helyzete bent, hogy élete végéig vagy évtizedekig rab lesz, hát még a sokszor "érdekes" cellatársak, az őrök szigora, a sz*r kaják.
Legalább hadd olvashassanak, had kondizhassanak, had TV-zhessenek ilyen körülmények között!
A mai börtönöknek különben se az a feladata, hogy a rabokat minnél jobban megszivassák, hanem az, hogy vissza szoktassák őket a normális életre és megpróbálják kiölni belőlük a bűnözői hajlamot!
Gondolom ti is csak addig hősködnétek, hogy minnél középkoriasabb legyen a börtön, amíg ti magatok nem kerültök börtönbe, vagy a gyerekedet nem akarják sittre vágni!
"Szeretném tudni, ha megölte volna anyádat, apádat, testvéredet, gyerekedet valaki, akkor is így gondolkoznál?"
Nem értem az ilyen más bűnhődéséből örömet lelő embereket. Ha megölte volna valaki ilyen fontos rokonomat, akkor azt már semmi sem fogja visszahozni, ha ezért cserébe megkínozzák az elkövetőt, attól nekem abszolút nem lesz jobb, nem fog tőle feltámadni a halott.
Ellenben az csak jót tehetne, ha a börtönben az elkövetőt nem halálra szivatnák, hanem visszaszoktatnák a normális emberi viselkedésre, mert legalább eggyel kevesebb bűnöző, és eggyel több normális ember lenne a világon.
"Nem értem az ilyen más bűnhődéséből örömet lelő embereket. Ha megölte volna valaki ilyen fontos rokonomat, akkor azt már semmi sem fogja visszahozni, ha ezért cserébe megkínozzák az elkövetőt, attól nekem abszolút nem lesz jobb, nem fog tőle feltámadni a halott."
Az igaz, hogy már nem tér vissza az életbe a rokonod.
De te nem gondolod, hogy ha valaki tudja, hogy gyilkosság esetén a földi pokolba fog kerülni, akkor hatszor meggondolja, hogy gyilkoljon-e, avagy sem?
"Gondolom ti is csak addig hősködnétek, hogy minnél középkoriasabb legyen a börtön, amíg ti magatok nem kerültök börtönbe, vagy a gyerekedet nem akarják sittre vágni!"
Így van, de addig is olyan körülményeket teremtenék nekik, hogy azt is megbánnák, hogy megszülettek.
Amúgy van róla egy teória, hogy a politikusok miért építenek luxusbörtönöket és miért nem teremtenek munkahelyeket.
Azért van ez, mert börtönbe még simán kerülhetnek ők is, viszont munkát végző személy az már soha nem lesz belőlük. :D
"De te nem gondolod, hogy ha valaki tudja, hogy gyilkosság esetén a földi pokolba fog kerülni, akkor hatszor meggondolja, hogy gyilkoljon-e, avagy sem?"
Már ne is haragudj, de már nem a középkorban élünk! Az oktatást és a gazdaságot kellene fejleszteni, hogy csökkenjen a butaság és a szegénység, a bűnözés két kiváltó oka!
Svédországban sokkal kevesebb a bűnöző, mint Ukrajnában és nem véletlenül!
Igazad van.Tényleg vissza kell őket szoktatni.
Kezdésnek megtenné a napi 12óra munka,plusz az életbenmaradáshoz szükséges élelem,ivóvíz biztosítása,de nem több.Ennyi épp elég is lenne,ugyanis Magyarországon sajnos elég sok ember így él.A kondizás nem hinném hogy az átlagembernek a mindennapi tevékenysége lenne.
"Már ne is haragudj, de már nem a középkorban élünk!"
Attól, hogy nem a kozépkorban élünk, még nem értem, hogy miért ne kéne megbüntetni azt, aki bűnös.
Ennyi erővel a nagy liberalizmus és tolerancia nevében bezárhatnánk a börtönöket és szabadon engedhetnénk onnan mindenkit, mert szegény gyilkosokat és gyermekerőszakolókat csúnya dolog ám büntetni, mert mi modernek vagyunk ugye.
Az oktatást és a gazdaságot kellene fejleszteni, hogy csökkenjen a butaság és a szegénység, a bűnözés két kiváltó oka!"
Ez nagyon jól hangzik, de el tudnád mondani, hogy a jelenlegi politikai gárdánkkal ezt mégis hogyan képzelted el? Amúgy pedig az oktatás fejlesztésével a gyerek nem lesz kevésbé bűnöző, mivel attól, hogy megtanul folyékonyan olvasni és számolni, és kap valami diplomát, még nem lesz belőle angyalka a Mennyországban. Lásd például a jelenlegi elitünket. Ők is nagyon okosak és képzettek és sok pénzük van, mégis bűnöznek.
Az is egy baromság, hogy ha valaki szegény, akkor nem lesz bűnöző, mert akinek sok pénze van, az csak még többet akar.
Svédországban sokkal kevesebb a bűnöző, mint Ukrajnában és nem véletlenül!
Ez megint más, ennek inkább kultúrális okai vannak, nem pedig oktatási. A svédek sokkal tisztességesebb és erkölcsösebb kultúrával rendelkező emberek, mint az ukránok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!