Mi a véleményetek arról, amit Szálasi mond a tőkéről?
"A marxistának viszont azt mondottam, hogy a tőkére szükség van, hiszen minden tőke: a föld, a víz, a levegő, a tudás, minden, ami bennünk, körülöttünk, felettünk és alattunk van, mert az ősködben megvolt és állandó mennyiségű és minőségű tőke nélkül neki, a marxistának sem lehetne cipőtalpa. Ha tehát ő tagadja a tőkét, nem szabad öltözködnie, lélegzenie, sőt megszületnie sem lett volna szabad, hiszen a leghatalmasabb tőke maga az ember.
A tőke jólétet és életbiztonságot kell jelentsen."
Na ,akkor most helyesen írva:
Durva ahogy manapság lepontozzák azt,aki szerint szálkási őrült volt. Ez is tükrözi az ország lelkiállapotát. Tény,hogy egy tömeg gyilkos diktátor is mondhat "okosakat",de ettől még nem kell,hogy mindenki hajlandó legyen foglalkozni vele,szerintem jogos ,ha valaki azt mondja,letojom az eszmefutatásait. Mit kell ezen lepontozni?
Ez a kérdése azt hiszem amúgy már volt. De lehet,egy másik idézet volt,Szálasitól...
A Marxistáknak pedig,nem a megtermett munka gyümölcsével volt a gondjuk,hanem a tőkés,pénzt halmozó milliárdos uralkodó osztállyal. Szálasi, pedig nyilvánvalóan tisztában volt ezzel,(mert mint írtátok,nem volt hülye)tehát,csak népszerűségből ferdített! Ez pedig a diktátorok egyik ismérve! Tehát ezért,nem is érdemes különösebben elgondolkodni azon, amit mondanak. Ezekből a beszédekből nem az őszinteség áradt,hanem a népszerűég megszerzése és minden ellen eszme lejáratása,hogy ,csak őt imádják. Ehhez nem kellett mindenkit meggyőzni,elég volt egy elmebeteg kissebséget,akik hajlandóak voltak az erőszakra...
Szerintem Szálasiról, és a okoskodásáról ugyanolyan mélyen kellene kussolnunk, mint a németeknek akkor, amikor Hitlerről, vagy az olaszoknak, amikor Mussoliniről van szó...
Szálasi megbukott, mind katona, mind politikus, és mind ember... Egy igazi nimand volt, aki a németek nélkül még a hatalom árnyékába sem került volna, nem hogy hatalomra...
Én azt kérdeztem, hogy mi a véleményetek erről az állításáról, nem azt kértem, hogy zengjetek róla ódát, hogy Szálasi milyen szemétláda volt és mennyire gyűlölitek őt.
Akik értelmes és a kérdésre adott választ adtak, azoknak köszönöm a részvétüket.
Nos kedves kérdező,válaszoltam a kérdésedre mégis úgy lepontoztatok,mint a sicc,akkor meg most mi van?
"A Marxistáknak pedig,nem a megtermett munka gyümölcsével volt a gondjuk,hanem a tőkés,pénzt halmozó milliárdos uralkodó osztállyal. Szálasi, pedig nyilvánvalóan tisztában volt ezzel,(mert mint írtátok,nem volt hülye)tehát,csak népszerűségből ferdített"
És,ha már a személye szóba került én is had fűzzek már hozzá véleményt! Bármelyik topicnál előfordul,hogy a válaszolók egymás válaszaira reagálnak,ezt elkéne fogadnunk... Azt sem hagyhattam szónélkül,hogy nem az kap több pontot aki a kérdésre válaszol,hanem szimpátia és állásfoglalás szerint megy az egész!! Ezt mért nem hagyod szó nélkül,kedves kérdező?:(
amúgy te nagy rajongója lehetsz Szálasinak kérdező: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__141..
""A sztrájkkal a munkás nem harcol legtermészetesebb jogaiért, hanem megalkuszik, önönmagát becsteleníti meg és zülleszti le úgynevezett "munkabérharcaiban" és nem jut tovább, minthogy meglopja a nagy tolvajt.""
Azt hiszem ez bizonyítja, hogy Szálasi gazdaságilag analfabéta volt!"
ezt a véleményemet ma is tartom!
Én Szálasinak csak a kisebbségekkel szembeni nézetét nem kedvelem.
Az, hogy valaki tekintély uralmi rendszert vezet be az önmagában nem rossz. Az összes nagy király is ilyen volt.
Árpád fejedelem, István király, László király, Károly Róbert, Nagy Lajos, a Hunyadiak.
ma 20:13 vok
BlackSword válasza:
Egyetértek veled annak ellenére.
Annak ellenére, hogy Szálasi néhány gondolatával egyetértek: pl.:
Nemzetünk akkor lesz boldog, nagy, ellenállóképes, ha a gyermeklármától nem halljuk meg a bölcs politikusok dörgő, honmentő szónoklatait.
vagy
Aki a hazáját, népét, nemzetét igazán szereti, megérti egy másik nép, nemzet, haza emberének népszeretetét, nemzetszeretetét, hazaszeretetét!
Csak ezeket pont Ő mondja?
Támogatta a II. vh-t több millió ember halt meg, az ő emberei több ezer zsidót lőttek a Dunába!.
Egy jobbikos vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!