Szerintetek korrekt, hogy a parlamentben hatálybalépés előtt 1 nappal hirdetnek ki, írnak alá, szavaznak meg törvényeket?
"Sajnos ez nem igaz, általában odadobják a tervezetet, 2-3 nap alatt kellene róla véleményt mondani, ami egyrészt lehetetlen, másrészt nyilvánvaló, hogy nem akarják igazából hogy bárki is véleményt mondjon, mert úgysem veszik figyelembe"
De most a lényeg azon van, hogy ismertetik velük a tervezetet még jóval előbb mielőtt szavaznának róla a parlamentben, vagy a Kormány elfogadná a rendeletet.
Még a jogalkotási törvény is előírja(ami ma éli utolsó napját,de azt hiszem már kész az új).
Az hogy az érdekeltek véleményét nem veszik figyelembe az nem jogellenes.Persze ezzel csökken a legitimitás, és nyílvánvaló hogy korrektebb lenne ha figyelembe vennék,de ez már más kérdés,most nem erről van szó.
"speciel a tervezet szavazások után ezerféleképpen változik. ergó szart se ér. "
Csak szerinted.De nem értem, én leírtam hogy mi a gyakorlat,nem hinném hogy annyira értenél a joghoz mint én,mert akkor nem írnál ilyen hülyeségeket,meg látszik az írásodon is, hogy csak hőbörögni akarsz egyet.
Sajnálom hogy ilyen tompa emberek vannak mint te,akik csak pofázni tudnak ahelyett hogy utánanéznének a dolgoknak,de áá nem egy "hallottamból" vonnak le messzemenő következtetéseket.
itt talán kevés "érteni" a joghoz. talán csak egy kisiskolás vagy aki jogot tanul, vagy benne vagy rendesen a szakmában? hm?
én speciel közszolgákkal, köztisztviselőkkel vagyok körbevéve a közeli ismeretségi körömmel, és ezekre a beszámolókra támaszkodom. gondolom ismered a szabályokat és akkor szentül hiszed, hogy minden úgy is megy. naív vagy. igazi birka.
itt csak te nem tudsz előállni valódi érvekkel.
nah mind1, nem nagy csalódás, hogy vannak ilyen szemellenzősök is mint te. Tudom, könnyebb az álomvilágban hinni.
9.félévemet töltöm az egyetemen.De gondolom ez a te szemedben semmi hisz te sokkal jobban értesz mindenhez,sőt neked egy jogi egyetem van a kisujjadban...
Bár a te szakmádról/tanulmányaidról nemigen írtál,csak annyit hogy köztisztviselőkkel vagy körülvéve.Bár a hivatalokban még a takarító is köztisztviselőkkel van körülvéve....
Te jössz nekem itt a hatalmas nagy "tapasztalataiddal" amiket a körülötted lévőktől "hallottál" és ez téged annyira felbátorít, hogy azt gondolod minden úgy van ahogy te gondolod,hallod.Még ha "benne lennék a szakmában" akkor se hinnél nekem,mert beszűkült látókörű vagy.Akkor azt mondanád,na ez is csak "kívülről" látja a dolgokat.Mondjuk nemtudom a te értelmezésed szerint mint jelent a "benne van a szakmában",de elég laikus lehetsz ha csak ilyet tudsz kérdezni.És nehogy már egy laikus döntse el hogy ki ért valamihez,ki nem.Egyébként meg van tapasztalatom a közigazgatásban,de gondolom ez mit sem ér egy taknyos joghallgatónak,ki az egyaltálan amíg nem "dolgozik rendesen".
Visszatérve én elhiszem hogy mondtak neked dolgokat(hogy igazat azt nemtudom),biztos vannak esetek mikor egy-két kisebb szabályozáshoz,ami új alig van idő értelmezni,mielőtt alkalmazni kell.De ez az esetek nagyon kis része.Lehet ilyenbe "csöppentél" most bele,az is lehet hogy csak a körülötted lévők voltak lusták utánanézni a szabályozásnak és most magukat sajnáltatják és kifogásokat keresnek.
Tök mindegy a lényeg és amit érts már meg végre,hogy nagyobb átalakításokkal,változtatásokkal járó szabályozásokat ídőben megtudnak az érintettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!