Mi lenne ha végre nyugatiassan gondolkodnánk és nem ragaszkodnánk ennyire a megrögzött sza. Rhoz ami nem működik?
Ki kéne hajtani a multikat és lezárni a határokat.
Az sem megoldás én szerintem.Multi maradhatna,azzal a különbséggel hogy több magyar termék lenne a polcokon.Csak olyan terméket lehetne behozni,ami itt nem terem meg.Mondjuk banán vagy narancs.
14:01:
Tévedsz. Egyrész minden rendszerben vannak gazdagok és szegények, és az arányukban csak nagyon csekély eltérések vannak. Amit idéztél, a 80-20-as szabály, azt úgy hívják hogy Pareto elv, és a megalkotóly általános érvényű szabálynak szánta, ami leírja egy egészséges társadalom szerkezetét. (ő akkor még a nemességre gondolt)
A kapitalizmus azért csodás, mert munkával lehet magasra jutni. Magyarországon csak akkor kerülhetsz be a top 20%-ba, ha vannak politikus ismerőseid, akik zsíros megbízásokat adnak a cégednek dupla áron.
A Fidesz is csak azért nyúlta le az emberek nyugdíját, hogy legyen miből kifizetni a pénzért ácsingózó sleppjét, mert a szocikból nem tudják kiverni már a pénzt.
"Vagy ott van a balaton,ami régen nagyon sok pénzt hozott az országnak."
Régen azért hozott sok pénzt mert itt tudtak találkozni az NSZK és NDK lakosok. Miután a fal leomlott inkább tengerpartokra és szigetekre vagy hajóútra mennek.
LoL
A többség inkább vállalná az államcsődöt, csak ki a multikkal :D
Én most tapsolok nektek. :D
Bibó István írt erről egy szép kis olvasmányt,hogy a közép-kelet európai országok miért nem képesek úgy gondolkodni,élni mint a nyugati országok.Szerintem amit írt többé kevésbé megállja a helyét,ajánlom mindenkinek.
Egyébként az okok többfélék,amelyek hol egyfolytában,hol egyszer vannk jelen.Tehát ez egy bonyolult dolog minden összefügg mindennel,lehtne róla napokig beszélni.....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!