Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne ha végre nyugatiassan...

Mi lenne ha végre nyugatiassan gondolkodnánk és nem ragaszkodnánk ennyire a megrögzött sza. Rhoz ami nem működik?

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom hogy az embereknek a felfogásán is változtatni kellene,nem egyfolytában a multikat szidni.Én sem vagyok multi párti,de azzal mi oldodna meg ha kiküldenénk őket az országból?Semmi.Nem kinai és osztrák vagy szlovák árut kell a multiba hozni,hanem magyart.Igen tudom azért mert olcsobb,de ha nagy mennyiségben lehetne itt is termeszteni mindent,akkor nem lenne drágább mint a szlovák,vagy a kínai.Rengeteg földünk van,ami ott áll kihasználatlanul az utak szélén.
2010. dec. 30. 13:15
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Vagy ott van a balaton,ami régen nagyon sok pénzt hozott az országnak.De még mindig egy két helyen szocreál házak és berendezések vannak.Miért nem lehet azokba beruházni,ami aztán hozná a pénzt.A szocreál berendezéseket szerintem nosztalgiának tartották meg.:)
2010. dec. 30. 13:18
 2/15 anonim ***** válasza:
Ki kéne hajtani a multikat és lezárni a határokat. És akkor felesleges lenne nyugatiasan gondolkodnunk.
2010. dec. 30. 13:20
 3/15 A kérdező kommentje:

Ki kéne hajtani a multikat és lezárni a határokat.

Az sem megoldás én szerintem.Multi maradhatna,azzal a különbséggel hogy több magyar termék lenne a polcokon.Csak olyan terméket lehetne behozni,ami itt nem terem meg.Mondjuk banán vagy narancs.

2010. dec. 30. 13:25
 4/15 anonim ***** válasza:
65%
Azért mert a legtöbb magyar életképtelen lenne egy valós piacon. Mert nincs piaci értéke. Ezért a közös kasszából akarja eltartatni magát, és fúj minden önszabájozó piaci folyamatra.
2010. dec. 30. 13:27
 5/15 anonim ***** válasza:
53%
nyugatias gondolkodás: 80-20 arány! - magyarul a világ népességének a 20%-a birtokolja a világ készletei 80%-át! találd ki mi melyikbe tartozunk...
2010. dec. 30. 14:01
 6/15 anonim ***** válasza:

14:01:

Tévedsz. Egyrész minden rendszerben vannak gazdagok és szegények, és az arányukban csak nagyon csekély eltérések vannak. Amit idéztél, a 80-20-as szabály, azt úgy hívják hogy Pareto elv, és a megalkotóly általános érvényű szabálynak szánta, ami leírja egy egészséges társadalom szerkezetét. (ő akkor még a nemességre gondolt)

A kapitalizmus azért csodás, mert munkával lehet magasra jutni. Magyarországon csak akkor kerülhetsz be a top 20%-ba, ha vannak politikus ismerőseid, akik zsíros megbízásokat adnak a cégednek dupla áron.

A Fidesz is csak azért nyúlta le az emberek nyugdíját, hogy legyen miből kifizetni a pénzért ácsingózó sleppjét, mert a szocikból nem tudják kiverni már a pénzt.

2010. dec. 30. 14:31
 7/15 anonim ***** válasza:

"Vagy ott van a balaton,ami régen nagyon sok pénzt hozott az országnak."

Régen azért hozott sok pénzt mert itt tudtak találkozni az NSZK és NDK lakosok. Miután a fal leomlott inkább tengerpartokra és szigetekre vagy hajóútra mennek.

2010. dec. 30. 14:44
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen de menne most is,ha szépen meg lenne csinálva és nem a 20 éves elavult dolgok tárulnának az ember szeme elé.Én is inkább elmegyek abból a pénzből inkább az adriára.De ha meglenne normálissan csinálva,akkor nem lenne ilyen gond,talán ide lehetne csalogatni az embereket mindenhonnan,és persze ha az árak nem az adria szintjével lenne azonos.Az hogy ugyanannyiba kerül az egy dolog,de a színvonal messze van.
2010. dec. 30. 14:57
 9/15 anonim ***** válasza:

LoL

A többség inkább vállalná az államcsődöt, csak ki a multikkal :D

Én most tapsolok nektek. :D

2010. dec. 30. 15:59
 10/15 anonim ***** válasza:

Bibó István írt erről egy szép kis olvasmányt,hogy a közép-kelet európai országok miért nem képesek úgy gondolkodni,élni mint a nyugati országok.Szerintem amit írt többé kevésbé megállja a helyét,ajánlom mindenkinek.

Egyébként az okok többfélék,amelyek hol egyfolytában,hol egyszer vannk jelen.Tehát ez egy bonyolult dolog minden összefügg mindennel,lehtne róla napokig beszélni.....

2010. dec. 30. 16:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!