Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy is van pontosan ez a...

Hogy is van pontosan ez a Trianoni békeszerződéses dolog?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy mikor ezt megkötötték akkor 90 évre szólt és utána vissza kell adni a területeket.

De viszont hallottam, olyat is, hogy volt a II. vh körül egy olyan szerződés melyben ezt úgy módosították, hogy eltörölték a 90 évet és ezek örökös tartományok lettek.

2010. dec. 29. 20:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
30%
Kérdező, hány éves vagy? 6-8?
2010. dec. 29. 20:48
 12/30 A kérdező kommentje:

"ha lenne benne ilyen paragrafus, na az lenne tragikus.. "

Van egyáltalán ilyen paragrafus?

2010. dec. 29. 20:49
 13/30 A kérdező kommentje:

"Kérdező, hány éves vagy? 6-8?"

17, de ez miért fontos. Engem ez Trianon valahogy sosem érdekelt. Csak meg akarom tudni, hogy ezek, hogyan is vannak pontosan. Sose olvastam ezekneK utána.

2010. dec. 29. 20:52
 14/30 anonim ***** válasza:
Zoleeee - fordított esetben nem gondolkodtál? Esetleg, ha kitörne a nemtudomhanyadik világháború, akkor ha jó oldalra állnánk, akkor nyugodtan visszaszerezhetnénk az elvesztett területeket.
2010. dec. 29. 21:10
 15/30 anonim ***** válasza:

"Sose olvastam ezekneK utána."

[link]

Csak egy gombnyomás és már szívhatod is magadba a tudást.

2010. dec. 29. 21:11
 16/30 anonim ***** válasza:
Hogy ez hogy is volt a szerződésben? Szavakkal sehogy. A trianoni békeszerződésben pontosan meg voltak határozva az országok határai. A bécsi döntések pedig megváltoztatták a határokat, ezzel felrúgták a békeszerződést. Innentől kezdve nem lehetett arra a szerződésre hivatkozni, érvényét vesztette. Ezért kellett mindent újra lefektetni 1947-ben, és abban a békében sem volt semmilyen időintervallum meghatározva.
2010. dec. 29. 21:16
 17/30 anonim ***** válasza:
hát eddig nemsürün sikerült a jó oldalra álni... gondolom e tekintetben nemsok minden változott XD
2010. dec. 29. 21:18
 18/30 A kérdező kommentje:

" [link]

Csak egy gombnyomás és már szívhatod is magadba a tudást."

Beleolvastam, de sehol sem volt szó 90 évről.

2010. dec. 29. 21:27
 19/30 anonim ***** válasza:

Szerintem kár ezen rágódni, jó h így van, nekem rokonaim székelyek és nagyon szeretik ott úgy ahogy vannak csak itt a magyarok ebből túl nagy ügyet csinálnak legalábbis némelyik... Jah és megkérdeztem szüleimet múltkor és 2004 ben ők is nemmel szavaztak a kettős állampolgárság megadására mert a nagyszüleim akik kint vannak Erdélybe meg az összes rokonom azt kérte... Szóval jó ott úgy ahogy van... Sőt kezd jobb lenni mint itt... Úgyh ne rágjátok magatokat ilyen trianonon inkább keressük a békét :)

18F

2010. dec. 29. 21:44
 20/30 anonim ***** válasza:
Ezt honnan vetted, hogy csak 90 évre szól? Mellesleg már nincs is érvényben a trianoni szerződés a második világháború óta.
2010. dec. 29. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!