Egyre inkább úgy érzem, hogy jobb lenne, hogyha kettéosztanánk Magyarországot egy keleti és egy nyugati területté, különféle politikával. Valaki még gondolja így?
Nyugat-Magyarországon megmaradna a mostani kormány, jogrendszer, államforma, kormányzás, minden. Csak az MSZP helyett alakulna egy normális szociáldemokrata baloldali párt.
Kelet-Magyarország meg kilépne az EU-ból NATO-ból, ENSZ-ből, aztán alakuljon ott királyság, diktatúra, nácizmus, kommunizmus, feudalizmus, turulkeresztény sámánizmus, nyilasterror, zsidók, romák, melegek piszkálása, lépjenek szövetségbe Észak-Koreával, Fehéroroszországgal amit csak akarnak.
6 hónapig legyen átjárás, hogy mindenki megtalája a neki tetsző térfelet, aztán slussz vasfüggöny. Éljen mindenki ahogy neki tetszik.
"Ki vagy te, hogy bárkit is kötelezz?"
Ezt úgy értelmezd mintha tegyük fel egy kormányzó,király,vagy ahogy tetszik mondaná ezt.És pont úgy mint ahogy Kínában kötelezték őket hogy 1 család 1 gyerek.
"Széchényinek nem számítottak, mégis előre tolta az ország szekerét!
A régmúltban merengés semmit nem old meg!"
Ahogy érzed szerintem ez fontos dolog.
És a gyerekeimet biztos így fogom nevelni.
"Miért? Demokrácia van! Senkit nem kötelezhetsz!"
Igen,jelenleg.De ha kettéosztanák a mi "részünkön" valószínűleg így lenne.
"De legalább végre TE egy olyan hozzászóló vagy, akivel ellehet normális vitatkozni anélkül, hogy menne a hazaárulózás és a személyeskedés."
És köszönöm.
"Ha támadás érne minket ezért, megvédenénk magunkat, de háborút semmi esetre se indítanánk!"
Ez igaz!
"Viszont Budának is kéne valami kiemeltebb jelleg, mégiscsak az új Nyugat-Magyarország legnagyobb települése lenne."
Ez hülyeség szerintem. Mármint egy várost kettészedni, mint annó Komáromot. Vagy legyen egyik vagy a másiké teljes egészében.
"Mint fentebb leírtam azért lenne háború mert mi ezt akarjuk,és aki hasonló gondolkodású szerintem Ő is így gondolja."
Ahhoz jogod van. De nem hinném, hogy NATO elhárító rakétákkal és az EU-val is szembemennél! Egy dolog amit akarsz és egy másik ami lehetséges. Amúgy politikában érzelmeknek helye nincs!
"Pont hogy azt akarjuk hogy egyesítsük újra, ne szét szabdaljuk."
Azt gondolod, hogy a méret számít? Ugyan már! Sokkal versenyképesek lennénk. Ti meg úgy visszasülyednétek mind társadalmilag, mind gazdaságilag mint az iszlám államok többsége. Ahogy ott is itt is az ideológia miatt!
Mellesleg a határontúli területekről lemondhatsz, bármennyire is fájó nekünk, magyaroknak.
Magyarországon sajnos tényleg olyan erősek a táborok közti ellentétek, hogy bármennyire abszurd is ez a felvetés, egyúttal logikusnak is tűnik. Bár egy nyelvet beszélünk ugyan, de nincs semmiféle közös értékrend, amit mindkét tábor osztana. Nincs 3 olyan mondat, amit egy jobbos és egy balos magyar is el tudna mondani. És ha nincs, akkor az bizony egy széteső ország, úgy mint pl. Ukrajna, ahol szintén két világ él egymás mellett: egy nyugatias és egy oroszos.
Ezeket az ellentétek soha nem lehet feloldani, és csak végletesen lebénítják az országot. Ha az egyik tábor győz egy választáson, a másik érzi úgy, hogy háborús vereség érte, és fordítva.
Gondoljatok pl. arra, hogy az egyik tábor kultikus írója Wass Albert, miközben a másik értéktelen antiszemita kacatnak tekinti a műveit. Vagy ott van ugye Károlyi Mihály a jóságos és bölcs vezető az egyik oldalon, és a Trianonért felelős zsidóbérenc a másik oldalon. És ez mindennel és mindenkivel így van.
OK, tehát szakadjunk, bár ez se olyan egyszerű, de van egy nagy bökkenő, hogy nem lehet a két tábor között területi határvonalat húzni. Ukrajnában lehetne, de Mo-on nem, úgy hogy már csak ezért is együtt kell itt tovább kínlódnunk és nyírni egymást.
"Kb. az első hozzászólásodból világos, hogy finoman szólva, Nyugat-Magyarországon nemkívánatos személy lennél, és gondolom a nevedben a 88 nem a születési évedet jelenti, vagy ha igen, akkor is van valami "rejtett" jelentése, köhm 卐 köhm."
Igen, így van.
""Mint fentebb leírtam azért lenne háború mert mi ezt akarjuk,és aki hasonló gondolkodású szerintem Ő is így gondolja."
Ahhoz jogod van. De nem hinném, hogy NATO elhárító rakétákkal és az EU-val is szembemennél! Egy dolog amit akarsz és egy másik ami lehetséges. Amúgy politikában érzelmeknek helye nincs!"
Ezzel jó nagy hülyeséget írtál ne haragudj meg.Ha Anglia,Németország úgy ítéli meg hogy nem avatkoznak bele,márpedig elég kicsi az esély rá akkor egymást között rendezzük le.
"Azt gondolod, hogy a méret számít? Ugyan már! Sokkal versenyképesek lennénk. Ti meg úgy visszasülyednétek mind társadalmilag, mind gazdaságilag mint az iszlám államok többsége. Ahogy ott is itt is az ideológia miatt! "
Nem akarok példálózni De volt egy személy aki ezt mind megoldotta,és még sikeres támadásokat is indított.Más kérdés hogy túl erő legyőzte.
"Ezt úgy értelmezd mintha tegyük fel egy kormányzó,király,vagy ahogy tetszik mondaná ezt."
Te vagy nagyon fiatal vagy nagyon naív vagy. Ezt még jobbosok többsége sem akarná! Bukott ötlet, aki szeretné ezt az a maroknyi ultrajobbosok, de többnyire ők is belátnák, hogy tévedtek miután pár olyan döntést hozol ami nekik nem tetszik.
"És pont úgy mint ahogy Kínában kötelezték őket hogy 1 család 1 gyerek."
Csakhogy ott se teljesen úgy sült el ahogy tervezték...
"És a gyerekeimet biztos így fogom nevelni."
Sok sikert hozzá!
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:49
"Nincs 3 olyan mondat, amit egy jobbos és egy balos magyar is el tudna mondani."
Nem a balosok és a jobbosok között van ekkora szakadék, hanem a normális magyarok és azok a magyarok között akiket az Echo-tv féle Világpanoráma beetett. Teljesen irreális eszmékben hisznek.
"OK, tehát szakadjunk, bár ez se olyan egyszerű, de van egy nagy bökkenő, hogy nem lehet a két tábor között területi határvonalat húzni. Ukrajnában lehetne, de Mo-on nem, úgy hogy már csak ezért is együtt kell itt tovább kínlódnunk és nyírni egymást."
Szerintem ott van a bökkenő, hogy a Fidesz nagyon elengedte a gyeplőt a szélsőjobboldal tekintetében és az ilyen echo-féle világpanorámák szabadon futhatnak. Mondom ezt fideszesként.
Szerintem meg csak egy kis területet kellene biztosítani a turbónetnácikommunistaaraboknak, mert nincsenek sokan. Csinálhatnának egy várat, ahol Vona lenne a király, aztán egész nap hőböröghetnének, nagyot mondhatnának, Iránt éltethetnék.
Megalapíthatnák a tökéletes kis országukat, ahol nincsenek se multik, építhetnek mecseteket és sámánista templomokat, amikben a kereszténységet éltetnék.
Ha akarnak háborúzhatnak Romániával Erdélyért, USA-val a cionista világrend eltörléséért.
"Ezzel jó nagy hülyeséget írtál ne haragudj meg.Ha Anglia,Németország úgy ítéli meg hogy nem avatkoznak bele,márpedig elég kicsi az esély rá akkor egymást között rendezzük le."
Nagyon nem értesz a világpolitikához! Én sem vagyok szakértő, de azért olvasgatok...
És gondolod, hogy Anglia meg Németország hagyná, hogy amit elértek 50 év alatt - hogy kiírtsák Európából a diktatúrákat - kárba vesszen? Majd hagyná, hogy egy kis folt Európa közepén pattogjon?
"Nem akarok példálózni De volt egy személy aki ezt mind megoldotta,és még sikeres támadásokat is indított.Más kérdés hogy túl erő legyőzte."
Tudom mire gondolsz, de fals példa.
1)Ő kényszermunkákkal és munkatáborokkal oldotta meg!
2)Őt támogatta a saját kis "blokkja" (tengelyhatalmak), téged mindenki elszigetelne. Kivéve Iránt és Észak-koreát. De semmit nem érnél vele, mert a környező országok olyan blokádot vonnának köréd, hogy...
3)Akkor olyan idő volt, ma azért borús a hangulat, de közel sem olyan vészes mint akkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!