Ki számít szegénynek és ki gazdagnak?
abszolút értelemben én 150ezerig (nettó) beszélnék szegénységről, 300ezerig középosztályról, és afölött gazdagságról. a milliomos, milliárdos vállalkozók nem játszanak ebben a felosztásban, sok szempontból nem is tagjai a társadalomnak. :)
az ismerősöd akkor valamit rosszul csinál, ha az az 500 az nettó, én abból még úgy is megélnék, ha elnyomnék havi 20 gramm kokaint.
"a milliomos, milliárdos vállalkozók nem játszanak ebben a felosztásban, sok szempontból nem is tagjai a társadalomnak"
Mert a milliomos rétegből is van rokonom.(vállalkozó)
sztem se gazdag az 500 ezres keresetű, ne viccelj, az egy abszolút középréteget képvisel, de ha belegondolsz még azt se annyira, mert abból mondjuk meg tud élni oké, de azért 2-3 millás utazásokra már nem igen tud elmenni félévente vagy amikor éppen kedve tartja
az igazán gazdag réteg csak egy nagyon 1-2-3 %, na de ott nem százezrekben lehet mérni ezt, meg nem fix fizetésük van nyilván, hanem ott milliárdos vagyonokról beszélhetünk, és kb az a réteg, amit egy másik kérdéshez is írtam, hogy amikor a gyereknek új BMW X5-öst vesznek karácsonyra, mert ezt szeretne, na de ezt a kiadást meg se érzik nagyjából természetesen (a házat már szalagavatóra megkapta)
hát valahol itt kezdődik a gazdag réteg, én azt hiszem ...
Szegénynek számít: kétségtelenül a minimálbéres
Gazdagnak pedig: hát havi 500-zal már tud gazdag lenni az ember csak tudni kell bánni a pénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!