Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eddig 41-en fagytak meg,...

Eddig 41-en fagytak meg, pedig még tél se volt. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Már korábban is megdöbbentem azon, hogy több százan fagynak meg Magyarországon egy télen. Ez a szocializmusban még csak 10-20 körül volt, többnyire részeg. Ma meg már a saját lakásukban fagynak meg sokan, mert nem tudnak fűteni. Normális ez így a piacgazdaságban?

[link]

2010. dec. 8. 09:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%
A legtöbb idős embernek vannak gyerekei, unokái, más rokonai. Elsősorban nekik kéne odafigyelni, nem az államnak.
2010. dec. 8. 10:32
 12/25 anonim ***** válasza:
72%

"Úgy halnak meg öregek a fűtetlen lakásban, hogy senki, se a szomszédjuk, se a kis falu polgármesteri hivatala semmit nem lép."

Erre csak azt tudom mondani, hogy feltételezem, nem is tudnak róla. Mert vagy úgy van, ahogy az előttem szóló írta, hogy a spórolás annyira az élet velejárója lett, hogy az öregek inkább ülnek 16 fokos fűtetlen lakásban, mert kellhet az a pénz másra is. Vagy van az a fajta makacs tartás, amikor a nyomorát inkább eltitkolja, semmint segítséget kérjen bárkitől - vagy azt se tudja, hogy lenne módja segítséget kérni, mert megszokta, hogy magának kell megoldania, nem számít ő senkinek.

10:24-esnek: jó dolog, hogy működik nálatok komposzt udvar, de ha már úgyis van kertetek, alakítsatok ki saját kis komposztálót és ne égessetek. Az udvartól megvásárolhatod a komposztot később talajjavításra (pénzbe kerül + újabb szállítási költség is), így meg magatoknak előállíthatjátok ingyen és a konyhai hulladékot nagy részét is lesz hova tenni. A neten találsz leírást, hogy hogyan kell csinálni.

2010. dec. 8. 10:55
 13/25 anonim ***** válasza:

Valamikor ezeknek az embereknek volt fedél a fejük felett, a munkásszállás. És még munkájuk is volt.

Most "rendet" teremtettek, kitiltották őket az aluljárókból, és a parkokban vegetálnak.Hóban esőben fagyban.

Sokat nem lehet tenni, mert akik hatalmon vannak, azokat ilyesmi nem érdekli.

2010. dec. 8. 11:03
 14/25 anonim ***** válasza:
76%
Még egy apróság: hol van ezeknek az embereknek a családjuk?? Kevés olyan idős ember van, akinek nincs gyereke, aki segíthetne neki. Akinek van, miért nem segít a szüleinek? Miért mindenki az államtól várja a segítséget?
2010. dec. 8. 11:17
 15/25 anonim ***** válasza:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:17

Privát e-mail a válasz írójának

Hajléktalanok? én azt vallom, amíg az ember küzd és megbecsüli azt amilye van, addíg nem lehet baj. Hány hajléktalan ember tehet arról hogy ott tart ahol tart? Szerintem a 90%-uk. Nem hiszem, ha valaki normális életet él, az eljuthat idáíg.. Vagy tévedek?

2010. dec. 8. 11:28
 16/25 anonim ***** válasza:
86%

11.28. Bizony tévedsz! Több olyam férfit is ismerek,aki azért hajléktalan,mert a nej szeretőt keresett magának és elváltak. A férjet pedig a sárga földig lehúzták. Akinek alacsony a jövedelme,van két gyereke,aki után tartásdíjat fizet,az szerinted hogy tud albérletben lakni és megélni 40-50.000.- Ft-ból? Ha nincs rendes lakása,nem tud tisztálkodni,rendesen enni,akkor dolgozni sem tud. Így lesz belőle hajléktalan.

Vajon hány család lesz fedél nélkül,ha letelik a moratórium!

Azt könnyű mondani,hogy menjen mindenki dolgozni. Csak hova,ha nincsen munkahely? Felénk legalábbis még a diplomások is csak akkor találnak valamilyen munkát,ha van protekciójuk valahol!

Nyugdíjas pedig nagyon kevés,ainek több a nyugdíja,mint az átlagfizetések. A többségüknek még a 80.000.- Ft-ot sem éri el.

2010. dec. 8. 11:40
 17/25 anonim ***** válasza:
61%

11:28

Tévedsz, méghozzá nagyot!

2010. dec. 8. 11:43
 18/25 anonim ***** válasza:
50%
Hát jó.. ha azt modjátok tévedek, elismerem, lehet. De én eddíg akiket ismerek hogy "lecsúsztak" azok mind a saját hibájukból.. Minden éremnek két oldala van..
2010. dec. 8. 11:47
 19/25 anonim ***** válasza:
22%

"Vagy tévedek?"

igen tévedsz és végig hülyeségeket írogattál! -.-

2010. dec. 8. 11:49
 20/25 anonim ***** válasza:
50%

Itt a véleményekre kíváncsiak a kérdezők.... Én elmondtam. ha tetszik jó, ha nem akkor meg nem... Mr. Tökéletes!

Vagy inkább vonjanak még több adót a dolgozóktól, hogy legyen miből fedezni az ilyen eseteket... Havi plusz néhány százalék a rászorultaknak, mert nekik is élni kell.

Mikor én egyedül neveltem a gyerekemet, (kezdtük az iskolát) mert elváltunk, kaptam 1000 ft-al több családi pótlékot mint előtte... És nem rohantam siránkozni, de lehet azt kellett volna..segélyt kérni.. Senkitől nem kaptam egy forintot sem (családtag), és fizettem a számlákat illetve a gyereknek megvolt mindene ami kell és volt a lakásban fűtés is, a szlák be voltak fizetve. Ja, és nem keretem 120 ezret... Ennyi. Csak mondjuk nem dohányoztam abban az időben, stb... Ennyi a véleményem... Sírni könnyű, meg várni a segítséget.. De tenni érte, azt már nem!!! Lehet támadni!!

2010. dec. 8. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!