Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eddig 41-en fagytak meg,...

Eddig 41-en fagytak meg, pedig még tél se volt. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Már korábban is megdöbbentem azon, hogy több százan fagynak meg Magyarországon egy télen. Ez a szocializmusban még csak 10-20 körül volt, többnyire részeg. Ma meg már a saját lakásukban fagynak meg sokan, mert nem tudnak fűteni. Normális ez így a piacgazdaságban?

[link]

2010. dec. 8. 09:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

ez a piacgazdaság velejárója

többek között ilyesmikre kellene fordítani a támogatásokat, de mint láthatjuk ez Magyarországon nem divat!

2010. dec. 8. 09:08
 2/25 anonim ***** válasza:
80%

Én őszintén nagyon sajnálom, viszont nem annyira értem őket.

Sok hajléktalan például nem hajlandó bemenni a szállóra. Építhetsz neki kacsalábon forgó palotát, akkor sem fog. Mert nem akar a szabályokhoz alkalmazkodni, mert fél, hogy ellopják a holmiját, stb. Inkább megfagy.

Mit tehetsz vele? Erőszakkal nem vitetheted be.

Akik a saját lakásukban élnek, az már nehezebb kérdés. Nagyon sajnálom őket, de sokszor az az érzésem, hogy lett volna megoldás, csak nem tudták, nem merték megtenni.

Például a szüleim fával fűtenek. Biztos, hogy ha nem lenne pénzük fára, akár lopnék is nekik, csak ne fagyjanak meg. És szerintem ők is megtennék, hiába jogászok, akik már hivatalból is elítélik a lopást. Ha az ember életéről van szó, az kicsit más kérdés.

2010. dec. 8. 09:36
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Kitől vártok megoldást? Nincs megoldás, nem is lesz.. Sajnos az embereknek elfogyott a pénze... Ez sokmindennek köszönhető.. Sűűűllyedünk mint a Titanic...Pedíg elvileg annak sem szabadott volna...
2010. dec. 8. 09:44
 4/25 A kérdező kommentje:
Hát azért én azt hiszem, ennek az országnak még van annyi pénze, hogy befűtsön 4-500 embernek. Csak oda kéne figyelni a Kormánynak, a hatóságoknak, az önkormányzatoknak, meg a környezetükben élő embereknek. Úgy halnak meg öregek a fűtetlen lakásban, hogy senki, se a szomszédjuk, se a kis falu polgármesteri hivatala semmit nem lép. Én ezt azért nem tudom természetes jelenségként elfogadni és a pénzhiánnyal se magyarázni.
2010. dec. 8. 09:50
 5/25 anonim ***** válasza:
77%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:36

Hát igen. Én is úgy gondolom, sokszor az emberek is tehetnek a körülményeikről.. Nem könnyű ma a helyzet az országban, de sajnos azzal kell okosan gazdálkodnunk, amnk van... és gondolva a jövőre. Sokan ezt elfelejtik...Pl. cigire van pénz.. (én is szívom, de ha nem lenne rá, nem venném meg)

2010. dec. 8. 09:51
 6/25 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező,

lehet hogy igazad van, hogy jobban oda kellene figyelni.. De nem nekünk, hanem a "főnöknek". Hozzáteszem ennek van másik oldala is... Más sincs csak adakozás..

2010. dec. 8. 09:57
 7/25 anonim ***** válasza:
83%

*mert nem tudnak fűteni

Sok esetben nem AKARNAK fűteni, ahogy a hajléktalanok sem mennek szállóra. Az én nagyanyám a 16 fokos konyhájában üldögélt, és közben mondogatta, hogy rossz a keringése, jéghidegek az ujjai, én meg kabátban vacogtam nála. Pedig VOLT pénze, csak spórolt, és hiába ajánlottam fel, hogy kifizetem a gázszámlát, köszönte, nem kérte. Ezzel mit tudsz csinálni.

LEHET, hogy az államnak van pénze 500 ember fűtését kifizetni, de miért pont azét az 500 emberét? Rajtuk kívül is vannak nagyon szegények, azokét miért nem? Aki normálisan dolgozik, azokról az utolsó bőrt is lehúzzák, nekik miért nem jár az ingyenes fűtés? Mivel motiválnád őket, hogy ők fizessék ki a számlát? Mert ha egy csoportnak ingyen jár, egyre többen nem fognak fizetni, hogy ők is ingyen kapják. Mindenki helyett meg nem fizethet az állam.

2010. dec. 8. 10:07
 8/25 A kérdező kommentje:
Persze, bonyolult kérdés ez, van több szempont, köztük az egyéni felelősség is. És hogy hogy válasszuk ki, hogy kinél fűtsünk be? Hát erre van a szociális igazgatás. Először is a szomszédoknak, ismerősöknek kéne jelezni, hogy baj van, ha már az illető maga képtelen rá, és környezettanulmány és egyéb információk segítségével kiválasztani, hogy ki lehet jogosult ilyen fűtéstámogatásra, és mekkora mértékben.
2010. dec. 8. 10:10
 9/25 anonim ***** válasza:
87%

Nem feltétlen kellene sok pénz a segítséghez. Egy vidéki kisvárosban lakok,kertes házban. Évente sok gally,fahulladék keletkezik,amit a szomszédaimhoz hasonlóan elégetünk az udvarban,mert gázzal fűtünk. Ha a Szociális Osztály,vagy a Családsegítő megszervezné az elszállításukat,és elvinnék azokhoz az idős,egyedülálló emberekhez,akik 40.50.000.- ft-ból élnek,segíthetnének rajtuk.

Igaz,újabban a Polgármesteri Hivatal felhívta a lakosságot,hogy vigyék a fahulladékot az újonnan kialakított Hulladékudvarba. (Ott felaprítják és komposztálják). De a családban nincs kocsi,ha fuvart fizetek,az elég sokba kerülne,és nem is segítenék vele senkinek. De pl. ha egy fa kiszárad,igen nehéz találni valakit,aki hajlandó kivágni.

Ezekre kellene figyelni,és megszervezni a begyüjtésüket. Csak ezzel nem akar törődni senki sem.

2010. dec. 8. 10:24
 10/25 anonim ***** válasza:
80%

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:07

TELJESEN IGAZAD VAN!!

ezt én is így gondolom... Hány ember is tartunk el? Itt mindenkinek ki kellene vennie a részét a munkából, és nem csak követelőzni. Sokan várják a segítséget, de nem tesznek semmit.. Mert nekik jár. Aki rendesen dolgozik, az meg fizessen egy csomót az államnak és fogaj be a száját.

Sokgyermekes anyukának visznek fát, mert nincs pénze tüzelőre (tavaly).. a gyerekek két nadrágban és kabátban ülnek..a mínuszokban a lakásban. Akkor minek neki 4 vagy 5 gyerek, ha nem tudja TISZTESSÉGESEN felnevelni, eltartani Őket. És az ország gazdaságát kell hibáztatni emiatt? Hát emiatt nem az a hibás...

Mennyi nyugdíjas van? Ők pl. ingyen utaznak...nekünk meg kell venni súlyos ezrekér a buszbérletet, és ha nem adod át a helyed, még bunkó is vagy. Sokuknak több a havi nyugdíja mint a dolgozó ember fizetése... Na miről is beszélünk?

A dolgozó embereket kellene megtámogatni, mert Ők még tesznek is valamit.. Lehet hogy akkor sok embernek egyből megjönne a munkakedve (nyilván itt nem a nyugdíjasokat értem)..

2010. dec. 8. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!