Miért baj az, hogy már sok gyárban robotokat használnak?
PL most ugye itt lesz a Mercedes gyár. Ott rengeteg robotot fognak használni.
Ugye a gyárnak érdeke a minél nagyobb profit. Ha ugyanazt a munkát emberekkel végeztetnék akkor többe kerülne. A gép 24 órán keresztül működik, nem kér fizetést, gyorsabban dolgozik. Egy normális vezető tudja, hogy ezekre szükség van. Ez hozzá tartozik a fejlődéshez. Most ennyi erővel akkor ipari forradalom is minek.
"Mondjuk azt nem értem, hogy a kocsikba miért kell annyi elektronika."
Hogy többet költhess javításra. Ma már autót nem gyártanak csak ganéjt.
"Az emberiség amióta létrejött folyamatosan fejlődik (igaz az ókor után volt egy kisebb visszafordulás), nem értem, miért kéne megállni valahol. Mindig van még hova fejlődni, ráadásul az élet célja is, hogy fejlődjünk."
Csak az otobák életének.
"Jaj mi van, front? Mi ez a "nyugati kultúra pfuj pfuj" minden kérdésnél?"
Ehhez miért kellene front? Minden öt eleminél többet elvégző és nem szétdrogozott agyú ember belátja, hogy nincs mit szeretni rajta. Pfújjj!!!
""Az emberiség amióta létrejött folyamatosan fejlődik (igaz az ókor után volt egy kisebb visszafordulás), nem értem, miért kéne megállni valahol. Mindig van még hova fejlődni, ráadásul az élet célja is, hogy fejlődjünk."
Csak az otobák életének."
Éppen a nem ostobák éltetik.
Azt olyan ember tanulatlan aki úgy van vele, hogy nekem már nincs hova fejlődnöm. AZ életben folyamatosan fejlődni kell, vagy lemaradsz és utána lesheted, hogy a munkahelyre már ily meg olyan tudás kell.
Ha nem fejlesztenének, akkor még mindig nyers húst ennénk, barlangban élnénk, és 30 év lenne az átlagéletkor.
Benne élni lehet hogy rossz, főleg azoknak akik nem nyitottak az új dolgok iránt. De nyugi, Semmelweist is hülyének tartották, Pasteurt, Newtont, Galileit is, sok más társával együtt. Továbblépés, hogy Neumannék 3 km-ről hegesztőszemüvegben nézték a kísérleti atomrobbantást. De ha most azt mondanád, hogy hülyék, a pofádba röhögnének.
Egy kis korrekció:
"nem tud olyan gyorsan menni, mint 1 motoros autó, kb. 100 km a jobb fajtáknak a hatótávolsága, sokáig tart feltölteni az akksiját." Oké, hogy drága, de azért hülyeséget ne mondjunk:
-> végsebesség 220km/h, 0-100-ra 3.7 sec alatt, 288 LE
-> 390km hatótávolság (sedan: 480 km, viszont csak 200 LE)
-> 4 óra normál, 45 perc gyorstöltés.
Ez még mindig nem a legkevesebb, de ha belegondolunk, hogy léteznek tenyérnyi méretű atomenergián alapuló elemek, (nem reaktor, nincs robbanásveszély), akkor könnyű összerakni a dolgokat, hogy merre is lehet továbblépni. Egy olyan autó, amibe nem kell tankolni. Soha.
Ha nem fejlesztenénk semmin sem, akkor esélyünk sem lenne fennmaradni. Vagy az éhség, vagy a betegségek, vagy a környezetszennyezés, de valami tuti hogy beütné az utsó szeget a koporsóba.
Ja, és ezt a fölösleges a robot szöveget mondd annak, aki napi 8-12 órában egy gyárban dolgozik éhbérért, és végig ugyanazt csinálja. Nem fizikailag fárasztó, hanem mentálisan. Ja, és egy idő után a testet is megterheli, mert az emberi test nem a robotikus mozgásra van kitalálva. Nem tudom, te mennyire szeretnéd, ha napi 3000 darab, bedobozolt tévét kellene egy kocsira átraknod, fel embermagasságba - ja, örülj hogy LED és nem CRT!
Az, hogy az embereknek kell ezt a munkát elvégezni, az egy nagy társadalmi fogyatékosság. Mert ha pl. csak a felügyelet vagy gépkezelés lenne a dolguk, nem fáradnának el benne annyira.
"Ja, és ezt a fölösleges a robot szöveget mondd annak, aki napi 8-12 órában egy gyárban dolgozik éhbérért, és végig ugyanazt csinálja. Nem fizikailag fárasztó, hanem mentálisan. Ja, és egy idő után a testet is megterheli, mert az emberi test nem a robotikus mozgásra van kitalálva. Nem tudom, te mennyire szeretnéd, ha napi 3000 darab, bedobozolt tévét kellene egy kocsira átraknod, fel embermagasságba - ja, örülj hogy LED és nem CRT!"
Igen, de még mindig jobb, mintha semmilyen munkájuk nem lenne a sok robot miatt, és ezért éhenhalnának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!