Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik országba mennétek...

Melyik országba mennétek dolgozni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 21. 22:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Mi a helyzet mondjuk egy rendszergazdával vagy hálózati szakemberrel referencia gyártás terén? "

kb ugyanaz mint a programozónál. Tudja gyártani ő is a referenciákat. Itt mégis csak a linuxosok vannak előnyben persze, hisz azzal lehet igazán érdekes dolgokat kreálni.

Jelen esetben ha nem akad egy-két ismerősöd akinek üzemeltethetnél egy VPS-t ingyen mint referencia, akkor is gyakorolni tudsz. Feldobsz a gépre egy vmware-t és virtuálisan tolod rajta a témát.

Itt most azt mondanád, hogy az önéletrajzba ha beírod, hogy te összeraktál egy webszervert vagy összekötöttél hálózatba gépeket és működött, akkor azt ki hiszi el, hisz ki látta ugye? Erről szól a kreativitás. Ha olyat írsz be ami érdekes, egyedi, akkor senkit nem fog érdekelni, hogy nem látja, ha el tudod mesélni hitelesen. (esetleg kérik, hogy csináld meg náluk is)

Mondok egy példát. Beállítasz/telepítesz egy linuxot youtube szerű videókonvertálásra. Php-val összekötöd, stb. Ez egy egyszerű művelet, de mégis érdekesen hangzana az önéletrajzban, hogy te tudsz ilyet csinálni, csináltál ilyet.

Végül nem utolsó sorban, vezethetsz mondjuk egy nyilvános blogot, hogyan haladsz előre, amiben látszik, hogy hogy fejlődsz, hogy állsz. Megosztod a problémákat, a célokat és megvalósításokat. Ha jól csinálod, akkor olvasótáborod is lesz és később tudod mutogatni is. Amúgy egy jó rendszergazda, programozó stb mindig keresi a problémákat. Ez az életünk, a problémamegoldás. Én programozó vagyok, de sokat tökölök webszerverrel is. Mindig akad valami amit ki akarok próbálni, megoldani, kitalálni.

Nem hiszem, hogy a kihívás egyedül programozó tulajdonság.

2010. nov. 22. 07:30
 12/19 anonim ***** válasza:

"hagyjad, fogalma sincs az egészről, csak osztja az észt. mindenki ilyen, amíg egyszer pofára nem esik. :)"

látom te már sokszor pofára estél, lehet, hogy mást soha nem is tettél, hogy ilyen "okos" vagy?

2010. nov. 22. 07:31
 13/19 anonim ***** válasza:
mellesleg, ha már itt tartunk, az életben estem pofára már jó párszor, de tudod ami nem öl meg az csak erősebbé tesz. kitartás kérdése minden, van aki feladja azonnal.
2010. nov. 22. 07:41
 14/19 anonim ***** válasza:
Münchenbe/Frankfurtba, Németországba.
2010. nov. 22. 17:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Köszi az eddigieket Kamumail!Egész jó ötleteket adtál.

Akkor te is szakmabeli vagy.

Érdeklődnék, hogy Messengered nincs e véletlenül, mert szeretnék még kérdezni?

2010. nov. 22. 17:47
 16/19 anonim ***** válasza:
nincs mit, msn-t egyenlőre nem adnék meg, de ha gondolod, tudok adni egy mailt neked, írhatok neked privátot és akkor arra a mailra írhatsz ,segítek szívesen ha tudok, amikor gép előtt vagyok akkor válaszolok hamar tutira.
2010. nov. 22. 21:43
 17/19 anonim ***** válasza:

Akkor egy emailt dobj lécci és akkor kérdeznék.

Köszi!

2010. nov. 23. 21:11
 18/19 anonim ***** válasza:
írtam PÜ-t.
2010. nov. 23. 22:45
 19/19 anonim ***** válasza:
noh, látom mégse olyan fontos az a kérdés, ha eddig nem írtál ;)
2010. nov. 29. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!