Megbántátok már hogy a Fideszre szavaztatok?
A közvetett dolgok ellen mégis hogy akarsz fellépni? Ennyi erővel szüntesd meg a globális fölmelegedést...
Mellesleg elmentem szavazni,de szándékosan érvénytelen szavazatot adtam le.
"Mellesleg elmentem szavazni,de szándékosan érvénytelen szavazatot adtam le."
Az olyan, mintha el sem mentél volna...
Demokráczia, hahaha :DDDD
Tudjátok, milyen az itteni demokráczia? Mint mikor két farkas és egy bárány azon tanácskozik, mi legyen a vacsora...
Nekem senki ne mesélje be hogy itt demokráczia van, amikor a politikusok havonta csórhatnak milliókat, téged meg az új törvény értelmében lesittelnek egy Bounty szeletért is. Vagy mondjuk egy átlag roma család havi 400 ezer forintot rak zsebre különféle támogatások és ilyen-olyan címen juttatott segélyek formájában, a szerencsétlen munkanélküli MAGYAR ember meg bemegy a hivatalba munkanélküli segélyért (merthogy a Fidesz lófszt csinált itt, nem munkahelyeket), az ablak túloldalán ülő ügyintéző hölgyike meg közli vele hogy eztneked...
Demokráczia. Az, meg amit a paci himbál maga alatt.
A jelenlegi választási rendszernek a parlamentbe "juttató" része valóban nem jó. Csak az egyéni választáson nyerőket engedném oda, mert azt a környezetében élő nép választja.
De okosodjunk.
Jelenleg két dolgot tehetsz és mindkettő törvényes. Az egyik, hogy elmész szavazni és a neked szimpatikus pártra szavazol (esetenként a nem tetsző párt ellen - ez történt 2002-ben és 2010-ben). A másik, hogy nem mész el szavazni, mert nem találsz olyan "erőt" ami neked szimpatikus vagy bizalom gerjesztő. Egyiket sem kell bántani, mert mindenkinek szíve-joga, hogy mit csinál. Kötelezően csak az előző rendszerben kellett elmenni, mert ha nem, akkor jöttek érted.
Igen megbántam, mert olyan voltam, mint az újszülött kismacska, későn nyílt ki a szemem. De az is lehet, hogy nem vettem észre egy diktátor hatalom éhségét. De most már nem kell siránkozni, meg kell enni amit főz - tem(-tünk)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!