Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért választhatnak a magánnyu...

Miért választhatnak a magánnyugdíjpénztár-tagok, hogy átlépnek-e?

Figyelt kérdés
Akik maradnak, azok továbbra sem járulnak hozzá (csak nagyon minimális mértékben) a mai nyugdíjasok nyugdíjának kifizetéséhez? Akkor miből fizetik a nyugdíjakat? Abból a kevésből, amit az államiba fizetők még be tudnak fizetni? Aki magánnyugdíj pénztárba fizet, annak a nyugdíjas szülei miből élnek? Én befizetem az államnak, hogy legyen nyugdíja az anyukámnak. És nyugodtan alszom, hogy megtettem. Ha még ezen felül van rá módom, hogy a majdani saját nyugdíjam kiegészítésére gondoljak, akkor takarékoskodom magamnak. A mostani magánnyugdíjpénztár-tagok hogy gondolkodnak? És az a sok nyugdíjas, aki Gyurcsány előtt tombol és tapsikol? Szerencsére a nyugdíjasok többsége ezzel tisztában van, és már jóval nagyobb a nyugdíjas tábor Orbán mellett.
2010. nov. 14. 11:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%

És én miből fogok nyugdíjat kapni?

Mert egyre kevesebb a gyerek. Több lesz a nyugdíjas mint a dolgozó. Tőlük nem. Tehát az ember ne legyen magán pénztára, hogy ne legyen akkora bajban. Tudod azt szokták mondani, hogy előre kell gondolni.

2010. nov. 14. 18:48
 12/19 A kérdező kommentje:

Gondolkodjál előre, de ne a más kárára. Most nincs annyi gyerek, aki ennyi nyugdíjassal bírna, mert a családtámogatást is ellehetetlenítették. Mindenki egyetemre megy, hogy addig is ne kelljen dolgozni, élősködjön a szülőkön és az államon. 18 éves kortól dolgozni kellene, nem az egyetem padjaiban ülni - olyan szakon, amivel elhelyezkedni sem tudnak. Ezek a "gyerekek" mikor fogják fizetni a részüket az államkasszába? Elmennek munkanélkülire...

Amikorra én nyugdíjas leszek, addigra már alig lesz nyugdíjas. Annyit pedig elbír a mai gyereklétszám is.

Ma nem a nyugdíjaskorúak körében a legnagyobb a halandóság. Azt meg is kellene érni!

2010. nov. 14. 18:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Azt ajánlom nézd meg a naplót. Pont most lesz benne, hogy előre kell gondolkodni.

Ha nem a nyugdíjból vonják le akkor miből rakjanak félre?

Mondjuk azt, hogy levonnak (csak példa) 15% nyugdíjra abból 5% állami 10% magán. Ha mind állami lenne akkor ezen felül kellene spórolni.

2010. nov. 14. 19:01
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

"Mindenki egyetemre megy, hogy addig is ne kelljen dolgozni, élősködjön a szülőkön és az államon. "

Bocs, de mi van ha valaki programozó akar lenni? Az nem mennyem oda? Ehhez alap követelmény a diploma. Vagy közgazdász, mérnök, tanér, orvos, informatikus, fizikus, geológus, stb.

2010. nov. 14. 19:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Na megnézted?

Miből rakjon az ember félre. Akkor inkább a magán. Legalább így ugyanannyit kell befizetnem összesen.

2010. nov. 14. 19:29
 16/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, én a főiskola mellett DOLGOZTAM, lehet, hogy te nem, de arról én nem tehetek, én nem kívánok élősködni senkin, most munkanélküliként se, de arról b+ nem tehetek, hogy 4 hónapja csak ügynöki munkára kellenék, amit be se jelentenek, és fix fizetés sincs.
2010. nov. 14. 19:37
 17/19 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező! (Bár inkább csak provokátor)

Annyira naiv vagy, hogy azt moderáltan nem lehet érzékeltetni! Gondolod, attól, hogy most mindenki átlép az állami rendszerbe, és így több lesz az államkasszában, majd több nyugdíjat fog kapni mindenki? Ne röhögtess már, a fidesz mondta, hogy áttérnek a svéd modellre, azaz még kevesebbet fogsz kapni (és a kedves anyukád is).

És mi ez a rossz duma, hogy: "Mindenki egyetemre megy, hogy addig is ne kelljen dolgozni, élősködjön a szülőkön és az államon."? Ne haragudj, de ÉN azért megyek egyetemre, hogy a diplomával, doktori címmel, a mérnöki szférában szerzett plusz jövedelemmel segítsem a szüleimet, mert (veled ellentétben) én tudom, hogy úgyis csak szar lesz a nyugdíjasoknak, tökmindegy ki mit csinál. És szerintem inkább te élősködsz az államon azzal, hogy elutasítod az öngondoskodást, mondván majd a többiek befizetik a nyugdíjadat. Barom vagy! Én inkább abban bízom, hogy addig dolgozok, amíg lesz elég pénzem az utolsó éveimet a lehető legszebbé tenné. Attól, hogy ez neked nem adatik majd meg, azért ne másokat hibáztass.

2010. nov. 14. 19:50
 18/19 anonim ***** válasza:
51%

"Kérdező, én a főiskola mellett DOLGOZTAM, lehet, hogy te nem,"

Nem ő nem tanult tovább. Látszik abból amit írt.

2010. nov. 14. 22:52
 19/19 anonim ***** válasza:
22:52 - Így is lehet értelmezni, igazad van :-D Minden esetre akkor se lébecol az, aki továbbtanul, ez egy felháborító feltételezés. Én szerettem a diákmunkát is, meg a normál melót is, csak azt nem, ahol csalt a munkáltató vagy hülye indokkal küldtek el. Inkább a szüleim szégyellték, hogy suli mellett dolgozom, de ők is csak azért, mert szegény családból származtak, felküzdötték magukat, és az, hogy én dolgoztam, az ő nélkülöző gyerekkorukra emlékeztette őket.
2010. nov. 14. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!