A magánnyugdíj jobb,mert az állam nem tud garantálni semmilyen nyugdíjat. Nemcsak nálunk,más országokban sem.
2010. nov. 15. 07:53
4/11 anonim válasza:
szar lenne, de én nem lépek vissza. Aztán meglátom, hogyan kényszeritenek majd vissza. Mert tuti megteszik...
2010. nov. 15. 08:27
5/11 anonim válasza:
Magánnyugdíj pénztárat csak akkor tudják megszüntetni, ha sokan vissza lépnének az államiba.
2010. nov. 15. 09:38
6/11 anonim válasza:
Én nem lépek vissza az államiba, nekem jobb a magán (és a szüleimet se féltem, ha apámnak nem jön meg az esze, úgyis elviszi a gyomorfekély idővel, anyu meg számíthat rám majd). Egyébként is, van önkéntes pénztártagságom, arra remélem, nem akarják rátenni a kezüket, mert ahhoz már tényleg semmi közük.
2010. nov. 15. 09:45
7/11 anonim válasza:
Eddig se kaptam egy fillért sem a magánnyugdíjpénztáramtól... Majd jó 30-35 év múlva.
Meg nem tudom, hogy képzelitek ezt a magánnyugdípénztári dolgot. Az egy kiegészítése lenne az államtól kapott nyugdíjnak, mint ahogy eddigis ment ide is pénz meg oda is. És ebből a mnyp volt a kevesebb. Más kérdés, hogy mennyi is a hozama? Nálam éves átlag 4% a hozam eddig (növekedési portfólió). Ez infláció körüli eredmény. Ennyit az állami is "hoz". És hogy ezen a 4%-on felül mennyi a kezelő nyeresége? Valószinűleg ugyanennyi. Tehát gyakorlatilag mindegy hogy hol vagyok. Egy előny: ezt a befizetést a gyerek örökölheti. Ha meg nem szüntetik. Plusz ott a lehetőség: negatívba is mehetsz, mint ahogy már volt is. A svájci frank hitelről sem gondolta volna senki, hogy többszöröse lesz!
2010. nov. 15. 11:04
8/11 anonim válasza:
11:04 - Te hányas voltál matekból? Eddig úgy volt, hogy magán pénztárba megy 8%, államiba 1,5%. Melyik a nagyobb? Szerintem a 8... De szólj, ha újra írták a matematikát...
2010. nov. 15. 12:47
9/11 anonim válasza:
11:04 - Apropó, én még nem mentem mínuszba a magán pénztárral, talán mert mindig jól döntöttem, és van egy csepp érzékem a pénzhez (lehet, hogy tőzsdéznem kéne).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!