Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobboldalisághoz feltétel,...

Jobboldalisághoz feltétel, hogy keresztény legyek?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 22:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ahogy minden is, ez is döntés kérdése.
tegnapelőtt 22:33
 2/15 anonim ***** válasza:
41%
Én sose hittem magam kereszténynek, pedig mindig is az voltam. Mármint a kereszténység nem azt jelenti, hogy eljársz templomba vagy imádkozol...stb Bár ezek is hozzátartozhatnak. A kereszténység egyszerűen annyit jelent, hogy mindig, minden helyzetben az igazságra törekszel. Például amikor hasznod származhatna abból, hogy valakit becsapsz, de te nem csapod be, hanem az igazságot választod helyette. Én évekig így éltem, mindig az igazságra törekedtem, és utólag jöttem rá, hogy mindvégig keresztényként éltem. Aztán van egy csomó olyan ember, aki önmagát kereszténynek vallja, még templomba is eljár, de nem az igazságra törekszik, hanem a sötétséget támogatja a cselekedeteiben.
tegnapelőtt 22:50
 3/15 anonim ***** válasza:
31%

Nem.

Én jobboldalinak tartom magam, de nem vagyok vallásos. Mégis azt szeretném, ha Európa megmaradna kereszténynek. Hagyományőrzésnek fogom fel, a kultúránk része.

tegnapelőtt 22:51
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem.
tegnapelőtt 23:01
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem. Lehetsz napvallású is
tegnapelőtt 23:50
 6/15 A kérdező kommentje:

"Mégis azt szeretném, ha Európa megmaradna kereszténynek. Hagyományőrzésnek fogom fel, a kultúránk része."

Ezzel pont nem értek egyet. Európának nem része a kereszténység. A mi kultúránk alapvetően pogány, a kereszténységet úgy erőltették ránk.

Én újpogánynak, odinistának vallom magam.

tegnap 02:06
 7/15 anonim ***** válasza:

"A kereszténység egyszerűen annyit jelent, hogy mindig, minden helyzetben az igazságra törekszel."

Ez ebben a formában nem igaz. Mármint ha kereszténység alatt a bibliát vesszük alapul, akkor a nyugodtan átverhetsz más hitű embereket.

Amit te képviselsz az ilyen szempontból egy liberálisabb álláspont, hogy nem akarod, hogy téged átverjenek és ezért te se vársz át senkit. Vagyis azonos magatartást, viselkedésmódot vársz el mástól, mint magadtól függetlenül a kortól, nemtől, vallástól vagy etnikumtól.

"Mégis azt szeretném, ha Európa megmaradna kereszténynek. Hagyományőrzésnek fogom fel, a kultúránk része."

Melyik részét kellene megtartani? Több boszorkányégetést szeretnél? Esetleg keresztes hadjáratot kellene indítanunk?

"Európának nem része a kereszténység."

Alapvetően de. Európa elég régóta keresztény és ez ma már eléggé összefonódik a múltjából.

"A mi kultúránk alapvetően pogány, a kereszténységet úgy erőltették ránk."

A magyarok eredeti kultúrája esetleg, de ebből kb. semmi sem maradt meg. A mai hagyományaink nagy része - valószínűleg kivétel nélkül mind - bizony keresztény gyökerekkel rendelkezik.

Másrészt meg, mi erőltettük magunkra. István is magyar volt, aki döntött emellett.

tegnap 02:48
 8/15 anonim ***** válasza:
Keveredés van ebben is, mert van, aki szerint igen, van, aki szerint nem, van, aki szerint talán.
tegnap 07:33
 9/15 anonim ***** válasza:

Ahogy van, aki szerint a Föld lapos és van, aki szerint nem. Ettől még létezik egy objektív helyes válasz. A valóság nem úgy görbül, ahogy egyesek képzelnek valamit.

tegnap 07:38
 10/15 anonim ***** válasza:

"Amit te képviselsz az ilyen szempontból egy liberálisabb álláspont, hogy nem akarod, hogy téged átverjenek és ezért te se vársz át senkit. Vagyis azonos magatartást, viselkedésmódot vársz el mástól, mint magadtól függetlenül a kortól, nemtől, vallástól vagy etnikumtól."

Ez nem liberális álláspont, hanem a kereszténység magja, Jézus egyik legfőbb tanítása:

"Úgy bánjatok az emberekkel, ahogyan szeretnétek, hogy bánjanak veletek!"

Itt nem arról van szó, hogy én elvárom másoktól, hogy bizonyos módon viselkedjenek velem... Nem várok el senkitől semmit. Egyszerűen csak tudom, hogy mindannyian egyek vagyunk, és amit másokkal teszek, azt végső soron saját magammal teszem.

tegnap 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!