Ha a munkanélküliség olyan nagy az országban, akkor miért nem lehetne ezeket az embereket erőszakkal a munka irányába terelni?

Mi az hogy nem engedik valakinek hogy dolgozzon?
A hajléktalanellátásban meg azért kiemelném, hogy van olyan életútprogram, aminek az a célja hogy vissza vezesse az illetőt a társadalomba, a nappali és éjjeli átmeneti melegedőtől eljuthatnak oda, hogy segítenek nekik munkát találni, akár átmenetileg az intézményben is kapnak munkát (pl portaszolgálat) plusz támogatott áron kaphatnak az intézményben “albérleti szobát”, mindemellett pedig a folyamatos terápiás lehetőség is biztosított az intézmény pszichológusainál..

12
Aki nem regisztrált álláskereső, az nincs benne a statisztikában, mint jómagam se és sok sorstársam, magasabb az a való életben. Álláskeresési járadék lejárta után az első kérdése volt az ügyintézőnek, hogy törölhet-e a rendszerből. Akkor még tettem egy kört a tanfolyamoknál, oda nem voltam jó nekik, így tényleg nem láttam értelmét maradni.

ma 10:38 és ma 10:40
Ez nem statisztikai bűvészkedés. Ágazatonként és területenként nyilván eltérő a helyzet, de makroszinten a munkanélküliség olyan alacsony, hogy nem fogja vissza a gazdaságot, ellenben a munkaerőhiánnyal. A munkanélküliség jelenlegi szintje nem jelent problémát.
A problémát az jelenti, hogy az állam nem foglalkozik a rászorulókkal.

15
Nem vigasztal, hogy az ország más részein állitólag munkaerőhiány van, itt az ellenkezője van, nehéz találni egy rosszul fizető rosszabb munkát is.
Lehet szerinted nem, de nekem ez probléma, hogy hónapok óta hiába pályázok, nem hívnak interjúra sem. Ráadásul még havi 11800-at be kell fizessek a semmiből tb-re.

Lehet költözni, vállalkozni, régiós szinten érdekelt munkát keresni. Orvosként pl bárhol el tudsz helyezkedni a az országban, rekreáció szakot végezve viszont pl kemenespálfán nehéz a végzettségnek megfelelő munkát találni…
Rokonaim egy zsákfaluból gyárba jártak el dolgozni busszal három műszakban, aztán kitalálták hogy nyitnak egy kocsmát és most megélnek abból.. egy barátnőm meg esküvői meghívókat, babanaplókat, naptárakat készít, mivel otthonról tervez csak addig kell beutaznia városba, amíg átveszi a nyomdából a dolgokat. Aki akar megoldja, de tény hogy ehhez kell az a szemlélet..

Én személy szerint abba rokkantam bele - de ténylegesen is -, hogy érettségi után nem találtam a helyem. Cél volt a továbbtanulás, és részben sikerült is. - Negatív évek előtte. De előrébb nem lettem, és úgy gondolom, hogy nem is fogok. Gondolkozok azon, hogy lelépni innen.
Én is munkaketülő voltam, vagyok?
Az meg nagy kamu, hogy az nem talál munkát, aki nem akar. Valaki meg leírta, hogy térségenként változik minden tényező. Így igaz.
A Nyóckeres történet sem úgy igaz, ahogy leírták. Vannak gettós részei, de vannak nem kevesen akik direkt a légkör miatt költöznek oda. Ráadásul jellemzően a liberális réteg, akinek még tetszik is a hangulata. Ezek közül pedig nem egy visz tőkét oda. Meg ott a "Palotanegyed".
Szóval hagyjuk.
Én

KSHnak meg nagyon sokmindenét nem szabad egyszerűen elhinni, ha már téma volt.
Lásd, a szegénységi botrány körülöttük nemrég. Aztán ráfogják, hogy módszertanilag jó...
Hát végülis ja. Átlag fizetés úgy tényleg kijön havi 1 millára ha akarom, hogyha bővészkedek kicsit a számokkal. A 200ezres fizetéssű emberek mellé pár felsővezető, stb, stb. Vicc.
#15 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!