Csak nekem unszimpatikus, hogy a TISZA vissza akarja vezetni a KATA-t?

Nem adócsalás.
Én imádtam és nem elsősorban amiatt, hogy alacsony közterhet jelentett. Hanem az egyszerűsége miatt. Amiatt, hogy egyetlen fix havi összeg befizetése után a IPA-n kívül minden közterhet letudtam. Megértettem volna, ha emelik a befizetendő összeget, hiszen az infláció miatt vállalkozóként én is többet kértem el ugyanazért. De azt, hogy megszüntették, pláne, hogy néhány kivételt hagytak (pl. taxisok), abban csak azt láttam, hogy akiktől fél a kormány, azoknak engedi, akiktől nem fél, azokat szívatja.
Egyébként pedig olyan összeghatárokat kell a bevételre megállapítani és olyan befizetendő összeget, hogy összhangban legyen a többi adóval. Úgyhogy amit kifogásolsz benne, kérdező, az a kormány hibája, amit korrigálhattak volna.
#6 És szerinted ki adna számlát? Papíron mindenki a legalacsonyabb sávba tartozna.
Simán lehetne a mostaniakat is automatizálni. És itt vannak fix összeget, amiket nem lehet legalább elcsalni.

Az mióta adócsalás, ha úgy adózok, hogy ahogyan a törvény megengedi?
Egyébként tipikus fideszes gondolkodás:
- túlóráztatnak a boltban? Betiltjuk a vasárnapi nyitvatartást.
- volt egy bőrtangás férfi? Betiltjuk a Pride-ot
- nem tetszik nekünk a társadalmi nemek témája? Ne tanulhasson róla senki saját elhatározásból!
Még hogyan akartok belepofázni az életünkbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!