Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak nekem unszimpatikus,...

Csak nekem unszimpatikus, hogy a TISZA vissza akarja vezetni a KATA-t?

Figyelt kérdés
Szerintem az egyik legjobb döntés volt a részleges megszüntetése. Én az egészet bedaráltam volna, persze nem olyan hírtelen, mint a fidesz. Szerintem nem jó legalizálni az adócsalást. Nem normális, hogy az 1-2 miliót keresi vállakozók 50 ezret tesznek a közösbe.
ma 10:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
34%
Forrásmegjelölés?
ma 10:49
 2/20 anonim ***** válasza:
9%
Nekem is az. Más gond is van velük. Részben ezért nem fogok rájuk szavazni. Nagyon nem kell ide kata, sőt pont, hogy kellene rendesen hajtani a vállalkozóktól a a adót, mert pl az építőiparban midnenki adót csal, feketén dolgoztat. Rendes ellenőrzések kellenének.
ma 10:50
 3/20 A kérdező kommentje:
#1 Milyen forrás?
ma 10:50
 4/20 anonim ***** válasza:
84%
Annak a forrása, h a Tisza v akárki más vissza szeretné vezetni a KATA adózási formát?
ma 10:51
 5/20 A kérdező kommentje:

Nem egyszer mondta már MP.

[link]

[link]

ma 10:53
 6/20 anonim ***** válasza:
95%

Nem adócsalás.

Én imádtam és nem elsősorban amiatt, hogy alacsony közterhet jelentett. Hanem az egyszerűsége miatt. Amiatt, hogy egyetlen fix havi összeg befizetése után a IPA-n kívül minden közterhet letudtam. Megértettem volna, ha emelik a befizetendő összeget, hiszen az infláció miatt vállalkozóként én is többet kértem el ugyanazért. De azt, hogy megszüntették, pláne, hogy néhány kivételt hagytak (pl. taxisok), abban csak azt láttam, hogy akiktől fél a kormány, azoknak engedi, akiktől nem fél, azokat szívatja.

Egyébként pedig olyan összeghatárokat kell a bevételre megállapítani és olyan befizetendő összeget, hogy összhangban legyen a többi adóval. Úgyhogy amit kifogásolsz benne, kérdező, az a kormány hibája, amit korrigálhattak volna.

ma 10:54
 7/20 anonim ***** válasza:
23%
Értem, köszi.
ma 10:54
 8/20 A kérdező kommentje:

#6 És szerinted ki adna számlát? Papíron mindenki a legalacsonyabb sávba tartozna.

Simán lehetne a mostaniakat is automatizálni. És itt vannak fix összeget, amiket nem lehet legalább elcsalni.

ma 10:59
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
De adócsalás. Csak legalizálva van.
ma 11:02
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Az mióta adócsalás, ha úgy adózok, hogy ahogyan a törvény megengedi?

Egyébként tipikus fideszes gondolkodás:

- túlóráztatnak a boltban? Betiltjuk a vasárnapi nyitvatartást.

- volt egy bőrtangás férfi? Betiltjuk a Pride-ot

- nem tetszik nekünk a társadalmi nemek témája? Ne tanulhasson róla senki saját elhatározásból!

Még hogyan akartok belepofázni az életünkbe?

ma 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!