Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért sírnak sokan amikor a...

Miért sírnak sokan amikor a magyarok megtakarítása jelentős? +Saját ingatlan

Figyelt kérdés
[link]
tegnap 10:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"megélhetés alatt az emberhez méltó életet értem"

Tehát ha pl. tömegközlekedéssel járok, ahelyett, hogy saját kocsit tartanék fenn, az nem emberhez méltó? Vagy hogy kell ezt érteni?

tegnap 11:21
 22/25 anonim ***** válasza:
#21 Leírtam, hogy értem.
tegnap 11:24
 23/25 anonim ***** válasza:

"Átlagos fizetésem van, pesti is vagyok, de egyik sem igaz. :) Egyszerűen csak nem költöm el hülyeségekre, így van megtakarításom is - de ha akarnám, azért el tudnám verni a teljes havi fizetésemet is. :)"

Magyarán szólva elismered, hogy rohadt nagy drágaság van, 200ezer az albérlet, a legtöbb boltban drágaság van, éppen hogy a legalapvetőbb élelmiszereket veszed.

Nem tudom mennyi az "átlagfizud", de nem hiszem el, hogy az albérleten és az élelmiszeren felül ne fizess semmiért.

tegnap 13:13
 24/25 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű a matek. A legolcsóbb albérlet kb 200k, de előtte elkoboznak 400 kauciót. Ezután jön még csak az önfenntartás. Minimálisan 100k, de ezzel kb ilyen rusztikus szinten, kenyéren és tescos vizen élsz, és nincs benne semmi ruha, vagy szórakozás. Tehát elment már 300 minimum havonta, úgy, h még nem is éltél. Egy váratlan kiadásról inkább ne is beszéljünk.
tegnap 13:26
 25/25 anonim ***** válasza:

"éppen hogy a legalapvetőbb élelmiszereket veszed. Nem tudom mennyi az "átlagfizud", de nem hiszem el, hogy az albérleten és az élelmiszeren felül ne fizess semmiért."

Onnan indultunk, hogy

"Pesten kb. havi nettó 500-ból lehet megélni, ha nem fizetsz se hitelt, se lakbért, és nem kell eltartanod senkit. Az átlagfizetés ennél kevesebb,"

vagyis albérletfizetésről nincs szó.

Egy tanári fizetés kb. átlagosnak mondható, nem? Abból élek.

Nem csak a legalapvetőbb élelmiszereket veszem meg, hanem bármilyen élelmiszert, amit megkívánok - de tény, hogy olyan családból származom, ahol nem kergettek az asztal körül, ha nem ettem minden héten lazacot. Hála Istennek jut pénz arra is, ha elromlik valami háztartási gép, de pl. csak azért nem veszek új porszívót, tévét vagy telefont, hogy a legmodernebb cuccokkal legyek körülvéve. Megengedhetem magamnak, hogy új ruhákat vegyek, de szívesen vásárolok használtat is, ha találok olyat, ami megtetszik - az viszont igaz, hogy utálok vásárolni, márpedig elég költségkímélő életforma, ha valakinek nem szabadidős tevékenység a plázázás, hanem utálatos kényszer. :) Tömegközlekedéssel járok, nincs autóm. Ilyenek.

Szerintem emberhez méltó élet, de lehet, hogy nem mindenki szerint az.

tegnap 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!