Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lett szitokszóvá a...

Miért lett szitokszóvá a "liberális" kifejezés egyes körökben?

Figyelt kérdés

ma 11:18
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Én is jót mosolyogtam rajta, ahogy előadja magát, hogy ő mennyire sajnálja 😂
ma 13:42
 32/47 anonim ***** válasza:
63%

A liberálisok valami olyasmit vallanak, hogy amíg másoknak nem ártasz, addig tegyél azt, amit akarsz.

Ezzel a migráns befogadással viszont ártanak az "őshonos" lakóknak. Értem én, hogy a migránsok között a többség nem terrorista, de gyakorlatilag esélytelen kiszűrni a problémás egyedeket. Zűrös alakok pedig hemzsegnek köztük. Legjobb megoldás az, ha senkit se engedünk be a schengeni övezetbe, csak ha nagyon alapos átvilágításon esik át az illető, és lehetőleg nem muszlim országból jön.

Itt van egy kis lista. Képes lennél a hozzátartozók szemébe nézni és az álláspontodról beszélni velük?

2015. november 13. – Párizs, Franciaország: Marokkói migránsok több helyszínen összehangolt támadásokat hajtottak végre, köztük a Bataclan színházban, amelyek során 130 ember vesztette életét.

2016. március 22. – Brüsszel, Belgium: Marokkói származású elkövetők robbantásos merényleteket követtek el a Zaventem repülőtéren és a Maalbeek metróállomáson, amelyekben 32 ember halt meg.

2016. július 14. – Nizza, Franciaország: Egy tunéziai migráns teherautóval a tömegbe hajtott a francia nemzeti ünnepen, 86 ember halálát és 458 sérülését okozva.

2016. december 19. – Berlin, Németország: Anis Amri, egy tunéziai származású férfi, egy karácsonyi vásárba hajtott teherautóval, 12 ember halálát és több mint 100 sérülését okozva.

2016. július 18. – Würzburg, Németország: Egy afgán menedékkérő baltával támadt utasokra egy vonaton, több embert megsebesítve.

2016. július 24. – Ansbach, Németország: Egy szír migráns öngyilkos merényletet követett el egy zenei fesztivál közelében, mert nem kapta meg a menekültstátuszt; a támadásban csak ő vesztette életét, de több ember megsérült.

2020. november 2. – Bécs, Ausztria: Egy észak-macedóniai származású férfi lövöldözést rendezett a belvárosban, négy civil halálát okozva.

2020. október 16. – Conflans-Sainte-Honorine, Franciaország: Egy 18 éves csecsen származású férfi lefejezett egy tanárt, Samuel Paty-t, aki korábban Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak.

2020. október 29. – Nizza, Franciaország: Egy 21 éves tunéziai férfi késsel támadt a Notre-Dame bazilikában, három embert megölve.

2020. november 2. – Bécs, Ausztria: Egy 20 éves észak-macedóniai származású férfi lövöldözést rendezett a belvárosban, négy civil halálát okozva

2021. április 23. – Rambouillet, Franciaország: Egy 36 éves tunéziai férfi halálra késelt egy rendőrségi alkalmazottat egy rendőrőrsön.

2021. október 15. – Leigh-on-Sea, Egyesült Királyság: Egy 25 éves szomáliai származású férfi halálra késelte David Amess brit parlamenti képviselőt.

2023. október 16. – Brüsszel, Belgium: Egy 45 éves tunéziai származású férfi tüzet nyitott, két svéd állampolgárt megölve és egy harmadikat megsebesítve.

ma 13:59
 33/47 A kérdező kommentje:

"és lehetőleg nem muszlim országból jön."

Akkor miért van hazánkban annyi Iszlám vallású török?

ma 14:15
 34/47 anonim ***** válasza:
29%

"Képes lennél a hozzátartozók szemébe nézni és az álláspontodról beszélni velük?"

Persze hogy képes lennék, én szívesen vitatkozok bárkivel egymás álláspontjáról.

"Értem én, hogy a migránsok között a többség nem terrorista, de gyakorlatilag esélytelen kiszűrni a problémás egyedeket. Zűrös alakok pedig hemzsegnek köztük."

És miért nem jó, ha inkább ezen próbálunk meg változtatni? Ismert a probléma, csak megoldást kell találni a részletesebb szűrésekre, szigorítani kell a belépési szabályokat, növelni kell a biztonsági intézkedéseket és együtt kell működni a releváns hivatalos szervekkel új technológiák és eljárások kifejlesztésében. Én legalábbis liberálisként így gondolom. Bűnözők akkor is lesznek, ha semmilyen migránst nem engedünk be, a bűnözés nem a migrációval kezdődött. Tény, hogy a migránsok között nagyobb arányban vannak bűnözők, de mégegyszer mondom hogy ennek a forrását kell megkeresni és megszüntetni, nem pedig a teljes migrációt mint folyamatot hibáztatni.

ma 14:24
 35/47 anonim ***** válasza:
0%
Mert sok a fasiszta akit megfertőzött a ruszki propaganda
ma 14:37
 36/47 anonim ***** válasza:

24# ""Hogy jön ide a cukor meg epilepszia ?"

Úgy, hogy azok is olyan betegségek, amik speciális életmódot és odafigyelést igényelnek, "

Nem kóros elmeállapotú betegség megléte mellett fogadható gyermek örökbe. Én ezt nem is mondtam. Te kezdted. Erre kérdeztem hogy miért. Mire megmagyarázod a betegség meglétét teljesen érdektelenül

"Én csak válaszokat keresek, mert nem értem hogy egyes betegségek miért vannak kiragadva a többi közül, "

Mert a mentális betegséggel küszködők veszélyesek a gyermekre. Árthatnak neki. Pl a transz, aki azt képzeli magáról hogy nő férfi létére pl miért is ne képzelje mondjuk az örökbefogadott fiáról is ezt és levágja a kukacát?

"Sokféle betegség van, némelyik súlyosabb fajta akadályozó tényező, némelyik nem. A transzneműség szerintem nem okoz semmilyen problémát,"

Miért ne okozna? Elmebetegség. Az ember férfi neműként nőnek képzeli magát. Most egy elmebeteg nem érzi a tettei súlyát, hogy azzal mennyit árthat másoknak. Pl a transz, aki azt képzeli magáról hogy nő férfi létére pl miért is ne képzelje mondjuk az örökbefogadott fiáról is ezt és levágja a...?

ma 15:14
 37/47 anonim ***** válasza:
39%

32# "A liberálisok valami olyasmit vallanak, hogy amíg másoknak nem ártasz, addig tegyél azt, amit akarsz."

Itt kiérnék a drogliberalizációra is, amiről még nem volt szó. Hányszor hallom, hogy miért is baj, ha ő kábszizni akar. Az ő teste. Viszont a hosszú, több évtizedes korházi kezelését, az orvosi terápiás eljárások vonzatait mi dolgozók álljuk. A munkavégzés alól is kiesik és azt is mi normálisok végezzük el helyette. A segély meg legyen több ugye😂

ma 15:16
 38/47 anonim ***** válasza:

"Pl a transz, aki azt képzeli magáról hogy nő férfi létére pl miért is ne képzelje mondjuk az örökbefogadott fiáról is ezt és levágja a kukacát?"

Azért, amiért a cukorbeteg sem gondol ilyet. A transz sem gondol ilyet, miért tenné? Korábban kifejtettem többször hogy a transzneműség milyen betegség és milyen tünetei vannak, az általad említett nem tartozik közéjük. A transz ugyanúgy nem akarja a saját gyermekét megcsonkítani, ahogy egy autista vagy egy látássérült sem, a betegségüknek nincsenek ilyen tünetei, akár mentális betegségről van szó, akár nem. Egyszerűen orvosilag igazoltan nem áll fent ilyen veszély, és nincsenek is ilyen esetek a transzneműek körében.

"Viszont a hosszú, több évtizedes korházi kezelését, az orvosi terápiás eljárások vonzatait mi dolgozók álljuk. A munkavégzés alól is kiesik és azt is mi normálisok végezzük el helyette."

A drogértékesítésből származó bevételből meg tanulhat ingyen a gyereked, kaphatsz lakástámogatást vagy utazhatnak ingyen az idősek a tömegközlekedésen. Valóban vannak negatív hatásai, ahogy az alkoholizmusnak is, de ahogy utóbbi esetben, úgy előbbiben sincs ennek jelentős költségvetési vonzata a páciensi oldalon. Ráadásul ma ugyanúgy vannak drogosok akiket kezelni kell, csak az illegalitása miatt az államnak ebből egy forint adó sem folyik be. Ez éppen ezért részben gazdasági kérdés is. Harmadrészről pedig az is vitatéma politikai és szakmai körökben is, hogy lehet hogy jobban megéri valamit legalizálni és ezzel együtt a használatát törvényi kereteken belül szabályozni, mint illegálisan tartani, bármiféle ellenőrzés nélkül. Én amikor állatmenhelyen önkénteskedtem, volt több közmunkás, akik azért voltak ott mert drogoztak vagy drogot terjesztettek. Beszélgettem velük személyesen, és ugyanolyan emberek voltak mint bárki más. Ők sem voltak ettől szétesve, nem voltak betegek vagy mások, ha nem mondják el, sosem mondom meg róluk. De szerintem pl. a dohányzás jelenleg nagyságrendekkel nagyobb probléma, mint a drogozás. Az egészségügyre is nagyobb hatással van, és másokra is ártalmas, sokkal jobban kellene szabályozni. Ennél fogva én a drogkérdésben is azt látom, hogy nem a vele járó problémákat ítélik el egyes konzervatívok, hanem pusztán az a baj hogy "drog", és ez felülír minden más érvet pozitív és negatív oldalról is, míg károsabb szokások legalizálásával nincs problémájuk. Ez ilyen tekintetben hasonló a transz-kérdéshez.

ma 15:29
 39/47 anonim ***** válasza:

38# "Azért, amiért a cukorbeteg sem gondol ilyet. A transz sem gondol ilyet, miért tenné? "

A transz konrétan magával teszi meg. Ember te tudod mit jelent a transzneműség fogalma? Nemváltás? Olvass utána😂

ma 15:33
 40/47 anonim ***** válasza:

39# "A transz ugyanúgy nem akarja a saját gyermekét megcsonkítani, ahogy egy autista vagy egy látássérült sem, a betegségüknek nincsenek ilyen tünetei, "

A transz nem tudja megkülönböztetni a férfit a nőtől, annak ellenére hogy egyértelmű nemi jellegei vannak. Magát nem képes a tükörben beazonosítani. Akkor miért lenne képes mást beazonosítani?

Azt gondolja neki sokkal jobb nőként, akkor miért ne gondolná, hogy a gyermekének is jobb lenne és tesz is érte mondjuk....

ma 15:35
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!