Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tisztában vagy vele hogy a...

Tisztában vagy vele hogy a bojkott alatt is vásárolhatsz? Pl a Tescoban.

Figyelt kérdés

Horvátoknál is meg volt adva melyik boltot bojkottálják aznap. A horvátok vásároltak, nem minden multit ért bojkot. Amit bojkottáltak: Auchan, Lidl. (A Tesco nem volt benne)

Az Auchan 47%-a speciel Jellinek Dánielé, vagyis nagyjából NER érdekeltség.

tegnap 12:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Pl. a Lidl nagyjából 20mrd forint nyereséget generál évente. A Tesco veszteséges volt utóbbi évben, ők 20mrd forintot buktak, de a tavalyi évet meg nagyjából ugyanennyi nyereséggel zárták.

Szerintem az extraprofit adó, árstop és a hatalmas infláció miatti fogyasztási szokások sűrű változása megnehezítette a boltok kiszámítható működését. Akkor tudnak hosszabb idő mellett kedvezőbb árak kialakulni, ha kiszámíthatóak a vásárlói szokások. Nem fogja a Lidl kockáztatni, hogy mondjuk a 20mrd-os profitját lecsökkentse, hisz lehet jövőre buknak majd, mint a Tesco, mert hirtelen a vásárlók elszegényednek, vagy az állam valami törvénnyel felforgat mindent, esetleg bojkotálni kezdenek a vásárlók stb…

Az tetszik a Horvát bojkotban, hogy ennyi ember egyetért és együtt működik valamiben, emiatt nem is ellenezném, de összességében hülyeség a boltokat hibáztatni azért, mert magasak az árak.

tegnap 13:35
 12/16 anonim ***** válasza:
43%

"Tisztában vagy vele, hogy Magyarországon a magas ÁFA és a tucatnyi különadó miatt magasak az árak? Kormányt kell váltani, nem boltot"

Ez nem igaz. Iszonyatos árréssel dolgoznak a boltok. A pulykamellen LIDL-be például 500% haszon van. Tudom, mert állattenyesztesbe vagyok es tudom mennyi az élő súly ára. Nevetségesen alacsony. :). Elsírnád magad ha tudnád. Nem az AFA a baj, hanem hogy iszonyatos profitokat akarnak termelni. Lehetne 20% különadó is. Simán kifizetnék zsebből.

tegnap 14:57
 13/16 anonim ***** válasza:
26%

Ki kell tudni bírni egyetlen napot vásárlás nélkül... Légyszi. Össze kellene már zárni együtt valamilyen ügyben. Tudom, hogy kb. soha nem tudunk összezárni semmilyen ügyben, de most már lassan tehetnénk kivételeket. Vagy az lesz ezután is, ami eddig a történelemben egészen máig: Trianontól a kényelmi díjig mindent-mindent simán lenyomnak a torkunkon, mi meg nyomorultul, leszegett fejjel tudomásul veszünk minden szemétséget? Persze, kifizetjük rövidesen akár a háromezret is egy fél kiló kenyérért!? Botrány milyen árak vannak, már rég bojkottálni kellene a boltokat, az összeset, kb. heti rendszerességgel, érezzék a "törődést".

Mindegy, az az igazság, hogy mi egy ideálisan balf*sz nép vagyunk mindenféle elnyomó szemében, legyen az pofátlan gazdasági szereplő vagy elnyomó politikai erő.

tegnap 19:39
 14/16 anonim ***** válasza:
82%
#13 Akkor kezdjük a bojkottott a gyárakkal. Főleg a NER-es üzemekkel, mert ők kezdik nyomott áron felvásárolni a termelőktől és a termelőnek muszáj olyan árba adni, mert monopol helyzet van. :)
tegnap 19:49
 15/16 anonim ***** válasza:
60%
Oké, értem, le lettem alaposan pontozva, rendben. Látom nem fog menni nekünk ez a bojkott sem, az üzletek meg csütörtök reggel még egy zérót rajzolnak az árak végére, mert épp úgy lesz kedvük, és a markukba röhögnek. És sajnos megérdemeljük.
tegnap 23:04
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, arról a Horvátországihoz hasonló a bojkottról van szó, aminek annyi az egyszerű szabálya, hogy egy napon (február 12-én, szerdán) nem mennek az emberek vásárolni. Nem kell félteni a boltok profitját, mert azok a bojkott napján kieső bevételeik természetesen egy nappal korábban és egy nappal később meg fognak jelenni.

De: ha azon az egy napon jelentős a visszaesés (55%-60%), az az üzletek számára is felkiáltójel lehet, hogy "Hoppá, tényleg kezd elegük lenni a vásárlóknak...". Ezért kellene ezt a bojkottot fegyelmezetten végigcsináljuk országosan. Kedden elmész, és megveszed a szerdai élelmiszert is, szerdán meg nézz meg egy sorozatot, hallgass podcastot otthon nyugiban, és minden jó lesz.

Nem kell belegondolni most, hogy NER-es cég-et bojkottálunk, a nem NER-es cégeket pedig nem. Ez a tervezett bojkott most univerzális, minden boltnak szól, mert sajnos minden bolt k*rvadrága lett, politikai hovatartozásától függetlenül. Szerdán a Tesco sem meg a Spar sem a barátunk, mert lélektelen profitéhes gépezet mind a kettő, és szólni kellene nekik is, hogy álljanak már le egyszer az árak önkényes növelésével. (Igen, az adók miatt is van ez a drágaság, senki nem vitatja. De az önkény-faktor is bőven benne van az áremelésekben)

ma 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!