Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszeseknek nem fontos az...

A fideszeseknek nem fontos az egészségügy?

Figyelt kérdés

(Már mint nem oligarchákra gondolok).

www.youtube.com/watch?v=_1giRPPTB0E

febr. 4. 21:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
43%
Az egészségügyre költött pénz az a szemükben kidobott pénz, azért. Kb. mint az oktatás. Csak a szükséges minimumot költik rá, vagy annyit se.
febr. 5. 05:04
 12/22 anonim ***** válasza:
54%

A magánhoz nem csak ész kell, hanem pénz is.

De a közegészségügy tény, hogy romlott. Több TB-t fizet az ember, és sokkal alacsonyabb színvonalú szolgáltatást kap.

Ez így nincs rendben.

Aztán lehet elmélkedni, hogy mennyit balhézott a hazaáruló és köztörvényes bűnöző Orbán-banda a vizitdíj és a kórházi napidíj miatt.

Hát ha választanom kell, én bizony a vizitdíjat visszasírom, ugyanis az éves szinten max. 20.000 Ft lett volna, de nem romlott volna az EÜ.

febr. 5. 06:15
 13/22 anonim ***** válasza:
34%

Én nem emlékszem, hogy valaha is jobb lett volna az egészségügy, mint most. Nagyon ritkán kell orvoshoz mennem,de legtöbbet három hónapot vártam időpontra (ortopédia), egyébként már elektronikusan magam választom ki, melyik orvoshoz mikorra akarok menni, minden problémám megoldódik, az orvosok és a nővérek kedvesek, segítőkészek.

Aztán lehet, hogy csak szerencsés vagyok. 30-40 éve órákat ültem a váróban, a kutya se szólt hozzám. Ha mégis, azt hagyjuk, hogyan.

febr. 5. 07:31
 14/22 anonim ***** válasza:
54%

Azért az internet bevezetése az adminisztrációba nem Fidesz-érdem, hanem alap. Mindig az adott kor számára elérhető technológiát és tudományt kell alapnak venni. Az nem szégyen, nem is reális elvárás, hogy 1820-ban nem nem volt internet és telefon az egészségügyben, mert még nem volt. De ha ma azt mondanák, hogy nincs telefon, internet, akkor jogos lenne a felháborodás.

A rendelkezésre álló orvosok, asszisztensek és ápolók száma más. Sokkal többre lenne szükség, de nincsenek.

Rosszabb hatásfokkal dolgoznak most, ha azt vesszük figyelembe, hogy hol áll a technológia és a tudomány, és ez a minőségre is erősen kihat. Húsz éve sokkal inkább megkapták az emberek a kor számára elérhető dolgokat.

És itt lehet arról is beszélni, hogy nem vontak ki az állami támogatás alól bizonyos alap dolgokat. A GDP nagyobb részét fordították egészségügyre. Ja kevesebb is volt a lopás.

febr. 5. 08:18
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért telefon volt akkor is, de időpontot nem lehetett kapni. Odamentem, aztán a fél napot ott töltöttem. És adtak négy, gyógyszert, aztán ha nem vált be, még másikat, meg másikat. Hátha.
febr. 6. 07:27
 16/22 anonim ***** válasza:

Ja és most már persze úgy van, hogy a várólista nem a sor miatt várólista, hanem azért, mert az időpontfoglaláskor az egészségügyi asztrológus tanácsa szerint kapsz időpontot, aki kikalkulálja, hogy mikor kapsz jó gyógyszert, és csak arra az időpontra hív be.

Értjük, okoska.

Az egészségügy csúcsszuper. ;)

febr. 6. 10:22
 17/22 anonim ***** válasza:

Hát én nem vagyok fideszes, de az egészségügy sosem volt jó Magyarországon, egyetlen kormány alatt sem. És akármilyen kormány is lesz, akkor sem lesz jó, mert arra senki sem akar eleget költeni. Az emberek meg nem vigyáznak magukra, utána meg sírnak, hogy nincs orvos, meg nincs nővér, meg drága a gyógyszert, meg nem használ.

Az orvosok meg hogy kevés a fizetés. Meg nincs műszer, meg eszköz.

Megmondjam, mi nincs? Józan ész, hogy ne együnk szemetet, meg kétszer annyit, meg mozogjunk eleget, ne a tévé előtt üljünk, és ne szedjük be mindent amit találunk, ha kettőt tüsszentünk.

febr. 7. 03:35
 18/22 anonim ***** válasza:

ma 03:35

Ez valóban egy elég összetett dolog.

Tény, hogy az más kormányok esetében a GDP nagyobb részét fordította egészségügyre, mint a jelenlegi.

Senki nem mondta, hogy akkor kolbászból volt a kerítés, de sok tekintetben jobb helyzet volt, mint most.

Utalsz a tudatos életmódra, de arra nem, hogy a kormány ugyan mit tesz azért, hogy ezt az embereknek széleskörben elérhetővé és vonzóvá tegyék.

Segítek:

Az egészséges élelmiszerek kaptak kedvezményes ÁFA-kulcsot?

Stadionok épültek, vagy minden iskolának tornaterem, uszodák fittparkok államilag támogatott köz-edzőtermek tömkelege, amik csupán jelképes összegért elérhetők könyvtárhoz hasonlatos módon?

Egészségmegőrző étrendkiegészítők TB-támogatására lehet számítani, tehát pl. felírható-e receptre állami támogatással a Béres plussz?

Ja, és még lehet sorolni... felemelték-e a minimálnyugdíjat mondjuk 28.500-ról legalább 100.000 forintra?

Mert azért kevés az elhatározás, ha valakinek nincs pénze villanyra, fűtésre, gyógyszerre, akkor nem biztos, hogy a tornán jár az esze, ill. nem biztos, hogy zöldséget, gyümölcsöt vesz, ha a zsíroskenyér olcsóbb, és örül, ha csak arra tellik.

És lehet említeni még egyéb dolgokat, is, amit igenis tehet, sőt, kötelessége lenne tennie az államnak: olyan környezetvédelmi szabályokat hozni és betartani és betartatni, hogy a környezetet ne terheljék, hogy az egészséges legyen. Ezzel szemben környezetszennyező gyárakat támogatnak, autóvásárlást támogatnak, csak hatalmas közfelháborodásra és vonakodva kezdték el és akkor is csak részben ártalmatlanítani az volt Illatos úti vegyiművek területét, aminek köszönhetően a környezeti károk helyreállításának költsége megemelkedett...

Nem mondom, hogy mindez száz százalékban egy kormány bűne, de itt volt a Fidesz kétharmaddal 15 éven át nem csinált semmit...

febr. 7. 10:04
 19/22 A kérdező kommentje:
17-es. Oda lehet figyelni az egészségre persze, ha akar az ember. Én meg is teszem. De ha mondjuk baleset vagy egy fertőzés miatt kerülök kórházba, akkor kapjak már normális ellátást, ha fizetjük a r.hadt adókat és a tb-t. Ne nekem kelljen már ilyenkor magamnak bevinni olajradiatort, szappant meg wc papírt. Meg azt se árt ha van orvos meg ápoló is...
febr. 7. 10:34
 20/22 anonim ***** válasza:
Azért megnézem, hogy milyen filmet támogatnak jelenleg: egészséges életmódot népszerűsítő játékfilmet, vagy inkább baloldalt lejárató propagandát.
febr. 7. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!