Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Mihazánk és Tisza közül...

A Mihazánk és Tisza közül melyikre érdemes majd szavazni?

Figyelt kérdés
Valós érveket kérnék, nem értek a politikához, csak annyit tudok, fontos a kormányváltás..(fideszpropaganda nem érdekel)

febr. 4. 00:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 D-Mano ***** válasza:
54%

A Tisza ugyanazt képviseli, mint az ellenzéki pártok többsége 2010 óta, csak egy új köntösben, új politikai marketinggel:

a rossz-gonosz Fidesz állandóan lop, csal, hazudik, leépíti a demokráciát, a máv nem működik, az oktatás-egészségügy leépül, óriási az infláció, Pénztáros Lőrinc, Rogán Tóni és végül Orbán egy gci.

Ezt skandálja az ellenzék már 15 éve (pártlogónként enyhén eltérő színezettel), és azt ígérgetik szintén 15 éve, hogy megállítják a korrupciót, visszaépítik a demokráciát, csökkentik az adókat, csökkentik az árakat, megemelik a fizetéseket, rendbeteszik az oktatásegészségügyet és elszámoltatják "A Döbrögit és a bandáját" (Orbánt, a Fideszt és az egész NER-t).

Azt, hogy ezt hogyan tennék, miből telne rá, és ezen kívül mik a terveik az országgal, arról szó nem esik, csak annyi, hogy mindent EU-s pénzből oldanának meg (mintha abból mindenre is telne...) és ők BECSSZÓ nem lopnának, így több pénz maradna (na persze... 😅😆 )

A Fideszétől eltérő gazdasági koncepciójuk egy szem sincs. A rendszerváltás óta az a magyar gazdaságpolitika, hogy eladjuk az országvagyont szrért-hgyért, és gyarmatosíttatjuk magunkat, külföldi nagyvállalatok, gyárak behívásával, akik meg lapátolják kifelé az országból a bevételeiket. Ja meg giga hiteleket veszünk föl. Annyi, hogy a Fidesz 2010 után csökkentett az ország kiárusításának mértékén, sőt, pár dolgot vissza is vásárolt és visszafizette az IMF hitelt. De most már a Fidesz is rendesen árusítja kifelé az országot, az öngyarmatosítást a kezdettől felcsavarta külföldi gyárak becsábításával (a külföldi gyárakat azzal csábította be, hogy egyre jobban csökkentette a magyar dolgozók bér-alku pozícióját és munkásjogaikat), és szinte évente veszi föl a gigahiteleket, amik közül már azt hiszem 2 kínai hitel, ami nagyon veszélyes.

Na most, ha ettől eltérő gazdasági koncepciója nincs az ellenzéknek, és most Magyar Péternek sem, akkor miből várjuk, hogy több pénze legyen az országnak, javuljon az ország helyzete??

Ezzel szemben:

a Mi Hazánknak rendes programja van, amit folyamatosan kommunikálnak is, gyakran hozzá teszik azt is, hogyan és miből oldanák meg adott dolgot. Folyamatosan cselekszenek is az erejükhöz mérten. 2019 óta rengeteg mindent tettek le az asztalra, nem csak a szájuk járt.

Ami nagyon fontos: nekik van eltérő gazdaságpolitikai koncepciójuk, ami a realitások talaján áll, működőképes, és tényleg sokkal jobb az elmúlt 3 és fél évtized gazdaságpolitikájánál.

Maga az egész párt teljesen más stílust képvisel mint a Fidesz vagy az ellenzéki pártoké. A fellépésük, kommunikációjuk józanabb, komolyanvehetőbb, normálisabb. Érdemes megnézni a Mi Hazánk évértékelőjét is youtube-on.

Tök átláthatóan működik az egész párt. Ha a Mi Hazánk és Toroczkai youtube csatornáját követed, kb. minden érdemit megtudsz róluk és a programjukról.

Mi Hazánk vagy Tisza?

A Tisza azt harsogja, mint az ellenzék zöme 15 éve: "A kormány rossz. Le kell váltani. Mi leváltjuk. Oszt' minden jobb lesz." Tehát náluk valaminek (a kormánynak, nernek, rendszernek) a LEBONTÁSÁN van a hangsúly. Arról kevés szó esik, hogy akkor mit, csinálnának, ÉPÍTENÉNEK HELYETTE.

A Mi Hazánknak van egy elképzelése, hogy mit akarnak csinálni, ÉPÍTENI ebben az országban, és ehhez kérik a nép felhatalmazását, hogy megkezdhessék ezt az építkezést. Ők nagyon jól tudják, és nyíltan kommunikálják, hogy mit tennének, ha ők kerülhetnének kormányra a Fidesz helyett.

A 2022-es Ellenzéki Összefogással megképződött egy nagy nettó-ellenzéki szavazó bázis, akiknek mindegy, hogy az ellenzék kikből áll, mit képviselnek, van-e programjuk, stb., egyetlen elvárásuk van velük szemben, hogy leváltsák a Fideszt.

Most a Tisza leváltotta szinte az egész leszerepelt ellenzéket, így nem sok párt összeerőszakolt tömbje lesz a legnagyobb/legesélyesebb ellenzéki formáció, hanem egy párt.

A Tisza egy teljesen tartalomnélküli párt. Az egész párt, mármint amit az emberek láthatnak belőle, az Magyar Péter egyszemélyes showműsora, celebkedése, botrányhősködése, a párt (azaz Magyar Péter) kommunikácója 100%-ig üres Fidesz-gyalázó lózungokon és a kormányváltás ígérgetésén alapul.

De mint írtam a nettó-ellenzéki szavazóbázisnak nincs is igénye másra, többre.

Ha neked az a prioritásod, hogy a legesélyesebb kormányváltó formációt támogasd, akkor szavazz a Tiszára. De mint írtam, teljesen zsákbamacska, hogy hogyan kormányoznának, ha esetleg sikerülne kormányra kerülniük (szerintem ugyanolyan rossz lenne, mint a Fidesz vagy sokkal rosszabb- de ez az én meglátásom).

Ezzel szemben a Mi Hazánknak van egy saját identitása, egy összetett koncepciója és kövtkezetes, nem lózungokra épülő kommunikációja. A Mi Hazánk nem shownűsorokat csinál, megmozdulásai konkrét ügyekben történnek, és méretükhöz, lehetőségeikhez képest egész sok eredményt fel is tudnak mutatni.

A Mi Hazánkkal szemben az lehet a legfőbb fenntartás, hogy oké, hogy van egy jól látható koncepciójuk, de az neked nem tetszik. Ha ez a helyzet, akkor ezek a lehetőségeid: szavazol a Fideszre (ismert szr), a Tiszára (zsákbamacska), más esélytelen kispártra vagy nem mész el szavazni/érvénytelenül szavazol.

febr. 4. 06:03
 22/74 anonim ***** válasza:
51%

Valós esélye a kormányváltásra egyiknek sincs, de a Mi Hazánkra érdemes, mert:

- ők képviselik a magyar embereket

- van programjuk

- vannak ismert arcaik

- a pártelnök nem volt a NER része és nem bűnöző

febr. 4. 08:01
 23/74 anonim ***** válasza:
28%

Nem vagyok egyik pártnak sem szimpatizánsa és legszívesebben nem is szavaztam volna eddig sem. De, taktikai szavazóként úgy gondolom, hogy elég ebből a rendszerből és igazából szinte az összes politikusból, aki jelenleg bent ül a parlamentben (van egy maroknyi kivétel, mint Hadházy is de elenyésző).

A Tisza nekem még mindig talány, mert alapjaiban ugyanazt képviseli, amit a '22-es összefogás, vagyis inkább MZP. Ő jó vezető lehetett volna de már sajnos sosem lesz. Hódmezővásárhelyet szépen vezeti (itt lakom a közelben, éveket töltöttem Hmvhelyen így látom azért a változást), de valószínűleg sosem lesz miniszterelnök.

MP karaktere engem kicsit gyanakvással tölt el de a Fidesznél rosszabbat nehéz elképzelni. Viszont most van esély arra, hogy legalább egy kormányváltás legyen, bár ezt a 2/3-dozást én átalakítanám. Túl nagy hatalommal jár és láthatjuk ez mit tud okozni.

Ezzel a gondolattal át is kanyarodnék röviden az MHM-re. Nemzeti köntösbe bugyolált feudál-kommunista párt jelleg. Sajnos folyamatosan együtt szavaznak a fidesszel, illetve a fidesz rajtuk keresztül tol be szélsőséges rendeleteket (vármegye, szívhang). Persze lehet mondani, hogy "jobboldali" mindkettő ezért hasonlít az elgondolásuk de igazából fennállásuk óta a fidesz sosem támadta őket semmivel, és fordítva sem. Néha van 1-2 "cicaharc", a látszat kedvéért de én szinte biztos vagyok benne, hogyha '26-ban a fidesz megszorul, akkor hajlandóak együttműködni velük. Akár koalícióra is lépni.

És nem a szavazóik, mert az MHM szavazóinak nagyrésze elutasítja a fideszt csak képtelenek belátni, hogy az MHM-re szavazva a fideszre szavaznak.

+1: normális, emberi programjuk nincs, csak olyan kitalálmányaik, amelyekkel a magyar emberek életét nehezítik. Arabokkal seftelnek, mint a fidesz (videó megtalálható Toroczkai csatornáján), szibériai munkatáborba akarnak küldeni "bűnösöket" (akikről ők azt mondják, hogy bűnös) még hasonló baromságok...a konteókról már nem is akarok említést tenni.

Természetesen van pár értelmesebb elképzelésük de számomra abszolút elutasított párt a fentebbiek végett.

Dönts belátásod szerint, olvass, járj utána a potenciális jelölteknek, pártoknak, kapj róluk egy valósabb képet.

febr. 4. 08:02
 24/74 anonim ***** válasza:
49%

"Sajnos folyamatosan együtt szavaznak a fidesszel, illetve a fidesz rajtuk keresztül tol be szélsőséges rendeleteket (vármegye, szívhang)."

Ennyi hazugságot egy mondatban rég olvastam. A Mi Hazánk kizárólag akkor szavaz együtt a Fidesszel, ha a Fidesz megszavaz valamit, ami jó a magyar embereknek; ez pedig nagyon ritka. A vármegye eleve nem az ő ötletük volt; a szívhangtörvény igen, de ezt pont hogy ők kényszerítették rá a Fideszre, mert a nemzeti-keresztény imidzs mellett égés lett volna és szavazatokat veszítettek volna, ha nem támogatják. Továbbá semmi szélsőséges nincs ebben, a magzatok meggyilkolása annál szélsőségesebb dolog.

febr. 4. 08:05
 25/74 anonim ***** válasza:
13%

#24: együttszavazást, együttműködést sok megtörtént eset alátámasztja. Kérlek bizonyítsd akkor az ellenkezőjét, amennyiben hazugság.

A helyzet az, hogy nem tudod, csak puffogtatod a baromságaid itt, hogy védd a hőn szeretett pártodat. Nem is állok le egy mihasznával "vitatkozni", mert olyan, mint galambbal sakkozni.

febr. 4. 08:35
 26/74 anonim ***** válasza:
38%
A Tiszára. Már csak azért is, mert a másik nem áll valami jól támogatottságban, semmi esélye még csak megszorongatni sem a fideszt.
febr. 4. 08:44
 27/74 anonim ***** válasza:
72%
#25 Te kezdtél el hazudozni, hogy folyamatosan együtt szavaznak. Neked kell először bizonyítanod. A galambbal sakkozás pedig az én dumám. Kitalálom: te vagy az, aki mindenhol pártfüggetlennek hazudja magát, ugye?
febr. 4. 08:44
 28/74 anonim ***** válasza:
0%

#27: kettőnk közül szerencsére csak te hazudsz, mert még mindig nem írtál semmilyen érvet, bizonyítékot, cáfolatot.

Kettőnk közül én valóban pártfüggetlen vagyok, Te meg fideszes.

Nekem mit kellene bizonyítanom, amikor Te magad is leírtad, hogy szoktak együtt szavazni? (Mondjuk annyiban mégiscsak rosszul tudod, mert nem a magyar emberek érdekeit nézve, hanem pont ellenkezőleg)

Még nagyobb szerencse, hogy megrekedtek örökre azon a 6-9%-on.

febr. 4. 08:52
 29/74 anonim ***** válasza:
65%

#28 Az, hogy neked mindegy melyik ballib párt, engedelmesen mész és leszavazol arra akit kijelölnek neked meg mindig te is megszavazod az aktuálisan összeállt balliberális politikai csoportot az nem azt jelenti, hogy pártfüggetlen vagy, hanem hogy neked rohadtul mindegy, elég hogy vesszen a fidesz meg o1g.

#27-nek igaza van, az első állítás a tied, azt neked kell bizonyítanod. Mivel nem teszed nyilvánvaló, hogy nem tudod = hazudtál.

De az jogos, hogy felesleges folytatni veled a vitát, nem lehet, mert nincs kivel. Aki képes ilyen baromságokat leírni és láthatólag el is hinni, azzal képtelenség vitázni, hiszen nincs elég értelmi képességed, hogy felfogd mennyire nagy baromságokat beszélsz.

febr. 4. 08:57
 30/74 anonim ***** válasza:
77%
#28 Tehát nem tudsz semmilyen érvet, galambom, csak fújod a hazugságokat. Azon külön röhögök, hogy folyamatosan a Mi Hazánk mellett szólalok fel, de te fideszesnek hiszel :D
febr. 4. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!