Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, ez nem gyanús egy...

Fideszesek, ez nem gyanús egy kicsit?

Figyelt kérdés

Orbán Viktor papíron nem vagyonos ember. Gyerekei viszont gazdagok. A veje is milliárdos. Az apjáról már ne is beszéljünk. A gyerekkori haverja az ország leggazdagabb embere.

Egy minimális korrupcióra se gyanakodtok? Komolyan kérdezem. Vagy ez így rendben van?

ma 13:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Tök jó amit írsz csak épp a közelében nincs a valóságnak.

2024 első félévében 5%-kal volt drágább nálunk a gáz, mint az EU27 átlagában.

22 második félévében volt nagyon magas a gázár de annak is megvolt az oka és nem a rezsicsökkentés kompenzálása volt.

[link]

ma 16:25
 12/14 anonim ***** válasza:

11.

Tévedsz. Engem a lakossági gázár érdekel, azaz amit ÉN fizetek mint nem-vállakozó egyén, ha a limiten belül maradok. Ez az EU-ban a legolcsóbb.

Ami drága az a beszerzése... ezt a költségvetésből és a vállalkozók 7x-es gázárából pótolják ki.

Lehet szidni ezt mint buta, kommunista koncepciót, de számomra kiszámíthatóságot jelent, ami a létem alapját képezi.

Egy rezsimváltás után komoly veszély áll fenn, hogy az új kormány annak érdekében, hogy az országot talpra állítsa, piaci alapúvá teszi a lakossági rezsiárat, esetleg némi szoctámmal kiegészítve a nincstelenek számára. Én nem vagyok sem az a kategória, hogy nincs semmim, ezért beleessek a szoctámogatásokba, sem pedig az, aki bevállal egy áldozatot ahhoz, hogy hosszú távon egy normálisabb gazdaságban létezhessen.

Elvárnám a következő kormánytól, hogy ha már felszabadul az a 4e milliárd eu támogatás, és még elvileg a korrupció is drasztikusan csökken, akkor azt csak azután fordítsák az ország fejlesztésére, hogy fenntartották a lakossági rezsiárak dotációját.

Egyelőre nem látom ennek jelét sem az ellenzéki pártok, sem az ellenzéki szavazók részéről. De kétségbeesetten várom, hogy valaki rám cáfoljon.

ma 18:12
 13/14 anonim ***** válasza:

#12 Azért tisztázzunk valamit, amikor a tőzsdén a gáz ára az egekbe szökött 2022 augusztusában, akkor nem kellett sokat várni arra, hogy az akkor már javarészt Lölő érdekeltségébe tartozó gázszolgáltatók áthárítsák a vállalati felhasználók mellett a lakosság egy részére a költségeket. A kiszámíthatóság jegyében a fidesz bevezette a rezsicsökkentés csökkentését. Hosszú hónapokig mindenki csak találgatta, valójában hogyan is kell majd kiszámolni a kedvezményes kvótákat, ki fog beleesni és kinek szalad az egekbe a rezsiköltsége.

És te, mint rezsicsökkentés hívő, mennyire vagy biztos abban, hogy egy esetleges tartós tőzsdei drágulás esetén a fidesz változatlanul fenntartja a rezsicsökkentésedet?

ma 18:58
 14/14 anonim ***** válasza:

13:

Rendkívül erős érv (irónia nélkül mondom), igen, abszolút megszegték ők is azt, hogy "megtartják" a rezsicsökkentést. De sajnos ezzel együtt is ez a fő olyan politikájuk ami materializálódik is, és hirdetik is, és az övéké, az ellenzék meg, hát... látszólag ellenzi.

Igen, valós veszély, hogyha irreálisan drága lesz, akkor a fidesz megint szigorít. Mindazonáltal ők azok, akik ezt prioritásként kezelik, hogy törekedjenek rá. Tehát 100%-os garancia nincs az életben semmire, de amennyire meg tudom állapítani, egyedül ők próbálkoznak a rezsicsökit fenntartani.

Ha egy párt erre rámutatna, amit mondtál, annak örülnék, de nem teszik. Vajon miért nem üti le senki ezt a magas labdát, hogy a rezsicsökkentést elvették, mi visszaadjuk? Nyilvánvaló a válasz: mert az EU-s politika zöldítést követel, és látszólag valamennyi ellenzéki párt politikája erre irányul, no meg a ruszkik bojkottjára, ami megint csak a gáz beszerzését nehezíti.

Egyébként a nyugat azért, hogy az oroszokat padlóra vigye, igyekezni fog nem hagyni, hogy nagyon elszálljon a gázár. Ha meg mégis elszáll, a ruszkipártiság jól jöhet, hátha adnak áron alul csatlós országnak.

ma 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!