Fideszesek, ez nem gyanús egy kicsit?
Orbán Viktor papíron nem vagyonos ember. Gyerekei viszont gazdagok. A veje is milliárdos. Az apjáról már ne is beszéljünk. A gyerekkori haverja az ország leggazdagabb embere.
Egy minimális korrupcióra se gyanakodtok? Komolyan kérdezem. Vagy ez így rendben van?
A Fideszben ez szabály, hogy aki politikus annak nincs vagyona, legalább papíron.
Elve szerintem az ilyen kérdések, Majka száma is azt mutatja, hogy mekkora proli az átlag magyar, aki el nem tudja azt képzelni, hogy pl. valaki számára a hatlom (vagy akár valami más) fontosabb, mint a pénz. Ilyen a csóró putriból jövők gondolnak, hogy a pénz a cél, a pénz az csak egy eszköz ahhoz, hogy elérd azt amire vágysz.
A korrupciónak meg nem tudom mi köze van ehhez? Ha évről évre egyre nagyobb vagyont írna akkor nem lenne korrupt?
Olyan vakhitben élnek a fidder rajongók, hogy az orrukig nem látnak amikor politikáról van szó.
Orbán szépen csendben a kormányfői ideje alatt a leggazdagabb magyar lett a strómanjain keresztül.
Ilyen csak diktátorok szoktak csinálni. EU szívében ez kuriózum.
Bár az elmúlt 14 évben nem szavaztam a fideszre, most már erősen gondolkodnom kell rajta, SAJNOS.
Természetesen több, mint gyanús, hogy nem legitim gazdagodás áll fenn. A kérdés azonban az, hogy miként fog változni a gazdaság kormányváltás ill. annak elmaradása esetén. Önmagában a masszív korrupció nem feltétlenül kizáró ok, ha az adott szavazó személy szerint jól jár, vagy sikerül elhitetni vele, hogy jól jár.
Az én problémám az az, hogyha megszűnik ez a rezsim, és abbahagyjuk a ruszkiszopást, akkor drágább lesz a rezsi, különösen a GÁZ. Ezt szeretném MINDENÁRON elkerülni, mert nem érzem úgy, hogy az oktatás és egészségügy szolgáltatásai engem érintenének.
Értem én, hogy elvileg a kormányváltás hosszú távú hatásai kompenzálnák az amúgy is "kamu" rezsicsöki megszűntét, csak az a fránya ördög a részletekben van: vajon mennyi időbe telne mindez? Én az átmeneti időszakot nem vagyok hajlandó bevállalni a hosszú távú javulás érdekében.
Ha egy párt képes lenne hitelesen garantálni, hogy nem emel gázárat, szívesen szavaznék rá a jelen rezsim helyett (emlékezzünk, ebbe Medgessy is belebukott, hogy megígérte, hogy nem lesz, aztán kiakadt, hogy hát ő azt csak 1-2 évre értette. Valójában egy ilyen igéret minimum a 4 éves ciklusra kellene, hogy vonatkozzon.)
5 válaszolónak
1. brüsszel rossz! – mindig elmondjuk, hogy brüsszel el akarja venni a pénzünket, pedig mi inkább mi magunk lopjuk el!
2. migránsok jönnek! – ha nem a fideszre szavazol, holnap már egy migráns lakik a nappalidban, és megeszi a pörköltes nokedlidet!
3. rezsicsökkentés! – az se baj, ha közben a számlák nőnek, a lényeg, hogy elhidd: nélküle még rosszabb lenne!
4. gyurcsány! – bármi történik, mindig mondjuk be a nevét, mert attól minden fideszes automatikusan megszavazza orbánt!
5. családpolitika! – kapsz egy kis pénzt, ha sok gyereket csinálsz, aztán meg mehetsz dolgozni éhbérért, hogy legyen miből eltartani őket!
6. szuverenitás! – mi döntjük el, kinek adjuk oda az országot! (spoiler: mindig a haveroknak és oroszoknak!)
7. nemzeti konzultáció! – megkérdezzük tőled, hogy akarod-e, hogy rossz legyen, és ha azt mondod nem, akkor mondjuk, hogy mindenki minket támogat!
8. stadionok! – kell neked kórház? ugyan már! focizni kell, mert abból lehet mutogatni, milyen szépek az új lelátók!
9. médiahatalom! – ha eleget nézed a tévét, elhiszed, hogy orbán a megváltó és minden más csak soros ármánykodása!
10. torockai majd jön utánunk! – ha mégse hiszed el a fideszes mesét, akkor is jobb, ha ránk szavazol, mert különben a mi hazánk még nagyobb hülyeségeket csinál!
6-os.
Én kizárólag a 3-ast, a rezsicsökit említettem. A többi mind fideszes hazugság, demagógia.
A rezsicsökkentést tekintve viszont, amennyiben lakossági fogyasztóként a limiten belül maradok, akkor nominálisan az EU LEGOLCSÓBB árait fizetem. Ez ténykérdés akkor is, ha a vállalkozók áremeléséhez hozzájárul, mert az ő termékeik/szolgáltatásaiknak igénybevételét lehet csökkenteni, azt a nyomorult 2500 KwH és 1700 m3 fogyasztást már nem, bizonyos méret után nem, költözni nem akarok, a zöld fasiszták illetve turbókapitalisták szerint meg árat kell emelni, hogy korszerűsítésre vagy ennek híján kisebbe költözésbe legyek KÉNYSZERÍTVE. Ebből nem kérek!
#7 Majd akkor tapisikolj ennyire, ha mondjuk a munkaadód bezárja a vállalkozását, mert nem tudja fizetni az EU egyik legmagasabb ipari gázárait.
Ha esetleg szociális helyzeted miatt nem tudnád megfizetni a piaci árat, akkor neked sokkal jobb lenne egy olyan kormány, amelyik rászorultsági alapon támogatná a rezsidet, mert a mostani annak az ingatlanbefektetőnek is adja ezt, akinek van egy tucat lakása, amivel airbnbzik. Egyébként a fidesz előtt volt rászorultsági alapú rezsitámogatás mind az önkormányzat, mind az állam részéről, csak ezt sokan elfelejtették már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!