Brüsszel miért akarja elvenni a 13.havi nyugdíjat?
Most több helyen olvastam ezt a hiroldalak közt, de nem értem az okát. Azt hogy el akarják venni a rezsicsökkentést már értem. Az ember hagyjon kisebb ökológiai lábnyomot. Ha drágább a villany, gáz akkor kevesebbet fogyasztasz. Ezt akarta MZP és a DK is. Viszont a 13. havi nyugdíjjal nem értem mi az érdekük?
Nem az lenne EU érdek, hogy többet kapjanak a nyugdíjasok?

-Gyurcsány
-Soros
-Brüsszel
-Háború
-Magyar Péter
Ki hagytam valamit?
Ezek az okai mindennek és véletlenül se orbánék elb.szott politikája.....

Akik szerint nem akarja elvenni azok mit gondolnak, hogy milyen nyugdíjreformra gondolhatnak?
Ellenzékiek szokták mondani, hogy nyugdíjreform kell, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan. Ez az én meglátásom szerint csak szigorítást jelenthet, mert olyan még nem volt, hogy egy nyugdíjreform után mindenki több pénzt kapjon.

"Ellenzékiek szokták mondani, hogy nyugdíjreform kell, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan. "
Mindenki tudja, hogy fenntarthatatlan, ez egyszerű matek. A nyugdíjjárulék befizetések nem fedezik a nyugdíj kifizetéseket. Innentől három dolgot lehet csinálni, vagy az állam kipótolja a hiányt különféle adókból, vagy csökkenti a nyugdíjak mértékét, vagy szigorít a nyugdíj feltételeken. Pl kivezeti a nők 40 évét.
Hogy melyik a kisebbik rossz, azon lehet vitatkozni, de a tények azok tények.
Ja, és ebbe Brüsszel nem szól bele. Ez tagállami hatáskör.

ma 13:16
Tényleg ezt értik? Ugye vágod, hogy pl. Mészáros teljes vagyona rámenne az idei februári nyugdíjkifizetésekre?
ma 13:30
"Ja, és ebbe Brüsszel nem szól bele. Ez tagállami hatáskör."
Ehhez képest a helyreállítási alapokból a kifizetéseket ehhez is kötötték, szóval valamilyen szinten csak beleszól.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!