Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Brüsszel miért akarja elvenni...

Brüsszel miért akarja elvenni a 13.havi nyugdíjat?

Figyelt kérdés

Most több helyen olvastam ezt a hiroldalak közt, de nem értem az okát. Azt hogy el akarják venni a rezsicsökkentést már értem. Az ember hagyjon kisebb ökológiai lábnyomot. Ha drágább a villany, gáz akkor kevesebbet fogyasztasz. Ezt akarta MZP és a DK is. Viszont a 13. havi nyugdíjjal nem értem mi az érdekük?

Nem az lenne EU érdek, hogy többet kapjanak a nyugdíjasok?

febr. 1. 13:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%

-Gyurcsány

-Soros

-Brüsszel

-Háború

-Magyar Péter

Ki hagytam valamit?

Ezek az okai mindennek és véletlenül se orbánék elb.szott politikája.....

febr. 1. 13:09
 2/20 anonim ***** válasza:
73%
Nem kéne annyit inni kérdező, ugyanis semmi ilyet nem mondott a gonosz Brüsszel.
febr. 1. 13:10
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Mert Brüsszel ilyen aljas város.A magyar 13. havi nyugdíj ellopása az életcélja.
febr. 1. 13:11
 4/20 anonim ***** válasza:
77%
A tagállamok döntik el, hogy ki ad 13-ik havit és nem Brüsszel. Bár ha a felcsúti törpe cigány azt mondaná, hogy mától az ég zöld és fű kék, még esküszöm azt is elhinnék. Az agyrák éhen halna a fejükben.
febr. 1. 13:12
 5/20 anonim ***** válasza:
12%

Akik szerint nem akarja elvenni azok mit gondolnak, hogy milyen nyugdíjreformra gondolhatnak?

Ellenzékiek szokták mondani, hogy nyugdíjreform kell, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan. Ez az én meglátásom szerint csak szigorítást jelenthet, mert olyan még nem volt, hogy egy nyugdíjreform után mindenki több pénzt kapjon.

febr. 1. 13:15
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
Ma szerveznek tüntetés Brüsszelben 13-ik havi nyugdíj ellen! Az van a táblákra írvan, hogy no thirteenth pensioner in hungary! 😂😂😂😂😂
febr. 1. 13:15
 7/20 anonim ***** válasza:
31%
Nyugdíj reform alatt azt értik, hogy ne lopják tovább a pénzüket és takarodjanak a f.szba.
febr. 1. 13:16
 8/20 anonim ***** válasza:
72%
Békemenet van ma Brüsszelben a magyar 13. havi nyugdíj ellen.
febr. 1. 13:25
 9/20 anonim ***** válasza:

"Ellenzékiek szokták mondani, hogy nyugdíjreform kell, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan. "

Mindenki tudja, hogy fenntarthatatlan, ez egyszerű matek. A nyugdíjjárulék befizetések nem fedezik a nyugdíj kifizetéseket. Innentől három dolgot lehet csinálni, vagy az állam kipótolja a hiányt különféle adókból, vagy csökkenti a nyugdíjak mértékét, vagy szigorít a nyugdíj feltételeken. Pl kivezeti a nők 40 évét.

Hogy melyik a kisebbik rossz, azon lehet vitatkozni, de a tények azok tények.

Ja, és ebbe Brüsszel nem szól bele. Ez tagállami hatáskör.

febr. 1. 13:30
 10/20 anonim ***** válasza:
15%

ma 13:16

Tényleg ezt értik? Ugye vágod, hogy pl. Mészáros teljes vagyona rámenne az idei februári nyugdíjkifizetésekre?

ma 13:30

"Ja, és ebbe Brüsszel nem szól bele. Ez tagállami hatáskör."

Ehhez képest a helyreállítási alapokból a kifizetéseket ehhez is kötötték, szóval valamilyen szinten csak beleszól.

febr. 1. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!