Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A DK, Momentum, MKKP minek...

A DK, Momentum, MKKP minek akar külön elindulni a 2026-os választáson?

Figyelt kérdés

Hogy akarunk így egyáltalán kormányváltást, ha ezek a pártok pont annyi szavazatot vesznek el a Tiszától egy adott körzetben, amennyi a Fidesz leváltásához kellene?

Vagy céljuk, hogy fenntartsák a status quot?

A Mi Hazánkat nem említem, ők nyilván a Fideszt akarják hatalmon tartani.

ma 20:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Vannak még egyáltalán a Momentumnak szavazói?😆
ma 20:59
 2/16 A kérdező kommentje:
Èn is az voltam, de a kormanyvaltas miatt a Tiszara kell szavaznom.
ma 21:00
 3/16 anonim ***** válasza:
44%

Egyáltalán nem biztos, hogy a Tiszára kell szavaznod.

Ez egy közkeletű elképzelés, melyet nyilván a Tisza fűt leginkább, de 14 hónapja azt se tudtuk, ki az a Magyar Péter, szóval senki nem látja, hogy 14 hónap múlva mi lesz a helyzet.

ma 21:05
 4/16 anonim ***** válasza:
50%

Akár az is előfordulhat hogy minden egyéni körzetben az ellenzéki jelöltek sokkal több szavazatot kapnak mint a fidesz jelöltje mégis minden körzetben fideszes országgyűlési képviselő lesz.

például

fideszes jelölt 36%

tisza jelölt 34%

DK jelölt 10 %

egyéb 20 %

A demokrácia a többség akarata :))))))))))

ma 21:14
 5/16 anonim ***** válasza:
62%

A szavazat "elvevés" fordítva történt, tehát a Tisza vett el az ellenzéktől, és nem fordítva.

Én azt gondolom, nehéz helyzet van Magyarországon, mert a Tisza és a Fidesz között nincs lényegi politikai különbség, mindegyik jobboldali, és a módszerekben is nagyon hasonlítanak. Én egyik táborban sem találom meg önmagam, ráadásul politikai hovatartozásom miatt ugyanúgy kirekesztettnek éreztem a Tisza (ill. annak elnökének) kinyilatkozásai miatt, abszolút, a legmélyebb szintig nem látok különbséget a Fidesz és a Tisza között.

A tamogatottsag azért ilyen magas a két jobboldali párt között, mert azokkal a lebutított üzenetekkel és tevékenységekkel működik, amellyel a legtöbb embert meg lehet szólítani, mert Magyarországon az ilyesfajta "átlagemberekből" van a legtöbb. Ha egy politikus intellektuálisan, értelmes körmondatokban próbál megszólítani választókat, arra csak egy kis réteg rezonál, mert az intelligensekből van kevés.

ma 21:22
 6/16 anonim ***** válasza:
23%
Nem mindegy, hogy külön indulnak vagy egyedül? A Tisza nem kér belőlük, a DK, MSZP, MKKP, Momentum, Párbeszéd, Jobbik pedig sem egyedül, sem összefogva nem fog bekerülni a parlamentbe. Hát legalább egyedül próbálkoznak, és aztán okolhatják a Tiszát, ha ismét meglesz a 2/3.
ma 21:25
 7/16 anonim ***** válasza:
36%

a demokrácia a többség akarata

Csak a magyar választási rendszer nem...

ma 21:25
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

4: Ilyen esetben a 34%-os jelöltnek nem kéne elgondolkozni azon, hogy pl. a 20% "egyéb"-bel megállapodjon?

Sokan azon visonganak, hogy jajj a Momentumnak vagy a Kutypártnak vissza kell húzódnia és nem szabad indulnia, hogy Magyar nyerhessen. Miért, Magyarnak nincs felelőssége abban, hogy megegyezzen velük és ezzel biztosítsa, hogy a fidesz bukjon?

ma 21:27
 9/16 anonim ***** válasza:
66%
Mert nem mindenki Tiszás. Bármennyire is le akarjuk váltani a fideszt, nem vagyunk egyformák. Nem minden ellenzékinek jó az, amit Magyar ajánl, és bizony vannak még az országban akik máshogy gondolkoznak mint Orbán vagy Magyar. Az ilyen emberek pedig a saját elveiknek megfelelő pártokhoz húznak, akik pedig képviselik ezeket az embereket. Én nem fogok csak azért a Tiszára szavazni mert le akarjuk váltani Orbánt, mert nem vagyok hajlandó egyik rosszat a másik rosszra leváltani. Az hiányzik a legkevésbé, hogy utána kialakuljon egy ugyanolyan hatalmi rendszer mint amilyen most van, csak nem Gyurcsány lesz a főgonosz, hanem Orbán, és Magyar fog kormányon ragadni 12 évig...
ma 21:37
 10/16 anonim ***** válasza:
30%
"Csak a magyar választási rendszer nem..." Vannak torzabb választási rendszerek is
ma 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!