A DK, Momentum, MKKP minek akar külön elindulni a 2026-os választáson?
Hogy akarunk így egyáltalán kormányváltást, ha ezek a pártok pont annyi szavazatot vesznek el a Tiszától egy adott körzetben, amennyi a Fidesz leváltásához kellene?
Vagy céljuk, hogy fenntartsák a status quot?
A Mi Hazánkat nem említem, ők nyilván a Fideszt akarják hatalmon tartani.
Egyáltalán nem biztos, hogy a Tiszára kell szavaznod.
Ez egy közkeletű elképzelés, melyet nyilván a Tisza fűt leginkább, de 14 hónapja azt se tudtuk, ki az a Magyar Péter, szóval senki nem látja, hogy 14 hónap múlva mi lesz a helyzet.
Akár az is előfordulhat hogy minden egyéni körzetben az ellenzéki jelöltek sokkal több szavazatot kapnak mint a fidesz jelöltje mégis minden körzetben fideszes országgyűlési képviselő lesz.
például
fideszes jelölt 36%
tisza jelölt 34%
DK jelölt 10 %
egyéb 20 %
A demokrácia a többség akarata :))))))))))
A szavazat "elvevés" fordítva történt, tehát a Tisza vett el az ellenzéktől, és nem fordítva.
Én azt gondolom, nehéz helyzet van Magyarországon, mert a Tisza és a Fidesz között nincs lényegi politikai különbség, mindegyik jobboldali, és a módszerekben is nagyon hasonlítanak. Én egyik táborban sem találom meg önmagam, ráadásul politikai hovatartozásom miatt ugyanúgy kirekesztettnek éreztem a Tisza (ill. annak elnökének) kinyilatkozásai miatt, abszolút, a legmélyebb szintig nem látok különbséget a Fidesz és a Tisza között.
A tamogatottsag azért ilyen magas a két jobboldali párt között, mert azokkal a lebutított üzenetekkel és tevékenységekkel működik, amellyel a legtöbb embert meg lehet szólítani, mert Magyarországon az ilyesfajta "átlagemberekből" van a legtöbb. Ha egy politikus intellektuálisan, értelmes körmondatokban próbál megszólítani választókat, arra csak egy kis réteg rezonál, mert az intelligensekből van kevés.
a demokrácia a többség akarata
Csak a magyar választási rendszer nem...
4: Ilyen esetben a 34%-os jelöltnek nem kéne elgondolkozni azon, hogy pl. a 20% "egyéb"-bel megállapodjon?
Sokan azon visonganak, hogy jajj a Momentumnak vagy a Kutypártnak vissza kell húzódnia és nem szabad indulnia, hogy Magyar nyerhessen. Miért, Magyarnak nincs felelőssége abban, hogy megegyezzen velük és ezzel biztosítsa, hogy a fidesz bukjon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!