Valaki magyarázza már el. Rengeteg helyen hallani, hogy sokkal jobban élünk mint 2010-ben. Ez tényleg igaz lenne?
Figyelt kérdés
Visszakerestem a 2010 -es adatokat. Nettó minimálbér 60.250 körül volt, ami ért akkor 223 eurót. A nettó átlagbér 133.000 Ft ami 492 eurót ért. 2024-ben a nettó minimálbér 177400ft, ami 432 eurót ért, illetve a nettó átlagkereset ami 417200ft értéke 1017 euró. A minimálbér és a bérminimum forintban nagyjából a háromszorosára emelkedett. Ettől jobban is néznek ki a számok. Namost a 14 év alatt összesen volt egy 100 százalék körüli infláció a KSH szerint. Ami az egy nagyon nagy részt elvisz a forint hihetetlen emelkedéséből, és emellett van az euróval szemben is egy nagyon nagy értékvesztése a forintnak. Vagyis mennyire jó nekünk?#Előre megyünk?
tegnap 20:05
2/10 anonim válasza:
A jobban élést biztos, hogy nem árfolyamokból fogod látni. Nézd meg, mennyi benzint lehetett pl venni akkor meg most egy átlagbérből.
3/10 Koplárovics Béci válasza:
Én jobban élek. Ehhez a fidesznek kb semmi köze nincsen (sőt...). Arról meg magasról teszek, hogy ki mit nyafog.
Te pl mit tettél az elmúlt 15 évben azért, hogy jobban élj?
4/10 anonim válasza:
Én azt mondom ezt nem GYK-n meg plakátokon kell eldönteni, mindenki nézzen bele a pénztárcájába hónap elején és hónap végén hogy tudja rá a választ.
5/10 A kérdező kommentje:
Kedves Béci, én külföldre mentem dolgozni, mert a tapasztalat, és a pénztárcám teljesen mást mutatott, mint amit hallani, olvasni, látni lehet.
tegnap 20:36
6/10 anonim válasza:
Ez olyan, mint az ótóknál: 2010-ben kevesebb alapfelszereltséggel ellátott autót lehetett venni, mint ma. Pl.: ma már nem Nokia 3310-es a menő mobilban sem
7/10 anonim válasza:
6: Épp ezért nem jó ilyen változó termékeket nézni, jobb a üzemanyag, az áram, egy mekis hamburger, ami kb ugyanaz marad.
8/10 anonim válasza:
5: Az, hogy te nem tudsz bánni a pénzzel, vagy csak rosszul fizető helyre vesznek fel, magánügy.
9/10 anonim válasza:
Én jobban élek és ezt látom a környezetemben is. Minden dugig van, vagy épp lefoglalva, bérelve, 2 autó mindenhol, medence, nyaralás, wellness.
Az más tészta, hogy sok ember szeret közben sírni.
10/10 anonim válasza:
Én is azt gondolom, hogy jobban. Több a pénz, több a lehetőség. Mi is jobban élünk, a baráti körünk is, a suliban a többi szülőn is ezt látom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!