Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok fizetése versenyképe...

A tanárok fizetése versenyképes lett?

Figyelt kérdés
Vagyis nagyon sokat emeltek a bérükön, már a kezdők is nettó 400 felett kapnak, de a régóta pályán lévők, pótlékokkal együtt simán 5-600 felett is lehetnek, ami azért lássuk be a gyakoris alternatív valóságtól eltérően nem annyira rossz bér, még Budapesten sem. Mondjuk az igaz, hogy utoljára kb a Medgyessy kormány idején kaptak nagy emelést, az azóta eléggé inflálódott, valamit már kellett lépni. Én amúgy saját iskolai emlékeim alapján nem vagyok jó véleménnyel a tanárokról, de azt mégsem tartottam okénak, hogy a kasszások többet keresnek. Az egyetemi tanársegédek viszont kimaradtak az emelésből, azt nem tartom jónak.

jan. 29. 13:55
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
39%
nem
jan. 29. 13:55
 2/25 anonim ***** válasza:
80%

"a régóta pályán lévők, pótlékokkal együtt simán 5-600 felett is lehetnek"

Milyen pótlékokkal? Nem lehet minden tanár se osztályfőnök, se munkaközösségvezető. Akkor milyen pótlékról beszélsz? És mennyi neked a "régóta" pályán levő? Mert én több mint 25 éve a pályán vagyok és az egy hónapja átutalt nettóm még nem érte el a 400-at. Jó, hogy most majd több lesz, de azért akkor sem "simán 5-600"...

jan. 29. 14:03
 3/25 anonim ***** válasza:
65%
Nem
jan. 29. 14:10
 4/25 anonim ***** válasza:
82%
Attól függ kivel kell versenyezniük.
jan. 29. 14:28
 5/25 anonim ***** válasza:
61%
Átlagos magyar bérekhez lépést egyértelműen igen.
jan. 29. 14:44
 6/25 anonim ***** válasza:
69%

A magyar kezdő pedagógus minimum nettó 434.312 Ft-ot keres, ami 1059 euro. Eközben Ausztriában ez az összeg nettó 2925 euro - és ezt itthagyom: ez nettó 1.199.250 Ft. De menjünk ennyire nyugatra, Szlovákiában ez a pedagógus fizetés nettó 1318 eurot.

Na ennyire versenyképes a magyar tanárok fizetése. Szlovákia is beelőzött.

jan. 29. 15:12
 7/25 anonim ***** válasza:
54%

Azert ahonnan indult 2 3 eve, latvanyos a fejlodes. Nyilvan nem lehet egyik naprol a masikra 1800eurot fizetni nekik. De azert evrol evre jobban emelkedik nekik mint az atlagnak.

Talan 26 utan, mondjuk a Tiszaval marad ez az utem es 30ra mar lesz olyan fizetesuk amivel mindenki elegedett lehet.

jan. 29. 17:35
 8/25 anonim ***** válasza:

"30ra mar lesz olyan fizetesuk amivel mindenki elegedett lehet"

Mármint MP, ha megnyeri a választásokat? Azzal biztos elégedett lesz - a tanárok meg majd érjék be a diplomás átlagbér 80%-ával, miközben hiányszakmát űznek, ugye?...

jan. 29. 17:48
 9/25 anonim ***** válasza:
49%

Hat azt majd MP eldonti hogy eleg e neki a diplomas atlagber 80%a sem.

Mondjuk en azt mondom, a tanarok tobbsegenek meg az is sok.

Persze voltak remek tanaraim, akiket azota is emlegetek. Kedves, megerto, jol tanito tanarok. De a tobbseg egy idegbeteg, kovetelezo nyomorult aki velunk szemben elte ki a hatalommaniajat.

jan. 29. 17:52
 10/25 anonim ***** válasza:
82%

7

Már elnézést, nem 2-3 éve volt a kormánynak európai/versenyképes szintre hozni a pedagógusok bérét, hanem 14.

14 év alatt azt értük el, hogy már Szlovákiában is jobban keresnek a tanárok, mint itt. Ha úgy tetszik, egy szlovák tanár havi 100.000-el többet visz haza, mint egy magyar, és ott nem drágább az élet, mint itt.

Erre, azért ne tapsoljunk már.

jan. 29. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!