Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik szerint Magyarországon...

Akik szerint Magyarországon diktatúra van ők melyik demokratikus jogukkal, jogaikkal nem tudtak, tudnak élni, illetve jártak-e már valódi diktatúrában?

Figyelt kérdés

Komoly kérdés.

Nem provokáció.

Nem vita.

Tényeket várok.

tegnap 20:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%

Én pl a szólás-és véleményszabadságommal nem tudok élni, mert kirúgnak a munkahelyemről, ha kritikus vagyok a kormány valamelyik intézkedésével.

Nyilván persze egy diktatúrának vannak fokozatai. Engem csak kirúgnak, amivel veszélybe kerül a megélhetésem. Egyelőre a GULAG-ra még nem visznek...

tegnap 20:09
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
#1: szintén... sajnos az állami vagy egyházi fenntartású intézetek, mint kórház, iskola, kormányzati irodák, bank... aminek kapcsolata van a kormánnyal, nem lehet nyíltan negatívan nyilatkozni, mert az a munkahelybe kerül. Ráadásul ez benne van a munka szerződés apróbetűiközt is.
tegnap 20:24
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Oké nem rúgják rám az ajtót ha O1Gzek, de a jogállamiság és a sajtószabadság a béka s€gge alatt van.

Nem független az alkotmánybíróság és kb. mindent a kormány oligarchái uralnak.

Én hibrid rezsimnek nevezném.

tegnap 20:28
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Ja, és a köztévében tiltólisták működnek hogy kiket nem szabad meghívni. Ez elég gáz.
tegnap 20:30
 5/14 anonim ***** válasza:
26%

Ennyi agyatlant.

Szomorú.

tegnap 20:31
 6/14 A kérdező kommentje:

#1-2

Ez munkahelyen munkaidőben értendő vagy nem mehetsz el munkaidőn túl tüntetni, nem irhatsz negatív kommentet a neten, stb?

#3-4

És te emiatt melyik demokratikus jogoddal nem tudsz élni átlag magánemberként?

tegnap 21:04
 7/14 anonim válasza:
41%
1-es azért én is kivágnálak ha munkaidőben politizálnál, pedig sem nem állami cég, sem kormányközeli. Ugyanis ez magánügy, nem munkahelyre való, pláne nem munkaidőben.
tegnap 21:04
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

Melyik demokratikus jogommal nem tudtam élni?

Az egészségügy ilyen pocsék még sosem volt, ezúttal sokkal többet lopnak és én ezt megérzem. 15 éve krónikus beteg vagyok, mert az intézmény ahová tartozom nem hajlandó kivizsgálni normálisan “nincs pénz, menjen Pestre” címszóval. Azóta egy vagyonért magánban kiderült persze, hogy mi bajom van, de folyton ez megy még mindig. Potyára fizetem a Tb-t.

tegnap 21:06
 9/14 árokpart ***** válasza:
23%
2-es Semmilyen ilyen törvény vagy szabály nincsen ma Magyarországon.
tegnap 21:32
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

"1-es azért én is kivágnálak ha munkaidőben politizálnál, pedig sem nem állami cég, sem kormányközeli. Ugyanis ez magánügy, nem munkahelyre való, pláne nem munkaidőben"

Minisztériumi háttérintézményben dolgozom, az a dolgunk, hogy politizáljunk. 😃

Vagyis a minisztérium- esetünkben a BM - időnként "véleményezésre" kiküld jogszabály módosításokat. Vezetőnek mondtak fel, mert egy törvényjavaslatot - egyébként szakmai alapon- megtámadott. Hogy akadályozza az igazgatási rendet. Tavaly összehívták a minisztériumba a vezetőket, ott közölték, hogy az egészségügy átalakítása kapcsán (mert egy eü háttérintézmény vagyunk) csak végrehajtás van, beleszólás nincs.

A gond az, hogy fordítva ülnek a lovon. Mi, köztisztviselők nem a kormány, hanem a társadalom szolgálatára tettünk esküt. Másrészt egy minisztériumi háttérintézménynek az a dolga, hogy reális képet adjon egy tervben lévő jogszabály társadalmi hatásairól, ugyanis ő hajtja végre. Nem az, hogy bólogasson minden agyamentséghez.

1-es voltam

tegnap 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!