Mit szóltok a legújabb közvélemény-kutatási adatokhoz?
Viszont én tudom, hogy azon személyek, akik erre hivatkoznak, azért hivatkoznak erre, mert tisztában vannak vele, hogy nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást és Magyarországon az a nagy büdös helyzet, hogy azon személyek, akik tisztában vannak ezzel, azzal is tisztában vannak, hogy nincsenek szabad és tiszta választások az országban, mert nem vagyunk már demokrácia.
21-ben, pontosan mindenki ugyanigy gondolkodott és eljátszatták az emberekkel a demokráciát. Jövőre ugyanez lesz.
Jó lepontozást.
#21: Szerintem nincs attól semmi, ha valaki odafigyel a kutatásokra is. Választást kell nyerni igen, de attól még nem szeretem, amikor valaki hülyeségekre hivatkozik, mint például a 21-es kutatások.
Belőled a frusztráltság beszél, a kormánypártiakból meg az elfogultság. Unom már, hogy senkivel nem lehet semmit objektíven megbeszélni.
Azt mondom, hogy mindenki a saját maga által hamisított statisztikában hisz...én is.
Nálam Fidesz 48, Tisza 35...
Az IDEA több, mint 10%-al, mérte felül az összefogást, 45%-ra 34% helyett közvetlenül a ‘22-es választások előtt. Ez a módszertan szerinti hibahatáron kívüli eredmény volt. Milyen jelentősége van egy olyan intézet tevékenységének, akinek a módszertanja alapjaiban hibás, és hajlamos 10+%-al felülmérni a neki tetsző pártokat, míg másokat meg hasonló mennyiségben alulmérni?
S akkor jönnek a Tisza-barmok, hogy nem ér megnézni, mit tett le ezelőtt az asztalra az adott intézet, csak arról szabad beszélni, hogy a Tisza maximális mértékben vezet.
Az nem frusztráltság, hogy képes vagy elfogadni, hogy ezeket a felméréseket, a legtöbb esetben politikusok rendelik és a politikusoknak kedvező eredményeket hoznak ki, álltalában 1000 fős mintákból.
Az sem frusztráltság kérdése, hogy engem még pl, az életben nem hivott fel, vagy kérdezett volna meg személyesen, senki, pedig 20 éve szavazok.
Nálam a frusztráltság része a választókra vonatkozódik, akik ma is elhiszik, hogy lehet kormánytváltani demokratikusan, csakmert jött egy új arc, aki ezt mondja nekik, miközben a teljes törvénygyár, a teljes pénzcsomag, az összes választási körzet és lényegében az egész ország a kormánypárté.
Azért vagyok frusztrált, mert újra és újra eljátsza az ország a demokráciát, a politikusok elhitetik az emberekkel, hogy ők választanak, de közben évről évre egyre rosszabb és egyre kilátástalanabb az ország helyzete és 2 választás közt, senki sem érzi fontosnak, hogy tegyen a változásért.
Számomra ez frusztráltság, ezt elismerem, hogy felhivom a figyelmet arra, hogy semmit sem érnek a közvéleménykutatások, az nem, csak szimplán tájékoztatás.
Szerintem a valóság 10-15% a Fidesz javára.
Az IDEA 2022-ben is összevissza mért. Pár nappal a választások előtt 50-45-öt mért, a valóság 54-34 lett. Azért 11%-ot tévedni... ott komoly gondok vannak. :D
Az IDEA mérései szerintem sem mérvadóak, láttam a méréseiket
Szerintem az összes leszerepelt ratyi felmérő intézeteket be kéne csukni, ha folyamatosan hamis eredményeket közölnek, az IDEA pont ilyen.
Szerencsére egy rakás hiteles intézet is tisza fölényt mér egy ideje, úgyhogy az számít igazán, nem az IDEA mérései
#24: A kormánypárti Nézőpont és Századvég intézetek is hasonlóakat mértek 22-ben, akkor nekik sem hiszel?
A Medián ennél pontosabb volt, akkor nekik meg igen?
A legutóbb legpontosabb a 21 kutatóintézet volt, de még ők is tisza fölényt mértek októberben
Azóta tőlük nem láttam felmérést, ha valaki igen belinkelhetné!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!