Miért nem tesznek semmit a vadbalesetek megelőzése érdekében?
"Ha lesz jogsid majd megtanulod, hogy nem lehet 60nál sem satufékkel megállni, hanem bizony van fékút."
Nem kell satufékre lassítani, elég ha lassítassz és máris át tudott menni a vad a túloldalra, illetve ha egy megy számítani lehet legalább még egyre. Elég gyorsan tudnak mozogni, tehát lassítás elég.
Az h pont úgy ugrik át hogy telikap téged az nagyon ritka.
A balesetek többsége a rossz sebesség megválasztásban van. Lassítani se tudsz, mert 120km/h-val nem olyan a reakció időd, mint 80km/h-val.
Senki nem mondta h 60 menj, de az esetek 90%-ban az emberek 90km/h megengedett sebességet se tartják be. Tudom, mert ha 90-el megyek tempómatot bekapcsolva, mindenki rámelőz. Mindenki!
A sebesség a baj, nem a vad.
A két kezemen nem tudom megszámolni hányszor jött ki élem állat.
Volt olyan h szemből jöttek és vonult át egy kacsa állomány.
Én megtudtam állni 90-el. A szembejövő szart rá és 130-al főuton elsodorta őket.
"nem életszerű elvárni, hogy mindig úgy közlekedjük, hogy a bokorból kiugró állat előtt megtudjunk állni."
Pedig meg kell tudnod állni. Az az életszerű. Ha betartod a kressz szabályait akkor nem lesz gond.
Én tudom miről beszélek. Te mondassz butaságokat és problémáztok azon, h a biztosítás nem fedezi 100%-ban a kárt.
Megfelelő sebesség megválasztása = nem lesz vaddal ütközés. Szívesen.
Dehogy tudod.
Majd akkor tudod meg, amikor 70-nél kiugrik eléd a vad, szarrá törik az autód. És ott állsz éjszaka az erdő közepén elfolyt hűtővízzel, remegő kezekkel, hogy most akkor csak autómentőt hívjál vagy rendőrt is.
Előbb szerezz jogsit :D.
Van. 22 éve. B,C,C+E
"Majd akkor tudod meg, amikor 70-nél kiugrik eléd a vad, szarrá törik az autód."
90-nél is ugrott ki és letudtam lassítani, hogy átmenjen. Ha 120-al mentem volna akkor telibe kapom.
Mondom: sebességet jól kell megválasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!