Miért nem mer indulni a TISZA egyetlen időközin sem?
Tolna 2-ben is fideszes képviselőt tett Magyar Péter a tiszások nyakába, Óbudán szintén. Semmi nem szól az ellen, hogy jelölteket indítsanak. Lennének népszerűbb arcok, látnánk tőlük tényleges képviselői munkát, lennének TISZA által legyőzött fideszes jelöltek, növelné a párt népszerűségét.
Óbudai eredmény: [link]
"Nagyon jól teszi a Tisza, hogy arra összpontosít és semmi másra"
Ezt vajon az érintett körzetekben élők is így gondolják? Ha az ott élők nem akarnak Tiszás képviselőt, akkor mire fel ez a nagy magabiztosság? Ha meg akarnak, nem a legjobb ötlet már most cserben hagyni őket és azt mondani nekik, hogy ti úgysem számítotok...
Értsétek már meg, hogy nincs tétje.
Ha nyerne a Tisza egy előrehozottat, akkor azzal jönnének a Fideszesek, hogy parizeres Jakab is nyert. És mire ment vele?
Legalább x4 írtam le, hogy mi a tétje.
Egyébként meg nem értem, miért érvelsz Jakabbal. Össze sem lehet hasonlítani a két szituációt. Jakab egy jelentéktelen kávéfolt volt a Gyurcsány-lista sarkában, akit jobb híján megszavaztak egy településen irtó alacsony részvételi aránnyal.
Itt viszont arról lenne szó, hogy van egy nagy párt, amelyiknek komoly esélyei lennének leváltani a Fideszt, ha nem merülne ki a politizálása a Facebook-posztokban, hanem lenne valami tényleges politikai teljesítménye. Az időközi választások megnyerése tökéletes alkalom lenne arra, hogy megfúrja az első lékeket a Fidesz hajóján, mert ha van valami, amiben a Fidesz erős, akkor az a helyi népszerűség.
Én teljesen megértem, hogy a TISZA 2026-ra összpontosít. Amit nem értek, és kérem, hogy egy TISZA pártos magyarázza el:
Miért követelt akkor Magyar Péter előre hozott választásokat?
"Miért követelt akkor Magyar Péter előre hozott választásokat?"
Nyilván azért mert pontosan tudja hogy nem lesz előrehozott
Így könnyű követelni. Aztán mutogathat a kormányra hogy gyávák, ami igaz is lesz (bár nem igazán emiatt)
Nincs értelme. Hiába nyerne a Tisza, nem lenne frakciója, tehát semmit se csinálhatna a parlamentben csak melegedni mehetne be. Másrészt 2/3 és rendeleti kormányzás ellen se tudna mit csinálni.
Tehát felesleges erőforrás pazarlás lenne elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!