Van értelme annak, hogy elmenjek tanárnak?
Én nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, főleg az alsó- felsős korosztállyal. Környezetemben már volt, aki azt mondta, hogy erre születtem.
De ami elbizonytalanít az nyilván az anyagi rész és az, hogy bár megígérték, hogy 2028-ig nettó 1 millió lesz a bér, de ilyen infláció mellett ez nagy kérdés, hogy mennyit fog akkor érni, másrészt nagyon messze van ez a dátum, és nem arról híres a politika, hogy a szavukat betartják. Elvégre már évtizedes viszonylatban csak ígérgetés megy.
Nem tudom magam elképzelni bármi másként, mint tanárként, de jelen helyzetben ezzel a jövőmről is le kellene mondanom anyagi értelemben biztosan. Mert ez a pénz az önfenntartásra most csak éppen elég.
Magánsuliba igen.
Vagy valamiféle magán napközit, magánovit, bölcsit tudnál alapítani.
>Mert ez a pénz az önfenntartásra most csak éppen elég.
-A nettó 426eFt gyakornoki bér?
Feleségem diplomásként 4x évesen garantált bérminimumot kap, ami nettó 231eFt/hó. Ő mondjuk rendszergazda egy iskolában, de a gyakran többdiplomás köztisztviselők is ennyit kapnak: [link]
Ehhez képest én (szakképzésben dolgozó oktatóként) kifejezetten jól keresek. De nem volt ez mindig így. Pályakezdőként Budapesten nem lakást, hanem egy fél szobát béreltem (egy akkor még ismeretlen szintén albérletet kereső sráccal közösen, hogy olcsóbb legyen), hogy ki tudjak jönni az akkor 17eFt-os fizetésemből. Az "az önfenntartásra most csak éppen elég" szint nagyban függ az ember igényeitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!