Hogy van az hogy nagyszüleink idejében nagyobb volt a gyerekvállalási kedv mint ma mikor jobban élünk és az állam is támogat?
Amúgy régen nem volt annyira komolyan véve a gyereknevelés dolog. Nem tervezték, csak jött, majd a nagyszülők felnevelték, míg a szülők dolgoztak. Nem volt ez a túl aggódás, amit most csinálnak az anyák, hogy a széltől is óvják a gyereküket és aki nem így teszi az szaranya, minek szült stb.
Régen meg le volt szrva, mert boldog-boldogtalan gyereket vállalt, az is aki amúgy nem akarta volna. Volt is egy csomó diszfunkcionális család, alkoholista szülők, depressziós, szeretethiányos gyerekkel.
Minden korban jobb lett volna, ha csak az vállal, aki őszintén erre vágyik, mert nem való mindenkinek.
Vannak emberek, akiknek még egy háziállat se való, mégis gyerekez vállalnak, mert rájuk erőltetik...tönkreteszi vele minimum 2 ember életét.
"én mint adófizető állampolgár nem sok javulást észleltem"
Kik? Hogyan? Mivel?
Annyira marha jó élet van, hogy nem elég, hogy ha nem tudnak támogatni a szüleid, még neked kell mások támogatásához fizetni az adót.
Ismerősömnek 30 milliót adtak a szülei, nekem 0 Ft-ot.
Ő még felvesz megint 30 milliót, a közösből, mert neki nem elég egy panel, neki 25-30 évesen nagy családi ház kell.
Más meg egy garzont se tud venni csak 40 évesen.
Na, ennyire nagy itt a jólét.
Régen nem voltak ekkora különbségek, aki dolgozott az tudott haladni.
Most látom, hogy nem a megfelelő részt idéztem be... :)
"rájuk erőltetik"
Kik? Hogyan? Mivel?
Kb mindenki, mert a csapból is ez folyik. Nagyszülők, szülők, a kormány stb, mindenhonnan az folyik, hogy gyerek az kell stb. Ha valaki fel meri vállalni őszintén, hogy neki nem kell, akkor rögtön támadják a szokásos unalmas szövegekkel. Pedig nyilván jól átgondolt döntés eredménye ez és senkinek semmi joga beleszólni.
Bármilyen érvet mondhat az ember, semmit nem fogadnak el, csak nyomják tovább a hülye szöveget.
Nem mindenki olyan határozott, hogy ellen tud állni, meg a csordaszellem is elég erős.
Persze utána ha meg lesz gyerek, akkor meg az lesz a duma, hogy mikor lesz második, miért tápszeres,miért viszed hordozóban, miért nem úgy csinálod ahogy ő mondja stb.
Mindig lesznek ilyen beszólogatók, de nagyon irritáló jelenség.
"Ha valaki fel meri vállalni őszintén, hogy neki nem kell, akkor rögtön támadják a szokásos unalmas szövegekkel. Pedig nyilván jól átgondolt döntés eredménye ez"
Egyfelől miért lenne támadás, ha ők is elmondják a véleményüket őszintén? Másfelől meg miért lenne annyira nyilvánvaló, hogy jól átgondolt döntés eredménye? Miért ne gondolhatná azt bárki, hogy aki adott esetben ezt mondja, még nem gondolta át eléggé? Szóval miért csak pont annak az őszintén felvállalt véleményét lehessen kimondani, aki nem akar gyereket? A többieknek miért legyen kuss? :D
"és senkinek semmi joga beleszólni"
Csak az szólhat bele egy másik ember életébe, akinek az a másik megengedi, hogy beleszóljon. Az, hogy véleményt mond róla, még nem beleszólás.
Más emberek véleményét az, aki felelősen, alaposan, komolyan, stb. átgondolta, hogy akar-e gyereket vagy nem, vagyis egy érett, felnőtt ember simán leszarja, ha nem ért vele egyet, és kész, úgy éli tovább az életét, ahogy ő maga akarja, nem pedig úgy, ahogy mások szerint élnie kellene.
Akire viszont akkora hatással tud lenni mások véleménye, hogy annak alapján alakítja az életét, az túlságosan gyerek még ahhoz, hogy ilyen döntéseket hozzon.
"Bármilyen érvet mondhat az ember, semmit nem fogadnak el"
És akkor mi van? Miért kéne elfogadniuk? :DD
"csak nyomják tovább a hülye szöveget"
Jól teszik! Szólásszabadság van.
"Nem mindenki olyan határozott, hogy ellen tud állni"
Nem is kell, hogy mindenki ellen tudjon állni. Jól van az úgy, hogy az emberek beszélgetnek, véleményt cserélnek dolgokról - és ennek hatására egyesek meggondolják magukat. Így találtuk fel a kereket is, meg a többit. Úgy látszik, szerinted az lenne jobb, ha még mindig barlangokban élnénk...
, meg a csordaszellem is elég erős."
Ja, hát aki csak egy a csordából... annak most mit mondjak?...
"Persze utána ha meg lesz gyerek, akkor meg az lesz a duma, hogy mikor lesz második, miért tápszeres,miért viszed hordozóban, miért nem úgy csinálod ahogy ő mondja stb."
Igen! És? Leszaromtabletta! Anélkül elég nehéz az élet.
"Mindig lesznek ilyen beszólogatók"
Ha tudod, hogy mindig lesznek ilyenek, akkor tanulj meg hozzájuk alkalmazkodni! Épp erről beszélek.
"de nagyon irritáló jelenség"
Szerintem sokkal irritálóbbak azok, akik amiatt problémáznak, hogy nem mindenkinek a véleménye egyezik az övékkel.
Olyan hülyeseget írtál, hogy arra sem érdemes, hogy reagáljak rá.
Én egyébként teljesen elfogadom,hogy valakinek a gyerek az élete értelme és ötöt vállal stb, nem én vagyok az, aki támadok másokat ilyen szövegekkel, hogy minek élsz akkor stb. Az a probléma, hogy akkor is mondják a véleményt, mikor nem kérdeztem. Én nem kezdem el mondani, hogy szerintem miért szr annyi gyereket vállalni, akkor ők engem miért győzködnek?
"Az a probléma, hogy akkor is mondják a véleményt, mikor nem kérdeztem."
Te is mondod, holott senki se kért rá, hogy írjál még két hozzászólást.
"ők engem miért győzködnek?"
Mert valami miatt fontosnak tartják. Ha érdekel, hogy mi miatt, megkérdezed tőlük. Valami miatt te is fontosnak tartottad, hogy még két hozzászólást írj... Akkor most én is legyek kiakadva, hogy miért akarsz beleszólni az életembe? 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!