Miért maradnál Magyarországon jövőt építeni? Miért ne vándorolnál el nyugatra?
Én még a Gyurcsány korszakban végeztem az iskoláimat és kezdtem el dolgozni, sőt igazából, már a suli alatt is folyamatosan dolgoztam diákként és már akkor is megdöbbentett -hogy akkor sem ért semmit a fizetésem-, hogy diákként többet kaptam, mint az akkori melósok, igy pontosan láttam, 16 évesen, hogy mire számithatok, ha itt maradok Magyarországon.
Aztán, ahogy elvégeztem a sulit és elkezdtem dolgozni, az első pár évben, úgy voltam vele, hogy jó lesz nekem a lepattanó, próbálok majd érvényesülni abból, ami itt van. Hát 5 év alatt beláttam és felismertem, hogy, ha Magyarországon maradok, kb a különböző leglepukkantabb munkakörök közt válogathatok, leginkább éhbérérért. Mivel nem tartottam magam rabszolgának és nem vagyok jó rabszolga alap, igy a 2. kétharmad elég lökést adott, hogy azt mondjam, hogy, ha nem változtatok saját magam, nem fog változni az életem, igy elkezdtem munkát keresni külföldön.
Igy jutottam el odáig, hogy egy budaörsi raktárból, ahol 8 álltalánost se végzettekkel nyomorogtam, a Föld egyik legnagyobb bankjánál húztam le 3 évet, mint könyvelő és önszántamból jöttem el, mert más cég többet kinált, jobb poziban és, ha nem is lettem milliárdos, mint Lölő, nagyjából olyan életem van, mint gyerekkoromban elképzeltem -igaz, a gyerek ehhez még hiányzik, de dolgozunk rajta-.
Van lehetőséged változtatni az életeden az EU-nak köszönhetően, én azt tanácsolom, hogy, aki ezen gondolkodik, addig használja, amig tudja és lehetősége van. Egy élete van és nem a hazafias érzelmek fognak neki jobb életet teremteni, hanem az, ha saját maga veszi kézbe az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!