Miért mondják, hogy Magyarországról rengetegen vándorolnak ki?
A Portfolio cikke szerint egyáltalán nem magas a kivándorlók száma a környező országokhoz viszonyítva. Mégsem olyan rossz hely Magyarország, hogy menekülni kelljen?
Magyarországon a legrosszabb az oktatás, így a nyelvtudók és szakmában kompetensek aránya is a legalacsonyabb.
Mellesleg nem értem, én mindenhol azt hallom Németországban is, hogy magyarul beszélnek, szerintem ezt a statisztikát is mutyizza a Fidesz. Nincs nehéz dolga, mert a történelmünkre hivatkozva minden ukránt betudhat "magyarnak", így ha mondjuk elmegy 100 ezer magyar de jön 50 ezer ukrán vendégmunkás (vagy újabban menekült), minden további nélkül feljegyezhetik a statisztikákban és akkor máris alig van innen kivándorlás papíron.
Szóval a válaszom, de, ebből az országból különösen nagy a valódi kivándorlás és különösen rossz hely, ahonnan menekülni kell fiatalként jelenleg. És ez még most fog csak meglendülni még jobban a Fidesz újabb győzelme és az oroszok melletti elhatárolódásunk miatt.
Kérdező, az 1-es szépen bemutatta, hogy a ballibes propaganda milyen károkat képes okozni abban aki túl sokat fogyaszt belőle. Az ilyenek mondják, hogy Magyarországról nagyon sokan vándorolnak ki és azok akik őket akarják hülyíteni - sikerrel.
Pedig teljesen egyértelműek a statisztikák és az elmúlt évtizedben végig sokkal többen vándoroltak ki más országokból annál ahányan innen mentek ki.
"Magyarországon a legrosszabb az oktatás, így a nyelvtudók és szakmában kompetensek aránya is a legalacsonyabb."
Nem igaz:
Romániában alacsonyabb, mégis sokkal többen mennek külföldre.
Szlovákiában meg sokkal magasabb, mégis hasonló arányban mennek külföldre, mint nálunk. Nem igazán látok összefüggést a nyelvtudás és a kivándorlók aránya között.
"Mellesleg nem értem, én mindenhol azt hallom Németországban is, hogy magyarul beszélnek, szerintem ezt a statisztikát is mutyizza a Fidesz."
Ez az eurostat felmérése, Fidesz mutyizásról szó nincs. De inkább alpozol hallomásokra, mint hivatalos statisztikákra? Itt az oldalon is volt, aki azt hallotta, hogy az ismertségi köréből mindenki az Összefogásra szavaz. Aztán jött a valóság.
"Az marad, aki szeretne még negyven év Fidesz uralom alatt élni. "
Akkor elég sokan. :)
"Egy hónapja folyamatosan erről irogattok ki kérdéseket, tudtommal még nem lett betiltva a kivándorlás szóval mindenki mehet amerre csak akar, nem?"
Írtam én bármi olyat, hogy zavar, hogy sokan mennek ki, vagy megtiltalám a kivándorlást?
"Mi közöd van hozzá, miért érdekel?"
Engem nem az érdekel, hogy sokan vándorolnak ki, hanem az, hogy miért állítják hazai balos megmondó emberek, hogy sokan vándorolnak ki, mikor nem ez a helyzet. Érdekel, hogy tényleg úgy hiszik, vagy csak szándékosan hazudnak egy olyat, ami a saját narratívájuknak megfelel.
"az egyes az igazat írja"
Az egyes totál fullba nyomja a kretént.
A kérdező el is küldte gyufáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!