Milyen lesz a hangulat az országban, ha a Fidesz nyeri a választásokat jövőre?
Nem tudom elképzelni, hogy aki talpraesett ne tudna megélni Magyarországon. Ráadásul aki itt a kiköltözésről álmodozik, valószínűleg alulképzett, mert ha nem, akkor itt is megélne. Biztosan nem tud angolul, mert akkor látná, hogy mi van pl. Kanadában, vagy Ausztráliában. Tele van a net a rinyájukkal, hogy élhetetlenné vált mindkét hely. Én nézzem meg mi van a világban helyettetek? Nem kell ám a kormánypropagandát hallgatni, hogy infóhoz juss.
Most ment ki egy rokonunk (esztergályos szakmával) Németországba húsiparba dolgozni. 42 éves. Hetente telefonál az anyjának, aki az apósom élettársa. Minden alkalommal elsírja magát a végén. Ő ezt nem bírja. 5 fokos hidegben 10 órát kell éjszaka dolgoznia. Fizikailag nem bírja. Itthon van tehermentes lakása, meg a felesége és a két gyerek. Mi az anyám farkának nem tanul CNC-zni? Kereshetne vele itthon is jól. Kinek jó ez a kimegyek rabszolgának aztán hazafelé szép új világot hazudok a neten, a telefonban meg sírok? Na most aki meg jön, hogy de ő havi 10 ezer eurót keres, az nyugodtan pofát helyezheti súlyba, mert akkor tud valamit, amivel itthon is boldogulna. Egyébként kösz, tudom mi van arrafelé, 10 éve nem láttam M1 tévét, nem nézek semmilyen kormánypropagandát, havonta 5-6x repülök Európán belül kéthavonta a tengerentúlra is munkavégzés céljából és euróban meg dollárban fizetnek ki respectively.
"csomóan el fognak vándorolni, mert nem tudnak tovább várni már."
Ó, dehogy fognak. Ha ezeknek az embereknek lenne lehetőségük MOST külföldre menni, már rég ott lennének.
Ami esetleg történhet: majd kimennek Ausztriába mosogatni vagy 2 hónapra, aztán szépen hazajönnek.
#32 Van egy hatalmas különbség a megélhetés, és az élet között az hogy az egyikből kijössz nadrágszíjjal a másikból meg élsz utazol, étterembe jársz, színházba, jobb minőségű kajákat eszel stb... és a szakadék a bérek között akkora, hogy a nagy hazaszeretet már kutyakakit nem ér főleg mikor az M1 által bezombultak még irkálják is nekik, hogy menjetek nem kelletek ide. Na ez egy normális országba nincs így, csak egy széthúzott szarban.
#35 Kapcsold ki komám az M1-et, mert kiszakadsz a valóságból :D a környezetemben amit említettem én és 5 vagy 6 barátom lépünk, ha maradnak a komcsik jelenállásban. Ez annyit jelent hogy ketten az EÜ-ből tudod akik ellátnak mikor ne adj Isten bajod van, 2 szerelő barátom, és az egyikük meg egy mezei postás. Nem megyünk Ausztriába mosogatni, ha dobbtantunk legalább 5 évig biztos haza nem jövünk. Valahogy kicsit barátságosabb 3-5-ször annyit keresni majd ugyanolyan albérlet árral, és jobb minőségű ételek mellett amiért ugyanannyit fizetünk, csak többszörös fizuból. Persze a honvágy az sz*r dolog, de aki szeretne egy saját ingtatlant netalán egy vállalkozást sose fogja kiköhögni, vagy hitelcsapdába kerül. Ideje lenne kinézni a propi Tv mögül, mert csomó fiatal hasonlóan gondolkodik, mint én, és lépni fog ha maradnak ezek a semmirevaló rajtunk élősködő férgek.
A fideszesek, a tiszásokkal ellentétben, nem szarok emberileg.
Teljesen normális az, hogy menjenek el innen a brüsszeli helytartókat támogató emberek!
A hazaszeretetet a nehézségeinktől függetlenül ápolni kellene, de a baloldaliak folyamatosan bizonygatják, hogy milyen szar a hazájuk és hogy elhúznak innen.
Hát menjenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!