Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten hogy van ekkora...

Budapesten hogy van ekkora szegénység, amikor elvileg az ország legfejlettebb része, ahol a legjobb a munkaerőpiac?

Figyelt kérdés

Elvileg.

De mostanában nem tudom más is észrevette-e, de különösen nagy a szegénység. Annyi kéregető van már mint a fene, és nem csak hajléktalanok kéregetnek, hanem már lassan mindenki aki nem külföldi. Már a boltban is pofátlanul odajön hozzám és "nem tudnál kisegíteni egy százassal, pont annyi kéne" és mutatja közben az 50 forintos szarokból összekukázott utalványt.

Minden egyes nap fél tucat ilyen kéregetőn kell átvergődnöm magam. Már szociális fóbiám alakult ki. Nem megyek ki a lakásból csak ha muszáj.

Tehát egyszerűen, őrület mekkora nyomor van egy elvileg fejlett régióban. De ez hogy lehet, ha egyszer fejlett és szuper a gazdaság?

jan. 9. 22:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
63%
#30 Alapjába véve egy demokratikus jogállamban nem az államfőn múlik kizárólag az ország sorsa. A hulladék ellenzék is az agymosás eredménye. Az Orbán és Ceausescu rendszer között kizárólag annyi különbség van hogy Orbáné egy autoriter demokráciának nevezhető, ahol a kormány erős kontrollt gyakorol a médián, az igazságszolgáltatáson, törvényhozáson és a gazdaságpolitikán de a választások formálisan "szabadok" és többpártiak, a gazdaságpolitika úgy van kialakítva hogy szavazatokat szerezzen, mert Magyarország nem előre megy, hanem a szegények szavazatainak megszerzésére, mindeközben kivan építve a Ceausescu féle államfő családjának, haverjainak a meggazdagodása. Mindkét rendszerben közös, hogy a hatalom koncentrációja és a politikai ellenfelek elnyomása jellemző.
jan. 14. 17:29
 32/64 anonim ***** válasza:
36%
#31. Bocsánat, de annyira sötét proli vagy ezekkel a szar dumákkal, hogy reagálni sincs kedvem. Kocsmaszínvonal, két kisfröccs után. Milyen államfőn múlik "kizárólag" az ország sorsa? Arról már nem beszélve, hogy az államfő az a köztársasági elnök, nem pedig a miniszterelnök, akire te nyilvánvalóan gondoltál. Hulladék szarhalom az egész, amit összehordtál itt már több válasz óta, ebben már csak az első mondatodat szedtem szét és már ebben is kiégtem.
jan. 14. 19:37
 33/64 anonim ***** válasza:
#32 Azért égtél ki mert demagóg vagy, nem bírod elviselni hogy valaki igazságot ír arról a pártról, akivel te nyertesnek hiszed magad ha rá szavazol és nyernek. Ezért vagy nem normális, mint alapjáraton egy általános szavazó, és jössz ezzel a fröcsögéssel hogy a nem normális emberek tartják egy hulladék kormánynak a fideszt. Te nem szedtél szét semmit, egész életedben megmaradsz demagógnak és agymosottnak.
jan. 14. 20:08
 34/64 anonim ***** válasza:
36%

#33. Igen, nyilván nem hallottam még ötezerszer a létező összes fórumon minden hasonló éjsötét ellenzéki nagy "igazságot", hanem most tudtam meg a tutit egy osztrákiában melózó betanított munkástól, aki itthon mindenféle képzettség és értékelhető tudás nélkül éhen hal, mert nem lóghat az állam csecsén. Hát persze, kisfiam.

És de, szétszedtem. Az egész szánalmas életedet. Letudtam két mondatban, és mégcsak nem is tévedtem vele...

jan. 14. 20:23
 35/64 anonim ***** válasza:
#34 Nem betanított munkán vagyok, de nyílván azzal is jobban keresnék mint akármelyik magyar munkahelyen és ha gyári munkásként vagy ha mosogatni kéne akkor se magyarországon mosogatnék. Nem haltok éhen, annyi szerencsétek van hogy a magyar emberek többsége létminimumon él ahol +5 ezer Ft-nak is örülnek vagy egy zsák krumplinak, csak depressziós vadállatok vagytok mind, akiket az utálat éltet az alacsony életszínvonal miatt amit egy trehány gazdaségpolitika okoz, nem a németek, cigányok, zsidók vagy brüsszel, ti szavaztátok meg az analfabétákat, akiknek annyi a hozzáadott érték hogy munkahelyek teremtek külföldi vállalatok által és belett adva hogy munkahely lett teremtve általuk. Általában mindig az a legsötétebb ember aki mondja, az ilyenek sose veszik észre magukat, igaz neked sem kötelező, mert nem egyedül vagy, a bírkákat egybe szokták terelni.
jan. 14. 21:58
 36/64 anonim ***** válasza:
#35 A helyesírásod alapján te sem jutottál többre egy szakmunkásképzőnél.🤣
jan. 14. 22:02
 37/64 anonim ***** válasza:
#36 Na ezen aztán megsértődtem, van több is a tarsolyban? Azon röhögj inkább hogy fidesz szavazó vagy, bár felőlem sírhatsz is.
jan. 14. 22:11
 38/64 anonim ***** válasza:

#35. "magyar emberek többsége létminimumon él"

A ballib legendák szerint legalábbis. A valóságban meg nem. Dehát nem csoda, hogy soha nem nyertek választásokat, ilyen szépen halad el mellettetek a valóság. :))

jan. 14. 22:31
 39/64 anonim ***** válasza:
#38 Már mondtam hogy engem nem igazán érint hogy ki nyer, csak ez a demagógia meg versenyszellem a pártoddal akinek szurkolsz, igazán kínos, főleg úgy hogy nincs hozzáadott értékük sehol a segélyeken meg a saját maguknak megnyert pályázatokon / tendereken kívül.
jan. 14. 22:58
 40/64 anonim ***** válasza:
Libbantak szerint már 3x éhenhalt Magyarország lakossága.🤣 Szerencse, hogy Fletó és társai mind egyszerű, szegény gyári munkások akik panelban laknak, így átérzik az emberek problémáit.
jan. 15. 06:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!